Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Megaupload“ prisikėlimas: startavo nauja failų talpykla „Mega“

Teisėsaugai prieš metus uždarius vieną didžiausių pasaulyje failų dalinimosi svetainių „Megaupload“, jos savininkas Kimas Dotcomas žadėjo grįžti su trenksmu. Vakar jis savo pažadą įgyvendino: darbą pradėjo nauja failų talpykla „Mega“.
Failų saugyklos „Mega“ įkūrėjų siluetai
Failų saugyklos „Mega“ įkūrėjų siluetai / Mega.co.nz nuotr.

„Mega“ leidžia vartotojams įkelti ir saugoti bet kokius failus. Naujasis portalas nuo „Megaupload“ skiriasi tuo, kad prieigą prie failų turi tik juos įkėlę žmonės: įkėlimo metu jie yra užšifruojami, o iššifravimo raktą turi tik failą įkėlęs žmogus. Norint pasidalinti failu su kitu asmeniu, jam reikės nusiųsti ne tik nuorodą, bet ir iššifravimo raktą.

Taigi pati „Mega“ nežino, kokį turinį kelia vartotojai, o jei teisėsauga nuspręstų atlikti kratas serveriuose, rastų tik galybę užšifruotų dokumentų.

Kitaip nei konkurentai, „Mega“ vartotojams nemokamai suteikia net 50 gigabaitų (GB) talpos saugyklą. Už 10 dolerių mėnesinį mokestį klientams suteikiama 500 GB vietos, o sumokėjus 30 dolerių bus galima naudotis net 4 terabaitų virtualia saugykla.

„Mega“ bus milžiniška ir jos niekas nesustabdys, – sakė K.Dotcomas.

Pristatydamas naująją failų talpyklą, K.Dotcomas akcentavo, kad didžiausias dėmesys bus skiriamas klientų privatumui.

„Kodėl mes visą dėmesį skiriame privatumui? Remiantis Visuotine žmogaus teisių deklaracija, privatumas yra prigimtinė žmogaus teisė. Tačiau pastaruoju metu bendrauti privačiai tapo ypač sudėtinga, – sakė K.Dotcomas. – Naudodamiesi „Mega“ jūs sakote „Ne“ tiems, kas nori viską žinoti apie jus. Naudodamiesi „Mega“ jūs sakote „Ne“ vyriausybėms, kurios nori jus šnipinėti. Naudodamiesi „Mega“ jūs sakote „Taip“ interneto laisvei ir savo teisei į privatumą.“

Pranešama, kad naujoji failų talpykla per mažiau nei valandą sulaukė 100 tūkst. užsiregistravusių klientų, o dar po kelių valandų jų skaičius perkopė pusę milijono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius