Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 19

Ne taip lengva, kaip atrodo: ar įmanoma ištrinti visus savo duomenis iš interneto?

Interneto platybėse apie mus glūdi daugybė surinktos informacijos. Tai ne vien turimos socialinių tinklų paskyros ir su jomis susijusi informacija, bet ir visi slapukai (angl. „Cookies“), su kuriais kažkada sutikote bei duomenys, surinkti iš jūsų veiklos internete. „Nors mus ir saugo Duomenų apsaugos įstatymas, praktiškai nėra įmanoma susekti, kas ir kaip dalijasi mūsų duomenimis arba patikrinti, kaip gerai jie yra saugomi“, – 15min komentavo „Devbridge“ saugumo analitikas Justinas Radzevičius. Tačiau, galbūt šiuos duomenis įmanoma ištrinti?
kibernetinė ataka
kibernetinė ataka / 123RF.com nuotr.

Interneto svetainės renka informaciją apie lankytojų elgseną, todėl panaudojant duomenų analitikos įrankius galima apibendrintai „nupiešti“ kiekvieno lankytojo profilį, išaiškinti pomėgius, laisvalaikį ar dirbamą darbą.

Remiantis šia informacija reklaminiuose baneriuose pateikiama kiekvienam vartotojui aktualiausia reklama apie renginius, prekes ar paslaugas. Nors tiesiogiai tai nedaro jokios žalos vartotojui, ekspertų teigimu, duomenų rinkimas turi ir neigiamą pusę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius