-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministerija pristatys 5G inovacijų skatinimo iniciatyvą

Susisiekimo ministerija trečiadienį Vilniuje pristatys kuriamą 5G „smėliadėžės“ (angl. „Sandbox“) iniciatyvą verslo ir mokslo bendruomenei.
5G stotis
5G stotis / 123RF.com nuotr.

Renginio metu bus dalijamasi įžvalgomis apie 5G potencialą, verslo bei ekonomikos galimybes ir jau išbandytas praktikas šioje srityje, bus skatinamas verslo ir mokslo įsitraukimas, pranešė ministerija.

„Sandbox“ iniciatyva yra skirta visiems sektoriams, kuriuose 5G ryšiu paremtos technologijos sukurs aukštos pridėtinės vertės darbo vietas, skatins robotizaciją, automatizaciją, naujus verslo modelius šalyje“, – pranešime sakė susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

Iniciatyvos pristatymą ministerija rengia su Jungtinės Karalystės ambasada Vilniuje. Renginyje dalyvaus britų verslininkai, startuoliai bei mokslininkai iš Koventrio universiteto.

Lietuvoje numatoma įgyvendinti projektus oro ir jūrų uostuose, geležinkeliuose, logistikos, išmaniųjų miestų, darnaus judrumo, kitose srityse, o „Sandbox“ programai skirtomis lėšomis galės pasinaudoti ir verslas, ir mokslas.

Verslo, mokslo bei jų konsorciumų idėjas pritraukti siekiančios iniciatyvos tęstinumui užtikrinti iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano numatyta skirti 24,5 mln. eurų.

Planuojama, kad „Sandbox“ iniciatyvos projektų konkursas bus skelbiamas 2022 metų rudenį, o projektų veiklos vyks iki 2025 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius