-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 naudingos programėlės jūsų telefonui: nuolaidos už nueitus žingsnius ir perskaitytos knygos

Nuo automatinio dulkių siurblio iki jūsų naminį gyvūną reguliariai pamaitinančių aparatų – įvairios technologijos patogumą mums užtikrina daugumoje žingsnių. Be fizinių pagalbininkų taip pat yra sukurta daugybė virtualių asistentų, kurių tikslas – palengvinti kasdienybę. Štai 8 naudingos programėlės, kurias pravartu turėti savo išmaniajame įrenginyje.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas / 123rf.com nuotr.

Už nueitus žingsnius – akcijos

Programėlė „#Walk15“ ne tik skaičiuoja jūsų žingsnius, sudegintas kalorijas ir nueitus kilometrus, bet ir papildomai motyvuoja rinktis aplinkai palankesnį keliavimo būdą: siekiant edukuoti apie asmeninį CO2 pėdsaką, vartotojams sukurta virtualių medžių auginimo funkcija.

Kitas patrauklus aspektas – sukauptus žingsnius galite iškeisti į akcijas – nuo nuolaidų „iDeal“ iki savaitinės sporto klubo narystės už 100 tūkst. žingsnių.

Taip pat galima dalyvauti skirtinguose vaikščiojimo iššūkiuose, o kadangi programėlę sukūrė lietuviai – pasitaiko ir gyvai organizuojamų žygių bei renginių didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Gamintojo nuotr./#Walk15
Gamintojo nuotr./#Walk15

Virš 250 tūkst. vartotojų bendruomenę vienijanti „#Walk15“ komanda nuolat bendrauja su Lietuvos sporto universiteto dėstytojais, konsultuojasi su gydytojais bei medicinos sričių ekspertais, o informaciją edukacijai apie CO2 pėdsaką gauna iš Aplinkos apsaugos ministerijos.

Susikaupimo metu auginkite augaliukus

Turbūt kiekvienas esame atsidūrę situacijoje, kai prisėdame dirbti ar mokytis, bet pusę laiko pranaršome internete.

Programėlės „Plantie“ arba „Focus Plant“ siūlo jums pagalbą – kas kartą, kai norite susikaupti, įsijunkite programėlę ir auginkite medį arba kitokį augaliuką.

Gamintojo nuotr./Plantie
Gamintojo nuotr./Plantie

Programėlėje galima nusistatyti, kuriam laikui norite būti netrukdomas. Tuomet lieka tik išsirinkti norimą auginti augalą ir paleisti laikmatį – tol, kol neišjungsite programėlės, augaliukas augs jūsų telefone.

Už įveiktus tikslus gausite apdovanojimus ir virtualią programėlės valiutą, už kurią galėsite įsigyti vis naujų sėklų ar dekoracijų savo augalams. Taip pat galima sekti savo produktyvumo statistiką bei atliktas užduotis.

Knygų reitingai vienoje vietoje

Kaip filmai turi IMDb įvertinimą, taip knygos turi „Goodreads“ – ši programėlė vienareikšmiškai skirta visiems knygų mylėtojams.

„Goodreads“ yra „Amazon“ dukterinė įmonė, o tokiu pačiu pavadinimu galima rasti internetinį puslapį bei programėlę. Visame pasaulyje virš 90 mln. vartotojų naudojasi šia paslauga ieškodami mėgstamų knygų, citatų bei vertindami jau perskaitytas knygas.

Gamintojo nuotr./Goodreads
Gamintojo nuotr./Goodreads

Apie knygas programėlėje taip pat galima rašyti atsiliepimus, kviesti pažįstamus į draugus bei sekti pamėgtus autorius ar vertėjus. Patogu ir tai, kad į vieną sąrašą galima sudėti visas knygas, kurias dar norėsite perskaityti.

Skaitytojai taip pat aktyviai kuria grupes, kuriose diskutuojama aktualiomis temomis, susijusiomis su knygomis, o kiekvienų metų gale „Goodreads“ vyksta geriausių knygų apdovanojimai.

Skenuokite dokumentus be spausdintuvo

Ką daryti, jeigu nesinaudojate elektroniniu parašu, neturite spausdintuvo, o dokumentus išsiųsti reikia PDF formatu?

Žinoma – naudoti tam skirtas programėles.

„Genius Scan“ suteikia galimybę popierinį dokumentą paversti elektroniniu vos per kelias sekundes. Užtenka paguldyti dokumentą ant šviesaus ir lygaus paviršiaus bei nukreipti kamerą į jį.

Virtualus produktų sąrašas

Ant popieriaus ranka parašyti produktų sąrašai nėra patogūs – juos lengva pamiršti, o ir popierius būna naudojamas be reikalo, kai viską galima pasižymėti telefone.

Virtualiems prekių sąrašams yra sukurta begalė programėlių, tokių kaip „Listonic“ ar „AnyList“. Jos patogios ir tuo, kad daugumoje galima sekti savo išlaidas ir dažnausiai perkamus produktus.

Atsipalaidavimui ir meditacijai

Jei kažkada bandėte medituoti, žinote, jog tai tikrai nelengvas užsiėmimas.

„Headspace“ programėlė skirta ne tik pradedantiesiems bet ir tiems, kurie meditacija užsiima jau ilgą laiką. Joje galima rasti įvairios trukmės „pamokėlių“, kurias įsijungus pratinama prie meditacijos ir pasakojama, ką reikėtų daryti ir kaip kvėpuoti. Taip pat yra įvairių atpalaiduojančių garsų, pavyzdžiui – miško ošimas, kurie gali padėti užmigti.

Asmeninio albumo nuotr./Headspace
Asmeninio albumo nuotr./Headspace

Galiausiai programėlė patogi ir tuo, jog paprasta sekti savo meditacijos progresą ir tai, kiek laiko kas dieną praleidžiate medituodami.

Nepamirškite filmų

Jei nepatinka IMDb, yra ir kita alternatyva.

„Letterboxd“ yra socialinis tinklas, kuriame naudotojai gali vertinti ir recenzuoti filmus internetu arba naudodamiesi mobiliąja programėle. Ši platforma taip pat žinoma dėl to, kad joje naudotojai gali sudaryti mėgstamiausių filmų sąrašus.

Gamintojo nuotr./Letterboxd
Gamintojo nuotr./Letterboxd

Programėlėje taip pat galima rašyti atsiliepimus apie filmus bei rasti visą naujausią informaciją.

Lengvas užsienio kalbų mokymasis

Mokintis užsienio kalbų vos po 15-20 minučių į dieną siūlo programėlė „Duolingo“. Patogu tai, kad algoritmas prisitaiko prie individualaus žmogaus mokymosi stiliaus, o kalbų pasirinkimas itin didelis – net 40 kalbų.

Duolingo
Duolingo

Programėlėje pilna skirtingų užduočių – tiek gramatikos, tiek kalbėjimo. Už įvykdytas užduotis gaunami taškai, tad galima varžytis tiek su draugais, tiek pasaulio vartotojų lentelėje.

Taip pat yra ir vaikams pritaikytas programėlės variantas – „Duolingo Kids“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius