Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujieji „iPad“ ir „iPad Pro“ jau Lietuvoje: dar didesnis našumas ir patobulinta vaizdo bei garso patirtis

Lietuvoje prasidėjo prekyba naujaisiais „iPad“ ir „iPad Pro“ planšetiniais kompiuteriais – naujos kartos įrenginiai pasižymi didesniu galingumu ir našumu. Naujos ekrano technologijos, patobulintos kameros ir spartesnis ryšys leidžia kokybiškai dirbti, pramogauti ar mokytis iš bet kur.
iPad3
iPad / Gamintojo nuotr.

Atnaujinto dizaino „iPad“

„iPad“ atsinaujino iš pagrindų – planšetinis kompiuteris dabar dar intuityvesnis ir vartotojams siūlo daugiau funkcijų. Įrenginio korpusas akį traukia žaismingomis ir ryškiomis spalvomis: mėlynos, rožinės, sidabrinės bei geltonos. Perkeltas ir „Touch ID“ pirštų atspaudų skaitytuvas – dabar jis integruotas įjungimo mygtuke ir leidžia sklandžiai prisijungti prie programėlių ar atsiskaityti su „Apple Pay“.

10,9 colio „Liquid Retina“ ekranas ir siauresni jį juosiantys rėmeliai suteikia dar daugiau vietos programėlėms bei žaidimams. 2360x1640 pikselių skiriamoji geba, 500 nitų ryškumas ir „True Tone“ technologija automatiškai pritaiko ekrano vaizdo ryškumą bei spalvas prie aplinkos šviesos, kad suteiktų maksimalų komfortą, esant bet kokiam apšvietimui.

Gamintojo nuotr./iPad
Gamintojo nuotr./iPad

Galingas lustas ir spartesnis ryšys

„A14 Bionic“ lustas su 16 branduolių „Neural Engine“ užtikrina pažangias mašininio mokymosi galimybes ir 20 proc. didesnę galią bet kokiai veiklai – redaguokite 4K vaizdo įrašus arba žaiskite aukštos grafikos žaidimus. Su visą dieną veikiančiu akumuliatoriumi visa tai galėsite daryti nepertraukiami.

Naujasis „iPad“ palaiko „Wi-Fi 6“ ir užtikrina 30 proc. greitesnį ryšį. Dar daugiau mobilumo ir laisvės suteikia „iPad“ ir „iPad Pro“ modeliai su SIM kortele ir mobiliojo ryšio duomenimis. Išsirinkę jums tinkamą mobiliojo ryšio operatoriaus pasiūlymą, planšete galėsite naudotis nevaržomai net ten, kur neturite prieigos prie „Wi-Fi“ ryšio. Vartotojams siūloma ir 5G prieiga, kuri leidžia planšete idealiomis sąlygomis pasiekti didžiausią iki 3,5 Gb/s greitį.

„iPad“ suteikia laisvę mokytis, dirbti ar pramogauti iš bet kur – įrenginio mobilumas leidžia vartotojams atlikti reikiamas užduotis keliaujant, vykstant į komandiruotes ar einant į paskaitas. Taip pat ypač patogu naudoti planšetinį kompiuterį namuose – galėsite klausytis tinklalaidžių, žaisti geros grafikos žaidimus, piešti ar tiesiog naršyti internete. Įsigiję naujausią „iPad“ ar „iPad Pro“ planšetę, 3 mėnesius galėsite nemokamai žiūrėti filmus ir kitą vaizdo turinį „Apple TV+“ programėlėje.

Gamintojo nuotr./iPad Pro
Gamintojo nuotr./iPad Pro

Patobulinta vaizdo ir garso patirtis

Viena ryškiausių naujienų „iPad“ planšetėje – pasikeitusi priekinės kameros vieta. Pirmą kartą kamera yra dešinėje vertikalioje ekrano juostoje. Šis pokytis leidžia dar patogiau dalyvauti virtualiuose susitikimuose ar atlikti vaizdo skambučius. Atnaujintuose „iPad“ ir „iPad Pro“ modeliuose veikia „Ultra Wide“ priekinė kamera su 12 MP jutikliu ir 122 laipsnių matymo lauku. Ji palaiko funkciją „Center Stage“, kuri automatiškai pasisuka ir priartina vaizdą, kad būtumėte kadro centre. Patobulinta 12 MP „Wide“ galinė kamera užtikrina didelės raiškos nuotraukas ir detalius 4K vaizdo įrašus.

Naujausiame planšetiniame kompiuteryje galite įrašyti garsą ir jį redaguoti, naudodami aukštos kokybės integruotus mikrofonus ir du garsiakalbius. Du mikrofonai sukurti taip, kad veiktų kartu su kameromis, fiksuotų garsą iš jų ir sumažintų blaškantį foninį triukšmą. Patobulinimai suteiks visas galimybes vartotojams kurti tinklalaides, muziką ar atlikti kitus kūrybinius projektus.

Pirmą kartą „iPad“ planšetėje pristatyta „USB-C“ jungtis, kuri leidžia lengvai ir paprastai prijungti įvairius priedus. „Apple Pencil“ išmanusis pieštukas pasitarnaus užrašų kūrimui, piešimui ir dokumentų žymėjimui. Specialiai naujajam „iPad“ sukurta „Magic Keyboard Folio“ klaviatūra pasižymi neįtikėtina rašymo patirtimi – 14 funkcinių klavišų eilutė leidžia dar lengviau atlikti kasdienes užduotis. Universali dviejų dalių konstrukcija susideda iš apsauginio dangtelio ir nuimamos klaviatūros, kuri magnetu tvirtinama prie planšetės „Smart Connector“ jungties, užtikrinančios maitinimą ir duomenų perdavimą.

„iPadOS 16“ ir produktyvumo funkcijos

Atskleisti visą „iPad“ ir „iPad Pro“ įrenginių funkcionalumą padeda atnaujinta, itin intuityvi „iPadOS 16“ operacinė sistema su patobulintomis produktyvumo bei bendradarbiavimo funkcijomis. Planšetėse veikia naujos „Messages“ funkcijos, dar nematyti „Safari“ bei „Mail“ įrankiai, produktyvumo programa „Freeform“ ir virtualus nuotraukų albumas „iCloud Shared Photo Library“.

Naujos „iPadOS 16“ produktyvumo funkcijos leidžia atlikti daugiau nei bet kada anksčiau. Šių metų naujiena – „iPad Pro“ modeliuose veikiantis „Stage Manager“ įrankis automatiškai organizuoja programas ir langus, kad būtų galima greitai ir lengvai judėti tarp skirtingų užduočių. Internetinėje parduotuvėje „App Store“ galima rasti daugiau nei milijoną programų, sukurtų būtent „iPad“ ir „iPad Pro“ įrenginiams.

Gamintojo nuotr./iPad
Gamintojo nuotr./iPad

Proveržis „M2“ lusto našumo srityje

Šiemet pristatytos atnaujintos 2 dydžių – 11 colių ir 12,9 colių „iPad Pro“ planšetės. Šių įrenginių dizainas išliko nepasikeitęs, tačiau itin daug dėmesio skirta techniniams patobulinimams. Naujosios kartos „M2“ lustas su 8 branduolių CPU „iPad Pro“ planšetei užtikrina iki 15 proc. didesnę procesoriaus galią, o 10 branduolių GPU suteikia iki 35 proc. pajėgesnę grafikos plokštę. Su 40 proc., spartesniu „Neural Engine“, kuris pagreitina mašininį mokymąsi, „M2“ suteikia dar nematytas galimybes „iPad Pro“.

„M2“ galia, kartu su pažangiomis kameromis, leidžia naudotojams pirmą kartą fiksuoti vaizdus profesionalams skirtu „ProRes“ formatu ir iki 3 kartų greičiau perkoduoti filmuotą medžiagą.

Naujo lusto suteiktas „Wi-Fi 6E“ technologijos palaikymas turėtų garantuoti net iki 2,4 Gb/s siekiančią atsisiuntimo spartą, todėl dar greičiau persiųsite nuotraukas ar didelius vaizdo failus. Mobilieji planšetinių kompiuterių modeliai su 5G palaiko daugiau šio ryšio tinklų visame pasaulyje, tad atlikti svarbiausias užduotis galėsite iš bet kur.

Itin ryškus ekranas ir inovatyvūs priedai

11 colių „iPad Pro“ „Liquid Retina“ ir 12,9 colių „Liquid Retina XDR“ ekranai pasižymi pažangiomis technologijomis, kaip „True Tone“ ir „ProMotion“. Didesnio planšetinio kompiuterio „Liquid Retina XDR“ ekranas atvaizduoja visas detales itin tikroviškai ir puikiai tinka „HDR“ nuotraukoms bei vaizdo įrašams peržiūrėti ar redaguoti. Atnaujinta technologija pasižymi įprastu 1000 nitų ryškumu ir gali siekti net iki 1600 nitų. Siekiant užtikrinti stulbinančią žiūrėjimo patirtį, po ekranu integruotas šviesos diodų „Mini-LED“ masyvas.

Naujos kartos „iPad Pro“ planšetės su papildomais priedais yra nepamainomas įrankis darbui bei mokslams. Naujausia „Apple Pencil“ funkcija „hover“ išsiskiria dar nematyta inovacija – nuo šiol ekranas galės aptikti pieštuko galiuką iš 12mm atstumo. Tai leis dar tiksliau rašyti, braižyti ar iliustruoti planšetiniame kompiuteryje. „Magic Keyboard“ pasižymi itin sparčia reakcija renkant tekstą ir turi specialų integruotą jutiklinį kilimėlį dar lengvesniam valdymui.

Gamintojo nuotr./iPad
Gamintojo nuotr./iPad

„Apple“ ir aplinkos apsauga

„Apple“ skiria daug dėmesio aplinkai. Kompanija prisiima atsakomybę už savo įrenginių ekologinius pėdsakus per visą jų gyvavimo ciklą. Bendrovė deda visas pastangas ilgainiui pereiti prie 100 proc. perdirbtų ir atsinaujinančių medžiagų visuose savo produktuose ir pakuotėse. „Apple“ išsikėlė tikslą iki 2030 m. pasiekti neutralų į atmosferą išmetamo anglies dvideginio (CO2) lygį ir savo produktus gaminti nenaudojant Žemės resursų. „iPad“ ir „iPad Pro“ kuriami siekiant kiek įmanoma daugiau sumažinti poveikį aplinkai, juose pirmą kartą naudojamas 100 proc. perdirbtas auksas ir aliuminis, o pakuotėse atsisakyta plastiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius