Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis startuolių akceleratorius startuos su „Tech_Champ“ hakatonu

Balandžio 19-21 dienomis Kauno „Santakos“ slėnyje vyks vienas didžiausių hakatonų Lietuvoje „Tech_Champ“. Medicinos ir informacinių technologijų kūrėjai varžysis ne tik dėl didžiųjų Lietuvos įmonių įsteigtų prizų, bet ir galimybės auginti startuolį bei pritraukti investicijas iš Lietuvos ir užsienio investuotojų preakceleravimo programose, rašoma „Tech Park-Kaunas” pranešime spaudai.
Startuolis
Startuolis / 123RF.com nuotr.

Vienas iš šio hakatono išskirtinumų – galimybė startuoliams bendradarbiauti su korporacijoms, siūlant konkrečius sprendimus jų iššūkiams.

Startuolį gali kurti kiekvienas: mentoriai padės ruoštis investicijoms

Pasak „Tech Park-Kaunas” vadovo, pagrindinio akceleravimo programos organizatoriaus Pauliaus Nezabitausko, šis hakatonas bus pirma naujo startuolių akceleratoriaus stotelė. Jame planuojama pakviesti dalyvauti daugiau nei keturiasdešimt komandų, iš kurių pusei bus įteikti kelialapiai į kitą etapą – preakceleratorių. Renginio organizatorius įsitikinęs, kad startuolį gali kurti kiekvienas, o programoje dalyviams bus suteikta visa reikalinga pagalba.

„Visos komandos hakatone panirs į aktyvias inovacijų kūrimo dirbtuves. Dalyviai turės progą konsultuoti ir su Silicio slėnio, ir su Lietuvos mentoriais produktų vystymo, finansų, inovacijų, kibernetinės saugos, verslo plėtros, investicijų ir kitų sričių ekspertais. Tai padės jiems pasiruošti galutinį verslo pristatymą komisijai, kurią sudarys investicijų kapitalo atstovai ir verslo angelai”, – pasakoja P.Nezabitauskas.

Organizatorių nuotr./Startuolių ekosistemos atstovai Paulius Nezabitauskas Neringa Žebrauskienė Paulius Insoda
Organizatorių nuotr./Startuolių ekosistemos atstovai Paulius Nezabitauskas Neringa Žebrauskienė Paulius Insoda

Tech-Park Kaunas vadovas pastebi, kad vieno savaitgalio sukurti investuotojams patrauklų produktą yra per mažai. Tačiau toks prisistatymas investuotojams yra kuo puikiausia simuliacija prieš individualų pokalbį dėl investicijų. Komandos jau gali preliminariai žinoti, kokių klausimų gali tikėtis. Be to, jų grįžtamasis ryšys yra neįkainojamas – dažniausiai startuolių kūrėjai neturi galimybės tiesiogiai bendrauti su investuotojais dėl jų užimtumo.

JAV Silicio slėnio antreprenerystės ekspertas, prie akceleravimo programos mentorių grupės prisijungęs „US MAC“ vadovas Chris Burry akcentuoja praktinių patirčių svarbą akceleravimo programose. „Geriausias programas rengia turintys antreprenerystės patirties, naudodamasis gerai apgalvota mokymo programa. Ir toje programoje daug dėmesio skiriama patirtiniam mokymuisi. Juk iš esmės svarbu, kaip programa leistų jums užmegzti gilius ir prasmingus ryšius ekosistemose, kuriose ketinate plėstis“, – pabrėžia C.Burry.

Komandos, kurios įveiks hakatono iššūkius, sėkmingai dalyvaus preakceleravimo, inkubavimo programose ir pateks į „Demo Day“ – turės realią galimybę pritraukti investicijas savo produktui ar paslaugai. Tad dėl galutinio rezultato verta pakovoti ir nusiteikti rimtam vienerių metų darbui su mentorių pagalba.

Kurs kartu su didžiaisiais technologijų rinkos žaidėjais

Prie hakatono jungiasi ir didžiosios Lietuvos korporacijos bei viešosios įstaigos, tokios kaip „Ignitis grupė“, „Nando Europe“, „NFQ“, LSMU Kauno ligoninė ir kitos. Jos siūlys realius jų veikloje esančius iššūkius, kuriems reikalingi technologiniai arba skaitmeniniai sprendimai.

Technologijų kompanijos „NFQ“ vadovas Paulius Insoda pabrėžia, kad prisijungimas prie hakatono ir iššūkių kėlimas yra stipri injekcija į startuolių ekosistemos stiprinimą, naujų technologinių talentų augimą ir originalių inovacijų paiešką.

„Tokie hakatonai kaip šis yra dar viena galimybė susipažinti tiek su Tech-Park Kaunas, tiek startuolių bendruomene, pasitikrinti sumanymus, bent hipotetiškai išmėginti tam tikrus sprendimus, kuriuos ketintumėte taikyti praktiškai, ir gauti konkrečias įžvalgas bei patarimus iš žmonių, kurie jau ne sykį yra perėję panašų kelią. „NFQ“ irgi kadaise pasitelkė šias galimybes: į parką atėjome būdami maža įmonė Kaune su vos dvidešimčia darbuotojų, o dabar veikiame septyniose valstybėse. Mielai dalinamės patirtimi ir vertiname startuolių idėjas bei energiją“, – akcentuoja P.Insoda.

Pasak „Tech-Park Kaunas” atstovės, „Startuolio“ projekto vadovės Neringos Žebrauskienės, kadangi startuoliai bus kviečiami kurti realius korporacijų pokyčius, didelė tikimybė, kad iššūkius teikusios organizacijos bus linkusios bendradarbiauti toliau ir įsigyti startuolio kuriamą sprendimą.

„Kelionė po hakatono tęsiasi. Medtech ir digitech kūrėjams skirtos nuoseklios, koncentruotos programos leis išbandyti maksimalų startuolių ekosistemos vystymo gylį. Nuo verslo pradžios galimybių iki mentorystės programų – subalansuotos paramos priemonės sukurs sinerginį efektą ir paspartins startuolių augimą“, – sako N. Žebrauskienė.

Atsižvelgdami į Kauno, Klaipėdos, Šaulių miestų potencialą, technologinių ir sveikatos mokslų universitetų bei verslams atvirų laboratorijų koncentraciją, organizatoriai kviečia registruotis spręsti dviejų, aktualių sričių iššūkius: vystyti medicinos technologijas ir sveikatos priežiūros bei sveikatingumo arba skaitmeninius programinius digitech sprendimus.

Registracija startuoliams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius