Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nobelio premijos laureatus sutraukiančioje konferencijoje „The COINS“ pranešimą skaitys prof. Virginijus Šikšnys

Vasario 27 d. Vilniaus universitete Gyvybės mokslų centro (VU GMC) studentai organizuoja tradicinę gyvybės mokslų konferencija „The COINS 2021“ (International Conference of Life Sciences), rašoma pranešime spaudai.
Virginijus Šikšnys
Virginijus Šikšnys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paprastai šis tarptautinis renginys kasmet į VU GMC sutraukia daugybę mokslininkų iš viso pasaulio, tarp jų ir Nobelio premijos laureatus. Dėl pandemijos šių metų renginys vyks virtualiai, o jame pranešimus skaitys Lietuvos mokslo elito atstovai: prestižinės Kavli premijos laimėtojas, į šių metų Nobelio chemijos premiją pretendavęs profesorius Virginijus Šikšnys ir VU GMC alumnė, Kembridžo universiteto virusologė Ingrida Olendraitė. Mokslininkai pasakos apie CRISPR-Cas imunitetą, tikslinį genomo redagavimą ir kaip rasti bei suprasti naujus RNR virusus. Pranešimai bus skaitomi anglų kalba.

Konferenciją vainikuos ekspertų diskusija, kurioje VU GMC direktorius Gintaras Valinčius, Lietuvos biotechnologų asociacijos viceprezidentė Agnė Vaitkevičienė ir kiti šios srities atstovai diskutuos apie valstybės indėlį skatinant gyvybės mokslų inovacijas ir švietimo svarbą jas kuriant.

Lietuva turi ambicingą tikslą – per artimiausią dešimtmetį tapti viena lyderiaujančių gyvybės mokslų šalių regione. Siekiant jo mūsų šalyje svarbu ne tik kurti gyvybės mokslų inovacijas, jas sėkmingai pritaikyti verslo įmonėse, bet ir skatinti šios pramonės augimą ir žinomumą tarptautiniu mastu.

Diskusija vyks lietuvių kalba ir bus viešai transliuojama „Facebook“ kanale. Kiti konferencijos renginiai vyks „Microsoft Teams“ platformoje, dalyvauti juose galima tik iš anksto užsiregistravus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius