Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„New York Times“ apgavo skaitytojus – paskelbė, kad Marse auga arbūzai

Vienas iš garsiausių pasaulio laikraščių „New York Times“ paskelbė, kad Marse aptikti arbūzų laukai. Be to, dalis šių ateivių vaisių galimai pateko ir į mūsų planetą. Tuo tarpu FTB atstovai patvirtino, kad jiems pavyko perimti kivius. Ir tai net nebuvo balandžio 1 dienos pokštas. Kas vyksta?
Arbūzas
Arbūzas / „Scanpix“ nuotr.

Trumpas „New York Times“ straipsnis apie Marso arbūzus puslapyje buvo neilgai. „Ši istorija yra baisiai nuobodi“, buvo rašoma pranešime apie kosminius arbūzus. Arbūzai apskritai yra kultūriniai augalai, kurie šiaip tokiais vaisiais žmonių nedžiugintų. Tai iš kur jie Marse? Kodėl tai nėra didesnė naujiena?!

Na, tai nebuvo pokštas. Tai buvo publikavimo klaida – apie tai „New York Times“ pranešė netrukus po to, kai straipsnis buvo pašalintas. Bet tai vis tiek yra įdomus faktas apie didžiausių pasaulio žiniasklaidos priemonių veikimą.

Sistemos bandymo klaida

Straipsnis apie Marso arbūzus buvo skirtas vidiniam „New York Times“ naudojimui. Tai – tiesiog juokingas tekstas, kurį „New York Times“ redaktoriai naudojo sistemos bandymui. Jis niekada neturėjo būti viešas – jį turėjo matyti tik „New York Times“ darbuotojai. Įkėlus tokį standartinį tekstą galima patikrinti, kaip atrodo įvairūs smulkūs pakeitimai (pavyzdžiui, šrifto dydis ar paryškintos citatos). Be to, galima išbandyti vidinės straipsnių įkėlimo ir redagavimo sistemos efektyvumą. Straipsnio pasirodymas viešai buvo tiesiog klaida.

Lorem ipsum yra tekstas, spaudoje naudojamas nuo 19 amžiaus. Tai – tiesiog tekstas, neturintis gilios reikšmės (originaliai tai buvo lotyniškas tekstas apie tekstą). Jis yra skirtas įvairiems šriftams, dizainams ir grafikai bandyti. Tas „New York Times“ straipsnis apie Marso arbūzus nebuvo Lorem ipsum, nes tas tekstas turėjo šiokią-tokią prasmę, bet jo funkcija buvo panaši.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius