-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„OneOdio Monitor 60“: ar pasiteisino bandymas sukurti studijines ausines už 75 eurus?

Dar niekad neteko matyti studijai ir audio profesionalams skirtų ausinių, kainuojančių 75 eurus. Būtent tokį sandorį mums siūlo „OneOdio“. Skamba per gerai, kad būtų tiesa, todėl negalėjome atsisakyti galimybės pamatyti, kaip viskas atrodo realybėje.
 „OneOdio Monitor 60“ ausinės žada labai daug. Pažiūrėsime kaip joms pavyks tai  išpildyti.
„OneOdio Monitor 60“ ausinės žada labai daug. Pažiūrėsime kaip joms pavyks tai  išpildyti. / N.Davalgos nuotr.
Temos: 1 Ausinės

Aukštesnės klasės ausinių rinka ir jos pasiskirstymas kažkuo primena automobilių pasaulį. Nuo seno yra nusistovėję trys pagrindiniai galios centrai – Europa („Sennheiser“, „Beyerdynamic“, „AKG“), Japonija („Audio Technica“, „Pioneer“, „Denon“) ir, be abejo, JAV gamintojai („Bose“, „Shure“, „Koss“).

Iš prieš tai paminėtų kompanijų, visos veikia daugiau nei pusšimtį metų, o seniausia įkurta dar 1910-aisiais. Dėl to gali kilti mintis, kad ausinių rinka per daug stagnavo, autoritetingi vardai ima pinigus už faktą, kad jų produkciją naudojo „The Beatles“ „Pink Floyd“ ar „Queen“, o kokybiškas ausines galima sukurti kur kas pigiau.

Yra daug naujesnių, truputį mažiau žinomų kokybiškos garso technikos gamintojų (tokie kaip „HiFiMAN“ ar „Ultrasone“), tačiau jų kainos nė kiek nenusileidžia senbuvių kuriamai produkcijai.

Pirmąjį sėkmingą bandymą sukurti kokybiškas ausines pigiau, įgyvendino „Bluedio“. Jie sukūrė geriausias bevieles ausines kainų kategorijoje iki 50 eurų „T4 Turbine“, o ir aukštesnės klasės „V Victory“ taip pat buvo įvertintos pozityviai. Deja, po „T5 Turbine“ išleidimo, „Bluedio“ sėkmės istorija greitai baigėsi. Sekančios kartos „T6 Turbine“ ir „V2 Victory“ ausinės, ne tik nesugebėjo skambėti kokybiškai, bet ir net neturėjo šansų iš abiejų garsiakalbių skleisti vienodo lygio garsumo. „Bluedio“ nepasitaisė ir su „T7 Turbine“ ir viltis, kad jie išliks gamintoju, siūlančiu geras ausines pigiau, subliuško.

N.Davalgos nuotr./„OneOdio Monitor 60“ bando pasiūlyti kokybišką garsą pigiau.
N.Davalgos nuotr./„OneOdio Monitor 60“ bando pasiūlyti kokybišką garsą pigiau.

Sekančiu blyksniu ausinių pasaulyje siekia tapti „OneOdio“. Kompanijos produktų asortimentas prasideda ties pigiomis, vos 25 eurus kainuojančiomis ausinėmis, skirtomis taupiems žaidėjams, o baigiasi ties rimtai atrodančiomis didelės varžos ausinėmis, kainuojančiomis 100 eurų

Neabejoju, kad pigiausi kompanijos gaminiai tiesiog atkuria garsą be jokių pretenzijų į kokybę, bet flagmanų kaina, specifikacijos, gamintojo pažadai ir dizainas užkelia lūkesčių kartelę aukštyn.

75 eurus kainuojančios „OneOdio Monitor 60“ yra vienos brangesniųjų šios kompanijos pardavinėjamų ausinių. Gamintojas žada studijos lygio garso kokybę dviženklėje kainų zonoje, kas skamba nelabai tikėtinai, bet neturiu jokių išankstinių nuostatų ir leisiu ausinėms pačioms įrodyti savo vertę.

Pakuotė ir komplektacija

Pakuotė graži, solidaus tamsaus dizaino, suteikianti didelius lūkesčius viduje besislepiančiam turiniui.

N.Davalgos nuotr./„OneOdio Monitor 60“ pakuotė nuteikia pozityviai.
N.Davalgos nuotr./„OneOdio Monitor 60“ pakuotė nuteikia pozityviai.

Iškelti lūkesčiai pasiteisino, nes komplektacija pakankamai gausi. Čia randasi dailus maišelis ausinių transportavimui, gaila, tačiau nėra nuo smūgių apsaugančio dėklo. Dėžutė viduje randame net tris garso perdavimo kabelius.

Pirmasis iš jų – didelio 3 metrų ilgio kabelis, abejuose galuose užsibaigiantis 3,5 mm jungtimis. Taip pat yra trumpesnis 1,2 m analogas užsibaigiantis tokiomis pačiomis jungtimis, o viduryje turintis ir integruotą mikrofoną telefoniniams pokalbiams.

N.Davalgos nuotr./Komplektacijoje pavyko rasti net tris skirtingus garso kabelius.
N.Davalgos nuotr./Komplektacijoje pavyko rasti net tris skirtingus garso kabelius.

Galiausiai, komplektaciją vainikuoją DJ stiliaus spiralinis kabelis, kurio vienam gale yra 3,5 mm jungtis, o kitame – 6,35 mm jungtis.

Detalus žvilgsnis

Nuotraukose ausinės atrodo gan prabangiai, tą patį galiu pasakyti ir apie gyvą įspūdį pamačius gaminį. Tiesa, paėmus ausines į rankas, iliuzija subliūkšta. Šlifuotą aliuminį primenančios detalės tėra blizgi plastmasė, o spindinčios detalės pagamintos taip pat tik plastikinė metalo imitacija.

N.Davalgos nuotr./Dėl didelio kiekio plastiko, gyvai ausinės atrodo prasčiau nei paveikslėliuose.
N.Davalgos nuotr./Dėl didelio kiekio plastiko, gyvai ausinės atrodo prasčiau nei paveikslėliuose.

Nepaisant to, kad randame neprabangią apdailą, ausinės surinktos kokybiškai. Lankelis tvirtas, lankstai stambūs ir nelinkę lengvai lūžti, todėl ausinės turėtų pakankamai ilgai. Vis dėl to, nepaisant plastmasės storumo, aliuminį naudojančių ausinių joms pergyventi nepavyks.

Dar viena imitacija yra ant kaušelių esančios grotelės. Jos sukuria vaizdą, kad tai yra atvirojo dizaino ausinės, tačiau iš tiesų tai yra uždarosios ausinės. Tai leidžia geriau izoliuoti aplinkos triukšmą, tačiau nesukuria efekto, kad garso šaltinis yra nutolęs nuo ausų.

N.Davalgos nuotr./Šios grotelės yra tik imitacija – iš tikrųjų tai uždarojo tipo ausinės.
N.Davalgos nuotr./Šios grotelės yra tik imitacija – iš tikrųjų tai uždarojo tipo ausinės.

„OneOdio Monitor 60“ turi net du garso įėjimus. Vienoje pusėje randame 3,5 mm jungtį, o kitoje pusėje – 6,35 mm audio jungtį. Idėja naudoti gremėzdišką 6,35 mm jungtį ausinėse atrodo absurdiškai, tačiau turi teorinį paaiškinimą.

N.Davalgos nuotr./Nestandartinis sprendimas – dvi garso įėjimo jungtys.
N.Davalgos nuotr./Nestandartinis sprendimas – dvi garso įėjimo jungtys.

Spiralinis DJ stiliaus garso kabelis vienam gale turi 3,5 mm jungtį, o kitame – 6,35 mm jungtį. Jeigu įranga, prie kurios yra jungiamos ausinės, turi 3,5 mm lizdą, tada pačiose ausinėse išnaudojama 6,35 mm jungtis. Prireikus naudoti įrangą, turinčią 6,35 mm jungtį, užtenka apsukti kabelio galus ir tada ausinėse jau bus išnaudota 3,5 mm jungtis. Tai veikia, aišku adapterio pridėjimas būtų daug paprastesnis sprendimas.

Garso kokybė

Garso atkūrimu rūpinasi pakankamai dideli 50 mm garsiakalbiai, kuriuos išjundina neodinaminiai magnetai. Ausinių varža nėra didelė, ji siekia 38 omus, todėl papildomas išorinis stiprintuvas joms nėra reikalingas.

N.Davalgos nuotr./Nestandartinis sprendimas – dvi garso įėjimo jungtys.
N.Davalgos nuotr./Nestandartinis sprendimas – dvi garso įėjimo jungtys.

„OneOdio“ skleidžiamas garsas mane privertė mane ironiškai nusišypsoti. Nuo pat pradžių buvau labai skeptiškas, matydamas teiginius, kad 75 eurus kainuojančios ausinės gali atkurti studijinės kokybės garsą.

Ir aš buvau visiškai teisus – tai nėra studijinės ausinės. Pagrindinė studijinių ausinių paskirtis – kuo tiksliau atkurti visas dažnių juostas ir išgauti „plokščią“ garsą. Šiuo atveju, žemi dažniai yra šiek tiek stipresni nei būna studijinėse ausinėse ir labiau primena kasdienai skirtus analogus.

Vidurinieji dažniai nėra idealiai subalansuoti ir šiek tiek prislopinti. Tai nebūtų priimtina studijoje dirbantiems muzikos kūrėjams, o klausytojai nepatogumų dėl to nepatirs.

Ausinės gerai atkuria aukšto dažnio garsus, bet gali susimauti atkuriant ypatingai aukšto dažnio muziką ir tai padaryti nešvariai. Problema labai gerai pastebima pirmosiomis „Imagine Dragons – Follow You“ kūrinio sekundėmis. Tiesa, tai galioja tik išskirtiniams kūriniams ir yra gan retai pasitaikanti išimtis.

Ausinės pakanakamai gražiai atskiria skirtingus instrumentus, atkuriamas garsas yra skaidrus, aiškus ir švarus. Ausinės, kainuojančios vos 75 eurus, šiuo klausimu tikrai maloniai nustebino.

Uždaras dizainas leidžia gerai izoliuoti išorės garsą, o aplinkiniams negirdėti to, kas sklinda iš ausinių. To kaina – neturime efekto, kad garso šaltinis yra nutolęs nuo ausų. Situaciją kiek gelbėja dideli kaušeliai, garsui suteikiantys šiokį tokį erdvės pojūtį. Prie geros garso izoliacijos prisideda ir odinių pagalvėlių naudojimas. Jos malonesnės ausiai už medžiaginius, bet ilgiau panaudojus gali skatinti odos prakaitavimą.

N.Davalgos nuotr./Du 180° kampu besisukiojantys lankstai leidžia lengvai rasti patogiausią kaušelio poziciją.
N.Davalgos nuotr./Du 180° kampu besisukiojantys lankstai leidžia lengvai rasti patogiausią kaušelio poziciją.

Ausinės labai patogiai apgludo apie manąją galvą. Du lengvai prisitaikantys lankstai leidžia kaušeliams atsistoti į patogiausią poziciją, storos pagalvėlės amortizuoja bet kokį spaudimą tenkantį ausims, o mažas svoris nesukuria jokio diskomforto jausmo.

Priminsiu, kad 1,2 m ilgio kabelio viduryje slepiasi mikrofonas. Jis, puikiai fiksuoja garsą ir idealiai tinka naudojimui muzikos įrašų studijose. Be abejo, juokauju :) Jis tiesiog fiksuoja minimalios kokybės garsą, panašų į tokį, kokį girdime telefoninio pokalbio metu.

N.Davalgos nuotr./Mikrofonas kaip atrodo, taip ir veikia, laimei jis iš viso nėra reikalingas.
N.Davalgos nuotr./Mikrofonas kaip atrodo, taip ir veikia, laimei jis iš viso nėra reikalingas.

Ir tai nėra blogai – vienintelė priežastis kam jis čia egzistuoja ir yra telefoniniai pokalbiai. Pirkdamas tokias ausines norėčiau kad visos investicijos būtų skirtos kuo kokybiškesnio garso atkūrimui, tad geresnio mikrofono montavimas būtų beprasmis lėšų švaistymas.

Išvados

„OneOdio“ gan drąsiai pozicionuoja šias ausines į audio entuziastų ir studijos vartotojų rinkas. Ir tai yra klaidinga – ausinės turi pakankamai stipriai išreikštus žemuosius dažnius ir gan prislopintus viduriniuosius dažnius. Dėl to jos netinkamos ieškantiems didelio garso tikslumo.

Laimei, tai nėra priežastis nepirkti šių ausinių. Gerai išryškinti žemi dažniai puikiai tinka mėgstantiems klausytis trankesnės muzikos. Kitaip tariant, jos sukurtos muzikoje ieškantiems ne tikslumo, o ausis maloninančių efektų. Pats garsas yra pakankamai švarus, aiškus ir kokybiškas, ausinės gerai atskiria skirtingų instrumentų garsus, todėl galime sakyti, kad savo kuklią 75 eurų kainą „OneOdio Monitor 60“ atperka su kaupu.

N.Davalgos nuotr./Ausinės groja puikiai, bet kitaip, nei buvo pažadėta.
N.Davalgos nuotr./Ausinės groja puikiai, bet kitaip, nei buvo pažadėta.

Prieš įsigyjant ausines, reikėtų atkreipti dėmesį, kad jos yra pakankamai didelės, todėl geriausiai tinkamoms namams, o už jų ribų tiks tik tiems, kas nebijo praeivių, naudojančių mažytes „AirPods“, kreivų žvilgsnių. Džiugu, kad nepaisant dydžio, ausinės yra lengvos ir patogiai guli ant ausų. Garso izoliacija yra ideali, bet už tai turime paaukoti efektą, jog garso šaltinis nutolęs nuo ausų.

Taigi, kas čia nutiko? „OneOdio“ inžinieriai sukūrė labai geras ausines, vienas geriausių uždaro dizaino ausinių, kainų kategorijoje iki 75 eurų. Kompanijos marketingo specialistai žino, kad dabar „studijinė kokybė“ ir „plokščia garso kreivė“ yra madinga, todėl tai akcentavo kurdami produkto pristatymą. Finale turime puikiai grojančias ausines, tačiau jos groja kitaip, nei teigia gamintojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius