-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 25 /16:01

Nutraukiama vieno iš „Nord Security“ priklausančio VPN paslaugų tiekėjų veikla

Virtualaus privataus tinklo (angl. virtual private network, VPN) tiekėjas „Atlas VPN“, priklausantis lietuviškam vienaragiui „Nord Security“, nuo balandžio 24 d. nutraukia veiklą, rašoma klientams atsiųstuose laiškuose. Prenumeratos turėtojai raginami iki balandžio 24 d. pereiti į „NordVPN“.
„Nord Security“
„Nord Security“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pokyčiai įsigalios nuo balandžio 24 d. Iki to laiko „Atlas VPN“ vartotojai raginami atlikti reikiamus žingsnius ir pereiti į „NordVPN“. Nors šio tiekėjo įkainiai yra didesni nei „AtlasVPN“, bendrovė teigia, kad turintiems galiojančias prenumeratas mokėti papildomai nereikės.

„Atlas VPN“ buvo įkurta siekiant teikti saugias, prieinamas ir patogias VPN paslaugas. Nepaisant visų mūsų pastangų ir neįtikėtino mūsų naudotojų palaikymo, sparčiai tobulėjantys technologiniai reikalavimai, labai konkurencinga rinka ir didėjančios aukščiausio lygio paslaugų teikimo sąnaudos privertė mus padaryti išvadą, kad tęsti „Atlas VPN“ veiklą ilguoju laikotarpiu nėra perspektyvu“, – rašoma klientams išplatintame laiške.

Apie tai, kad „Nord Security“ pasiekė susitarimą dėl „Atlas VPN“ įtraukimo į savo augantį kibernetinio saugumo prekių ženklų ir produktų portfelį, kompanija paskelbė 2021 m. spalį. „Atlas VPN“ siūlė vadinamąjį freemium modelį – pagrindinės funkcijos siūlomos nemokamai, o už papildomas reikia sumokėti.

Ekrano nuotr./„Atlas VPN“ laiškas
Ekrano nuotr./„Atlas VPN“ laiškas

Skelbiama, kad ji turi daugiau nei 6 mln. vartotojų ir apie 1000 serverių 48 šalyse.

Nors skelbiama, kad „AtlasVPN“ registruotas Niujorke, tačiau jo įkūrėjas yra lietuvis Dainius Vanagas. Produktą vystė Lietuvoje įkurta įmonė UAB „Oversec“. 2023 m. pabaigoje joje staiga pradėjo mažėti darbuotojų, o per 12 mėnesių darbuotojų sumažėjo nuo 52 iki 12.

D.Vanagas kompanijai vadovavo nuo įkūrimo 2019 m. iki 2023 m. spalio.

„2019 m. pastebėjome spragą VPN rinkoje. Beveik visi patikimi paslaugų teikėjai siūlė 7 dienų bandomąjį laikotarpį, o jam pasibaigus iš naudotojų reikalaudavo įsigyti papildomą prenumeratą. Net jei buvo įmonių, teikiančių nemokamas VPN paslaugas, jas nustelbdavo premium klasės pasiūlymai“, – portalui safetydetectives.com kalbėjo buvęs vadovas.

Tiesa, sprendžiant iš įrašų socialiniame tinkle „LinkedIn“, tiek D.Vanagas, tiek kai kurie kiti darbuotojai savo pareigas paliko dar prieš keletą mėnesių.

„Linkedin“ nurodoma, kad vykdomasis direktorius Gediminas Galkauskas kompaniją paliko šių metų vasarį, vis dėlto jis dar įrašytas kaip UAB „Oversec“ vadovas.

123RF ir bendrovės nuotr./Tomas Okmanas, Eimantas Sabaliauskas
123RF ir bendrovės nuotr./Tomas Okmanas, Eimantas Sabaliauskas

„Nord Security“, kuriam priklauso „Atlas VPN“, yra antrasis Lietuvos vienaragis – taip vadinami startuoliai, kurių vertė viršija 1 mlrd. JAV dolerių. Jo įkūrėjai – Tomas Okmanas bei Eimantas Sabaliauskas. Abu vyrai įvardijami kaip vieni turtingiausių Lietuvos žmonių.

„Nord Security“ grupei priklauso kiti geriau žinomi VPN prekių ženklai –
„Nord VPN“ ir „Surfshark“. Būtent „Nord VPN“ ir atvedė kompaniją į sėkmę – tiek šis, tiek „Nord Security“ verslo akseleratoriuje išaugintas „Surfshark“ yra vieni žinomiausių pasaulio VPN prekių ženklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius