Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ į vartotojų kompiuterius siunčia „Windows 10“, net jei jie to neprašo

„Microsoft“ pripažino, kad automatiškai atsiunčia „Windows 10“ į vartotojų kompiuterius nepaisant to, kad jie nėra išreiškę pageidavimo atsisiųsti naują operacinę sistemą.
Windows 10
Windows 10 / Scanpix nuotr.

Kaip parodė „Inquirer“ skaitytojas, automatinis atnaujinimas kompiuteryje užima nuo 3,5 iki 6 GB vietos, skelbia „The Telegraph“.

Sprendžiant iš vartotojų pranešimų, atrodo, kad „Windows 10“ siunčiamas naudotojams, jei yra nustatyta automatinių atnaujinimų parinktis.

Tai reiškia, kad operacinė sistema užims penktadalį vos 32 GB vidinės atminties turinčių su „Windows“ veikiančių planšečių atminties išteklių.

Skelbiama, kad „Windows“ į kompiuterį įdiegia operacinę sistemą fone vartotojui to visai nežinant. Jei vartojo interneto greitis nedidelis – kaip vis dar yra didelėje pasaulio dalyje, operacinės sistemos siuntimas gali sustabdyti kitus labai svarbius procesus kompiuteriu arba išeikvoti užimti didelę dalį fiksuoto interneto ryšio.

Sprendžiant iš vartotojų pranešimų, atrodo, kad „Windows 10“ siunčiamas „Windows 7“, „Windows 8“, „Windows 8.1“ naudotojams, jei yra nustatyta automatinių atnaujinimų parinktis.

Automatiniai atnaujinimai yra gera idėja, nes jie ištaiso pažeidžiamumus ir atsiunčia saugos atnaujinimus. Tačiau „Windows 10“ yra nei viena, nei kita – tai visiškai nauja operacinės sistemos versija.

Atsiųstos „Windows 10“ įrašymas nebus pradėtas tol, kol vartotojas nesutiks, o tai reiškia, kad operacinė sistema eikvos įrenginio vietą net ir tuo atveju, jei ji niekuomet nebus įrašyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius