Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Megaupload“ duomenys nebus ištrinti dar bent dvi savaites

Uždarytos failų dalijimosi svetainės „Megaupload“ atstovai teigia, kad jiems pavyko susitarti su serverius nuomojančia kompanija dėl juose saugomų duomenų. Vartotojų įkelta informacija nebus ištrinta dar bent dvi savaites.
„Megaupload“ biuro Honkonge įėjimas.
„Megaupload“ biuro Honkonge įėjimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Megaupload“ nuomoja serverius iš kitų kompanijų, tačiau kadangi visos lėšos buvo įšaldytos, sumokėti už paslaugas ji nebegali. „Megaupload“ klientų duomenys galėjo būti ištrinti jau ketvirtadienį, bet kompanijos advokatė Ira Rothken informavo, kad jie bus saugomi dar mažiausiai dvi savaites.

„Serverius nuomojančios kompanijos sutiko suteikti daugiau laiko, kad galėtume susitarti su vyriausybe“, – portalui „Cnet“ sakė I.Rothken.

Piratavimu svetainę apkaltinęs JAV Federalinis tyrimų biuras sukūrė tik dalies duomenų atsargines kopijas, kurias ketina naudoti teisme. Ištrynus visus „Megaupload“ klientų duomenis nukentėtų tie, kas svetainėje saugojo legalius failus, pvz., asmeninius dokumentus, nuotraukas, vaizdo įrašus ir kt.

„Megaupload“ įkūrėjas Kimas Schmitzas (dar žinomas kaip Kimas Dotcomas) ir šeši kompanijos darbuotojai kaltinami piratavimu internete. Jei būtų pripažinti kaltais, jiems gresia iki 20 metų kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius