Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 12

NASA pademonstravo pirmuosius jos kosminio aparato pargabentus asteroido mėginius

NASA trečiadienį pademonstravo pirmuosius jos kosminio aparato pargabentus asteroido mėginius – juodų dulkių ir gabalėlių krūvelę.
AFP-Scanpix nuotr.
NASA

Mokslininkai tikėjosi surinkti maždaug tiek medžiagos, kiek telpa į puodelį, bet vis dar negali tiksliai pasakyti, kiek jos buvo paimta nuo anglies turtingo asteroido Benu (Bennu), esančio už maždaug 97 mln. km nuo mūsų. Taip yra dėl to, kad pagrindinis mėginio konteineris dar neatidarytas, per renginį Johnsono kosmoso centre Hjustone sakė pareigūnai.

„Viskas daroma lėtai ir skrupulingai, bet mokslas jau prasideda“, – sakė pagrindinis misijos mokslininkas Dante Lauretta, dirbantis Arizonos universitete.

2016 metais paleistas NASA kosminis aparatas „OSIRIS-REx“ prieš trejus metus nusileido ant asteroido Benu ir paėmė medžiagos nuo jo uolėto paviršaus. Praėjusį mėnesį, praskriedamas pro Žemę, aparatas numetė kapsulę su mėginiais; ji nukrito Jutos dykumoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius