Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Nokia“ skelbia patentų karą HTC, RIM ir „ViewSonic“

Kompanija „Nokia“ apkaltino HTC, „Research In Motion“ (RIM) ir „ViewSonic“ suomių korporacijos intelektualinės nuosavybės vagyste.
„Nokia“
„Nokia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Minėtos kompanijos neva pažeidžia mažiausiai 45 suomių „Nokia“ patentus. Kalbama apie technologijas, kurios susijusios su bevieliu ryšiu, informacijos sinchronizacija, „multitasking“ technologija, navigacija, duomenų šifravimu, pranešimų atvaizdavimo būdu, prie el. laiško prisegto priedo ištraukimo būdu, autonominio darbo didinimo pailginimo metodais ir t.t.

„Nokia“ tvirtina, kad konkurentai neteisėtai naudoja įstatymu apsaugotas technologijas savo išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose. Pavyzdžiui, HTC, ieškovo teigimu, neturėdama tam leidimo, naudojo užpatentuotas technologijas savo išmaniuosiuose telefonuose „Sensation 4G“, „Inspire 4G“, dviejuose planšetiniuose kompiuteriuose ir kituose įrenginiuose.

Teismo procesai jau rengiami JAV ir Vokietijoje. Be to, „Nokia“ nusiuntė skundą JAV Tarptautinės prekybos komisijai (ITC).

Panašu, kad „Nokia“, kuri išgyvena ne pačius geriausius laikus ir patiria finansinių sunkumų, taip sieks gauti licencines išmokas už neva pažeidžiamus savo patentus.

Kartu galima matyti ir „Nokia“ partnerės – korporacijos „Microsoft“ – interesą, jei kaltinimai būtų pripažinti teisėtais. Paduotos į teismą kompanijos naudoja mobiliąsias operacines sistemas, kurios konkuruoja su „Windows Phone“. „Android“ įrenginių gamintojai HTC ir „ViewSonic“ jau „nuskausminti“ ir moka „Microsoft“ licencines išmokas. Dar viena pralaimėta byla (tik šį kartą suomiams) turėtų dar labiau pabranginti „Android“ produkciją, o tai išeitų į naudą tiek „Nokia“, tiek „Microsoft“.

Dar įdomesnė situacija su kanadiečių RIM. Pastaroji šiuo metu išgyvena finansiškai sunkų laikotarpį, o karų teismuose jai tikrai reikia mažiausiai. Prisiminus gandus, kad „Microsoft“ būtų nieko prieš nusipirkti kompaniją RIM, toks „Nokia“ puolimas visiškai neatrodo keistas: nusilpusį žvėrį sumedžioti daug lengviau. Papildomos išlaidos teismams neleistų RIM pasiekti geresnių finansinių rezultatų, tokiu būdu kompanijos vertė krinta, o čia staiga pasirodo gelbėtojas „Microsoft“ su plačiomis, pinigų pilnomis kišenėmis...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius