-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutekintos „Microsoft“ atlyginimų gairės: sužinokite, kiek uždirba

Nutekinta informacija apie JAV technologijų milžinės „Microsoft“ mokamus darbo užmokesčius, taikomus priedus ir metinius apdovanojimus, rašo „Insider“.
„Microsoft“ biuro iškaba
„Microsoft“ biuro iškaba / „Scanpix“ nuotr.

Pasak asmens, tiesiogiai susipažinusio su šiuo procesu, gairės įmonės viduje buvo paskelbtos šių metų pradžioje.

Jomis vadovaujasi žmogiškųjų išteklių vadovai, spręsdami, kokį atlyginimą pasiūlyti naujiems darbuotojams.

Neaišku, kaip plačiai šios gairės taikomos ir ar jos skirtos tik vienai konkrečiai pozicijai, tačiau iš jų galima susidaryti vaizdą apie „Microsoft“ darbo užmokesčio politiką.

Pasak portalo, darbo užmokestis „Microsoft“ varijuoja priklausomai nuo srities ir vietos, kurioje dirbama, todėl bendrovėje nėra standarto, pagal kurį būtų galima nustatyti vienodą visų lygių darbo užmokestį visuose padaliniuose.

123RF.com nuotr./„Microsoft“
123RF.com nuotr./„Microsoft“

JAV San Franciske ir Niujorke dirbantiems „Microsoft“ darbuotojams mokamas didesnis atlyginimas, nes jie gyvena vietovėse, kur pragyvenimas yra brangas, o kai kuriose srityse, pavyzdžiui, inžinerijos, taip pat mokamas didesnis atlyginimas.

Didžiausias darbo užmokesčio paketas pagal „Insider“ peržiūrėtas gaires siekė 361,5 tūkst. JAV dolerių per metus (341 tūkst eurų) su 1,2 mln. dolerių (1,13 mln. eurų) dydžio įdarbinimo premija ir apie 1 mln. dolerių (950 tūkst. eurų) premija įmonėmis akcijomis.

Mažiausias atlyginimas siekė 42,5 tūkst. JAV dolerių per metus (40,18 tūkst. eurų) be įdarbinimo premijos ir garantuotų apdovanojimų akcijomis.

„Microsoft Italia“ nuotr./„Microsoft“ biuras Milane
„Microsoft Italia“ nuotr./„Microsoft“ biuras Milane

„Microsoft“ naudoja lygių sistemą, kuria remiantis sprendžiama, koks atlyginimas bus mokamas.

Paprastai „vyresnysis“ lygmuo prasideda nuo 63 lygio, „pagrindinis“ – nuo 65 lygio, o „partneris“ – nuo 68 lygio.

Pavyzdžiui, 66 lygmens darbuotojui siūlomas 157–236 tūkst. JAV dolerių siekiantis metinis atlyginimas (148–223 tūkst. eurų), premija akcijomis ką tik įsidarbinus gali siekti nuo 75 tūkst. dolerių (71 tūkst. eurų) iki 600 tūkst. dolerių (567 tūkst. eurų).

Taip pat galima gauti metinę premiją akcijomis, kuri siekia iki 160 tūkst. dolerių (151,28 tūkst. eurų).

58 lygmens darbuotojų atlyginimai svyruoja nuo 70 iki 92 tūkst. JAV dolerių (66–87 tūkst. eurų), premija akcijomis ką tik įsidarbinus – nuo 2,5 tūkst. dolerių iki 20 tūkst. dolerių (2,4–18,91 tūkst. eurų).

Duomenų „Microsoft“ nekomentavo.

2022 m., kai ekonomika vis dar klestėjo, „Microsoft“, reaguodama į didėjantį vidinį nepasitenkinimą dėl atlyginimo, ir siekdama, kad darbuotojai dėl didesnio užmokesčio neišeitų į kitas įmones, pavyzdžiui, „Amazon“, atlyginimus kėlė.

123RF.com nuotr./„Amazon“
123RF.com nuotr./„Amazon“

Visgi anksčiau šiais metais dėl ekonomikos smukimo „Microsoft“ įšaldė bazinio darbo užmokesčio kėlimą ir sumažino premijoms bei akcijų apdovanojimams skirtą biudžetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius