TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„OpenAI“ užteks vos 15 sek. balso įrašo, kad nukopijuotų jūsų balsą: išgirskite pavyzdžius

„OpenAI“ pristatė naują dirbtinio intelekto įrankį, kuris gali stulbinamai tiksliai atkartoti žmogaus balsą. Užtenka vos 15 sekundžių trukmės kalbančio žmogaus įrašo, kad būtų sukurta įtikinama jo balso kopija. Tuomet šiuo balsu gali būti perskaitomas bet koks tekstas, net kita kalba.
„OpenAI“
„OpenAI“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Balsas „OpenAI“

Bendrovės teigimu, šis įrankis galėtų padėti versti ir skaityti vaikams, taip pat pagelbėti žmonėms, praradusiems gebėjimą kalbėti.

Visgi yra ir šios naujovės skeptikų, nerimaujančių, kad tai gali paskatinti dezinformacijos kūrimą ir palengvinti sukčiavimą, rašo CNN. Pavyzdžiui, nusikaltėliai galėtų apsimesti konkrečiais asmenimis internete arba pokalbių telefonu metu, rašo „The New York Times“.

Visgi „OpenAI“ teigia, kad „Voice Engine“ šiuo metu naudoja tik „nedidelė patikimų partnerių grupelė“, įskaitant švietimo ir sveikatos technologijų įmones. Jiems išbandžius bus nuspręsta, ar ir kaip reikėtų leisti naudoti šį įrankį plačiai visuomenei.

VIDEO: Realaus žmogaus balso įrašas, skirtas „OpenAI“ įrankiui „Voice Engine“

„Pripažįstame, kad į žmonių balsus panašios kalbos generavimas kelia rimtą riziką, kuri ypač aktuali rinkimų metais“, – rašoma „OpenAI“ interneto svetainėje.

Nors ir neplanuojama iš karto viešai paskelbti „Voice Engine“ įrankio, bendrovė pripažino, kad dirbtinio intelekto generuojamam garsui tampant vis labiau prieinamam reikia didelių pokyčių. Pavyzdžiui, bendrovė pasiūlė palaipsniui atsisakyti bankų paskyrų ar kitų programų prieigos autentifikavimo balsu.

VIDEO: „Voice Engine“ dirbtinio intelekto atkurtas žmogaus balsas (ispanų kalba)

„OpenAI“ taip pat nurodė, kad reikės patvirtinimų, jog kalbėtojas sąmoningai ir savo noru naudoja savo balsą, naudodamasis įrankiu. Bendrovė taip pat ieško kontrolės priemonių, kurios neleistų naudoti šios technologijos politikų ar kitų žinomų žmonių balsams atkurti, rašo „The New York Times“.

VIDEO: „Voice Engine“ dirbtinio intelekto atkurtas žmogaus balsas (mandarinų kalba)

Kaip rašoma bendrovės pranešime, yra ir vandens ženklai, pagal kuriuos galima atsekti bet kokio „Voice Engine“ sukurto garso šaltinio kilmę.

„OpenAI“ pasidalijo ir pirmaisiais šio įrankio, vadinamo „Voice Engine“, bandymų pavyzdžiais. Ji paskelbė balso įrašą, kuriame žmogus skaito ištrauką apie draugystę. Tuomet dirbtinis intelektas šį balsą atkuria ir to žmogaus balsu perskaito bet kokį tekstą anglų, net ispanų, mandarinų, vokiečių, prancūzų ar japonų kalbomis.

VIDEO: „Voice Engine“ dirbtinio intelekto atkurtas žmogaus balsas (vokiečių kalba)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius