-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NTT Data“ kartu su lietuviais steigia bendrą įmonę Lietuvoje: ieškos iki 100 specialistų

Pasaulinės informacinių technologijų (IT) lyderės „NTT Group“ Vokietijos padalinys „NTT Data“ kartu su Lietuvos kompleksinių IT paslaugų teikėja „Reiz Tech“ steigia bendrą įmonę LITIT. Pirmaisiais jos veiklos metais planuojama pasamdyti iki 100 specialistų, o vėliau per kelerius metus stipriai išplėsti komandą.
Programavimas
Programavimas / Shutterstock nuotr.

Nauja įmonė daugiausia dėmesio skirs IT konsultacijų ir IT sprendimų teikimui, įskaitant programinės įrangos kūrimą, strategines IT konsultacijas ir taikomųjų programų bei duomenų platformų palaikymą. LITIT fokusuosis į Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos įmones ir apims tokias pramonės šakas kaip automobilių pramonė, finansinės paslaugos ir logistika.

Pasakodama apie bendros įmonės steigimo priežastis LITIT generalinė direktorė Kristina Kikalienė remiasi itin pasiteisinusia dviejų įmonių partneryste: „Per pastaruosius trejus metus kartu įgyvendinome ne vieną sėkmingą projektą, todėl buvo prasminga žengti dar vieną žingsnį ir sukurti naują prekės ženklą. Į naują biurą tikimės pritraukti itin motyvuotų aukštos kvalifikacijos specialistų, kurių didelį potencialą matome Lietuvoje.“

2021 m. spalį keli „NTT Group“ ir „Reiz Tech“ taikomųjų programų palaikymo specialistai pradėjo vykdyti bendrą projektą. Nuo to laiko ši partnerystė išaugo iki 35 specialistų, teikiančių paslaugas klientams tokiose skirtingose srityse kaip automobilių pramonė, bankininkystė, draudimas ir kt.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigia, kad tai – dar viena sėkmės istorija, kuri Lietuvoje sukurs gerai apmokamų darbo vietų: „Lietuvos technologijų ekosistemoje atsirado dar vienas naujas stiprus žaidėjas, kuris įdarbins mūsų specialistus ir sustiprins šį sektorių.“

Planuojama, kad naujoji bendra įmonė itin daug dėmesio skirs talentų ugdymui informacinių technologijų vystymo, konsultavimo ir taikomųjų programų valdymo srityse. Tai leis plėsti veiklą ir, esant poreikiui, ateityje atidaryti naujus biurus Kaune. Įmonė taip pat planuoja bendradarbiauti su vietos švietimo įstaigomis, kurios prisidės prie technologijų sektoriaus talentų ugdymo.

„Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis pabrėžia, kad ne tik vietos, bet ir užsienio talentai gali reikšmingai prisidėti prie įmonės augimo ateityje.

„Tai, kad tokios pasaulinės technologijų gigantės kaip „NTT Data“, mato Lietuvą ir mūsų vietines įmones kaip patikimus partnerius verslo plėtrai, yra didžiulis įvertinimas mūsų verslo aplinkai ir talentams. Nauja įmonė leis profesionaliai augti ne tik vietos specialistams, bet ir pritrauks užsienio talentų, kurie kartu prisidės prie tolesnės įmonės plėtros Lietuvoje“, – sako jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius