Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marsaeigį su gimtadieniu sveikins šimtatūkstantis vejos robotų choras iš Žemės

Vejos priežiūra besirūpinantys robotai gali ne tik atlikti savo tiesioginį darbą, bet ir dainuoti. Bendrovės „Husqvarna“ specialistai patobulino dalies vejos robotų technines galimybes, kad rugpjūčio 5 d. vejos robotai visame pasaulyje ir Lietuvoje galėtų pasveikinti savo „kolegą“, NASA marsaeigį „Curiosity“, su 10-ties metų jubiliejumi Marse, rašoma pranešime spaudai.
Marsaeigis „Curiosity“
Marsaeigis „Curiosity“ / NASA/JPL-Caltech nuotr.

Marsaeigis „Curiosity“ Raudonojoje planetoje nusileido 2012 metais, kad ieškotų galimų gyvybės pėdsakų. Jis buvo sukonstruotas taip, kad per pirmąjį savo gimtadienį Marse pats sau sudainuotų sveikinimo dainą, tačiau vėliau, taupant baterijas, jo gimtadieniai praeidavo tyliai ir nepastebimai.

Šiemet sodo technikos gamintoja „Husqvarna“ patobulino daugiau kaip 100 tūkst. savo robotų vejapjovių, kad jie trumpam taptų robotų choru ir vienišiausiu robotu visatoje vadinamam marsaeigiui sudainuotų „Su gimimo diena“. Prie kampanijos ir sveikinimo galės prisijungti ir tam tikrų modelių vejos robotus turintys Lietuvos gyventojai.

„Aistra naujoms technologijoms ir galimybėms ne tik vienija mūsų bendrovės darbuotojus, bet ir dažnai tampa įvairių patobulinimų priežastimi. Išgirdus apie artėjančią marsaeigio sukaktį, gimė idėja pagerbti didįjį NASA inžinerijos išradimą vejos robotų „daina“. Juk kiekvienas, švenčiantis gimtadienį, nusipelno sveikinimo, net jei jis yra Marse“, – pasakoja „Husqvarna“ marketingo specialistė Beatričė Sola.

Vejos robotų „Automower“ atnaujinimą, leidžiantį jiems dainuoti, gali įsidiegti 405X, 415X ir 435X modelių vejos robotų savininkai visame pasaulyje. Anot B.Sola, Lietuvos vejos robotų savininkai taip pat gali atnaujinti savo robotą per mobiliąją programėlę suteikdami sutikimą savo robotui prisijungti prie robotų choro. Tuomet rugpjūčio 5 d. 12:00, 15:00 ir 18:00 val. jų vejos robotas automatiškai pradės dainuoti.

„Vejos robotų „talentas“ dainuoti niekur nedings ir pasveikinus marsaeigį. Galimybė išgirsti dainos „Su gimimo diena“ melodiją išliks visam laikui, tad vejos robotas galės kartu švęsti šeimos narių gimtadienius. Taip jis taps dar svarbesniu ir tikresniu šeimos nariu“, – sako pašnekovė.

Jos teigimu, vien iš Lietuvoje esančių trijų modelių dainuojančių vejos robotų taip pat susidarytų nemenkas robotų choras. Apskritai Lietuvoje vejos robotų populiarumas kasmet didėja.

„Atlikta visuomenės apklausa parodė, kad beveik trečdalis (27 proc.) šalies gyventojų vejos robotus laiko patogiausiu pasirinkimu vejos priežiūrai. Lietuvoje populiariausi išlieka 5-10 arų vejai prižiūrėti skirti vejos robotai, tačiau išpopuliarėjus kotedžams mestuose bei priemiesčiuose, kur gyventojai turi 1-3 arus žemės, vejos pjovimas taip pat vis dažniau patikimas robotams“, – aiškina ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius