Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nenori sekso? Apsimesk negyva! Štai, kas naudoja šią strategiją

Paprastųjų varlių patelės apsimeta negyvos, kad išvengtų poravimosi per veisimosi sezoną, kai keli patinai vienu metu bando susiporuoti su viena patele, rašo „Live Science“.
Didžioji varlė tyko grobio
Didžioji varlė tyko grobio / Selemono Paltanavičiaus nuotr.
Temos: 2 Seksas Varlės

„Kai kuriais atvejais patelė gali žūti per šį poravimosi sezoną“, – „Live Science“ pasakojo Berlyno gamtos istorijos muziejaus mokslininkė Carolin Dittrich.

Tačiau patelės rado būdų, kaip išvengti poravimosi.

„Nustatėme, kad užuot buvusios pasyvios ir bejėgės, patelės gali naudoti tam tikras strategijas, kad išvengtų patinų, su kuriais nenori poruotis – nes nėra pasirengusios poruotis arba nenori poruotis su tam tikru patinu“, – sakė C.Dittrich. Viena šių strategijų – apsimesti negyva.

Tyrėjai veisimosi sezono metu iš tvenkinio surinko paprastųjų varlių patinus ir pateles ir padalijo juos į vandens pripildytas talpyklas, kad kiekvienoje talpykloje būtų dvi patelės ir vienas patinas. Tada jie valandą filmavo varles.

Tyrėjai nustatė, kad trečdalis patelių maždaug dvi minutes po to, kai ant jų užlipo patinas, gulėjo nejudėdamos, ištiesusios galūnes.

„Mums atrodo, kad patelė tarsi vaidina negyvą, nors negalime įrodyti, kad tai sąmoningas elgesys“, – sakė C.Dittrich. „Tai gali būti tiesiog automatinė reakcija į stresą“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius