-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujiena: „Macbook Air“ su „M3“ lustu (Videoapžvalga)

Pavasario pradžią „Apple“ pasitiko pristatydama naujausios kartos „Macbook Air“ nešiojamą kompiuterį. Naujasis lengvas kompiuteris gavo naujausią „M3“ lustą, prie jo galima prijungti du išorinius ekranus, o mūsų rinkoje jis debiutuoja už prieinamesnę kainą nei prieš tai jo pirmtakas.
„Apple“
„Apple“ / Shutterstock nuotr.

Galima teigti, kad pirmasis „MacBook Air“ su „Apple Silicon“ procesoriumi „M1“ pakeitė kompiuterių rinkos žaidimų taisykles. Nešiojamas kompiuteris, kurio kaina prilygsta vidutinei konkurentų kainai, gali pasiūlyti našumą, vertą itin pažangių darbo stočių. Nenuostabu, kad iki šiol „Apple“ nešiojami kompiuteriai išlieka vienu pirmųjų ne tik verslo, bet ir kūrybinių profesijų darbuotojų, dirbančių fotografijos ir vaizdo įrašų srityje, pasirinkimu.

Du nauji „MacBook Air“ modeliai su „M3“ lustu

Naujuosius „Apple“ nešiojamų kompiuterių modelius galima įsigyti su 13 ir 15 colių ekranais. Pasak Varlė.lt specialistų, kalbant apie technines specifikacijas, čia iš pirmo žvilgsnio nėra nieko revoliucinio, tačiau patobulinimai gali būti labai svarbūs daugeliui naudotojų. Ir tokie išties yra.

„Macbook Air M3“ – net 160 % didesnis našumas lyginant su „M1“ lusto modeliais

Pagrindinės specifikacijos lyginant su ankstesnės kartos modeliu, nedaug, bet reikšmingai pasikeitė. 2024 m. „MacBook Air“ bazinėje konfigūracijoje yra 8 branduoliai CPU, 8 branduoliai GPU ir 8 GB RAM, tačiau dabar viskas paremta naujausiu M3 lustu, kuris, gamintojo teigimu, yra maždaug 1,6 karto našesnis nei modeliai su „M1“ lustu. Taip pat yra aparatinis „Ray Tracing“ spartinimas, kuris tikrai bus palankiai įvertintas tų naudotojų, kurie nori naudoti kompiuterį žaidimams ar 3D grafikos kūrimui.

VIDEO: MacBook Air M3 apžvalga - Varlė.lt

Nors tikslių detalių palyginimų su „M2“ gamintojas nepateikia, tačiau bet kuriuo atveju naujasis modelis tampa vis patrauklesnis tiems, kurie nerimavo, kad „MacBook Air“ bazinių specifikacijų gali nepakakti. O jei norėtume daugiau, taip pat galima rinktis versijas su 10 branduolių grafiniu procesoriumi ir 16 GB operatyviosios atminties (tiek 13", tiek 15" ekrano įstrižainės variantuose).

Be to, turime naujausią „Wi-Fi 6E“ ryšio standartą ir galimybę prijungti du išorinius monitorius, o tai ypač patiks tiems, kurie norėtų „MacBook Air“ kompiuterio dėka sukurti patogią vaizdo redagavimo ar grafikos projektavimo stotį. Kalbant apie integruotą ekraną, tai vis dar tas pats 10 bitų puikus „Liquid Retina“ skydelis su 2560 x 1664 pikselių skiriamąja geba ir maksimaliu 500 nitų ryškumu.

Reikėtų paminėti, kad „MacBook Air“ su M3 lustu pasitelkia dirbtinį intelektą, kad su „Neural Engine“ galia padarytų dar daugiau. Tai leidžia naudotis išmaniosiomis „macOS“ funkcijomis, kurios padeda užtikrinti produktyvumą ir kūrybiškumą, pvz., išplėstinėmis kameros funkcijomis, kalbos konvertavimu į tekstą realiuoju laiku ir vaizdo analize.

Turėdami prieigą prie gausios programų su pažangiomis dirbtinio intelekto funkcijomis ekosistemos, naudotojai gali atlikti įvairius veiksmus - nuo namų darbų tikrinimo su dirbtinio intelekto matematikos pagalbos įrankiu „Goodnotes“ iki automatinio nuotraukų retušavimo „Pixelmator Pro“ ir fono triukšmo šalinimo iš vaizdo įrašų, redaguojamų „CapCut“.

Galimybė prijungti kompiuterį prie dviejų monitorių vienu metu

„M3“ lusto dėka prie naujojo „MacBook Air“ vienu metu galima prijungti du išorinius ekranus. Verta paminėti, kad ši funkcija veikia tik tada, kai „MacBook Air M3“ dangtelis uždarytas. Tai reiškia, kad negalite prie jo prijungti dviejų monitorių ir toliau naudoti įmontuotąjį kaip trečiąjį ekraną. Galiausiai teks atsisakyti vieno iš jų. Tačiau reikėtų paminėti, kad galima prijungti net 6K monitorius, o tokia kokybė tikrai kol kas reta.

Autonominio veikimo laikas iki 18 val.

„Apple“ teigimu, „MacBook Air M3“ gali veikti nuo 15 iki 18 valandų neprijungus įrenginio prie įkrovimo ir tai užtikrina didelį patogumą naudotis įrenginiu, nes nereikia dažnai ieškoti maitinimo lizdo. Tačiau svarbu paminėti, kad tikrasis realus autonominio veikimo laikas priklauso nuo naudojimosi tipo ir įpročių.

Balso įrašymas

Vaizdo konferencijos tapo įprastas, kone kasdienis būdas daugeliui žmonių bendrauti su kolegomis darbe. Tik kai kurių žmonių nešiojamuosiuose kompiuteriuose įrengti mikrofonai buvo ar tebėra tiesiog siaubingi. Todėl kompiuterių savininkai kelia tam tikrus reikalavimus balso kokybei. Ir čia svarbu paminėti, kad „MacBook Air M2“ naudoja tris mikrofonus, kad pagerintų šią kokybę, o „MacBook Air M3“ modelyje jie buvo patobulinti ir papildyti balso izoliavimo režimu bei plačiu spektru. Šios funkcijos nuo „iOS 16.4“ įdiegtos „iPhone“ ir leidžia pirmuoju atveju išjungti visus nereikalingus triukšmus, o įjungus platųjį spektrą - priešingai, girdėti viską, kas vyksta aplinkui.

„Wi-Fi 6E“ palaikymas

Svarbu paminėti, kad „MacBook Air M3“ gavo „Wi-Fi 6E“ palaikymą. Pagrindinis jo privalumas - didelė duomenų perdavimo sparta. Idealiomis sąlygomis suderinamu maršrutizatoriumi galima pasiekti iki 10,8 Gb/s greitį. Palyginimui: „Wi-Fi 6“ tuo pačiu metu suteikia iki 9,6 Gb/s spartą. Tai nėra didelis skirtumas, tačiau kai skaičiuojamos sekundės, jis gali būti labai reikšmingas.

„MacBook Air M3“ dizainas ir spalvos

Paskutinis ‚MacBook Air M3“ ir „MacBook Air M2“ skirtumas yra jo dizainas. Ir jei pažvelgsite į kompiuterių dizainą, nerasite nieko naujo. Turime reikalų su tomis pačiomis pamėgtomis stilingomis korpuso spalvomis: „Silver“, „Starlight“, „Space Gray“ ir „Midnight“. Varlė.lt specialistų nuomone, svarbus patobulinimas kalbant apie dizainą yra tas, kad „MacBook Air M3“ modelyje gamintojas išsprendė liekančių pirštų atspaudų ant korpuso problemą. Pridėjusi anoduotą sandariklį, bendrovė sumažino ant nešiojamojo kompiuterio liekančių pirštų atspaudų skaičių. Visiškai jų atsikratyti, žinoma, nepavyks. Tačiau net ir jų sumažinimas nedžiuginti negali, tiesa? Kalbant apie dizaino konstrukciją, reikėtų paminėti, kad naujasis „MacBook Air“ yra pirmasis „Apple“ gaminys, kurio gamyboje panaudota 50 proc. perdirbtų medžiagų. Nešiojamas kompiuteris yra itin lengvas ir sveria vos nuo 1,24 kg (13 col. modelis) ir vos nuo 1,51 kg – 15 col. įstrižainės modelis.

Macbook Air M3 13“

Macbook Air M3 15“

Aukštis x plotis x gylis: 1,13 x 30,41 x 21,5 cm

Aukštis x plotis x gylis: 1,15 x 34,04 x 23,76 cm

Nuo 1,24 kg

Nuo 1,51 kg

Varlė.lt specialistų teigimu, šių metų „MacBook Air M3“ ne tik atrodo nuostabiai, bet ir veikia nepriekaištingai. Šis kompiuteris yra pasiruošęs bet kokiems iššūkiams, o ką jau kalbėti apie sklandų visų įprastų ir darbui reikalingų programų veikimą. Naudotis juo tikras malonumas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius