-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mobilioji aplikacija: „MobKinas“ – kino teatrų repertuaras telefone

Vilniaus universiteto Mobiliųjų aplikacijų laboratorijoje sukurta pirmoji programėlė „MobKinas“, leidžianti per kelias sekundes išmaniajame telefone pamatyti visų savo miesto kino teatrų repertuarą.
Kino teatras
Kino teatras / Photos.com nuotr.

Programėlės kūrėjas Pijus Navickas buvo vienas pirmųjų, pasirodžiusių ant laboratorijos slenksčio. Programų sistemų specialybės pirmo kurso studentas norėjo pamėginti, ką gi reiškia programavimas išmaniesiems telefonams. „Programuoti pradėjau dar mokykloje, todėl nesu žalias. Kai išgirdau, kad yra tokia vieta, kur galima pasinaudoti įvairiausia technika, o specialistai padeda susitvarkyti su visokiomis kliūtimis, iškart nusprendžiau pamėginti sukurti programėlę „Android“ telefonams“, – sako P. Navickas.

Nuo pirminės jo idėjos mobilioji aplikacija buvo perdaryta iš esmės – pakeistas dizainas ir vartotojo sąsajos sprendimai, ji buvo perprogramuota ir pritaikyta įvairioms platformoms.

Kol kas „MobKinas“ siūlo tik pažiūrėti kino teatrų tvarkaraščius, tačiau ateityje joje atsiras daug kitų naudingų funkcijų – pasipildys kino teatrų sąrašas, atsiras galimybė pirkti bilietus, galbūt net pasinaudoti akcijomis ir nuolaidomis. Taip pat planuojama ją pritaikyti ir kitoms šalims.

„App Camp“, susižavėję jauno studento iniciatyvumu ir darbštumu, pasiūlė P. Navickui darbą laisvu nuo mokslo laiku bei nupirko jo sukurtą produktą. Tai tik pirmoji Mobiliųjų aplikacijų laboratorijų sėkmės istorija.

„MobKinas“ programėlę galite nemokamai atsisiųsti iš „Windows Store“ ir „Google Play“ parduotuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius