-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operatorių planai skambučiams į Ukrainą: „Tele2“ naikina nemokamas paslaugas, „Telia“ nuolaidas pratęsia

Telekomunikacijų bendrovės skelbia savo planus dėl taikomų nuolaidų ryšio tarifams į Ukrainą. „Tele2“ po mėnesio nuolaidų nebebus – su lietuviškomis kortelėmis į Ukrainą išvažiavę žmonės nebegalės naudotis nemokamomis paslaugomis, o „Telia“ skelbia mažiausiai iki vasaros vidurio pratęsianti sumažintus mobiliojo ryšio tarifus. „Bitės“ klientai, norėdami gauti išskirtines sąlygas, turės kreiptis į salonus.
„Telia“, „Bitė“ ir „Tele2“
„Telia“, „Bitė“ ir „Tele2“ / 15min nuotr.

„Tele2“ vartotojai pirmadienį gavo pranešimus, kad nuo balandžio 27 dienos keičiasi tarptinklinio ryšio tarifai Ukrainoje: su lietuviška kortele išvažiavusiems į šalį skambučio minutė viduje ir į Lietuvą kainuos 30 centų, įeinantys skambučiai – 25 centus, žinutės – po 5 centus, o mobilūs duomenys – 20 eurų už gigabaitą, kai dabar šios paslaugos teikiamos nemokamai.

„Tele2" atstovė ryšiams su visuomene Asta Buitkutė BNS teigė, kad padidinti tarptinklinio ryšio tarifai vis tiek bus mažesni nei galioję iki karo Ukrainoje pradžios.

„Nauji specialūs tarptinklinio ryšio tarifai, kurie yra tris-keturis kartus mažesni už galiojusius iki 2022 metų vasario 24 dienos: (...) skambučiai į Lietuvą ir šalies viduje sieks 30 centų už minutę vietoje 1 euro, skambučiai į trečiąsias šalis kainuos tik 90 centų už minutę vietoje 2,90 euro“, – BNS teigė A.Buitkutė.

Ukrainoje esantiems „Tele2“ klientams bendrovė dalina specialias „Pildyk“ SIM korteles, kurias turintiems 3 mėnesius 60 minučių skambučio, žinutės ir mobilieji duomenys dabar yra nemokami, o išnaudojus šį laiką SIM kortelių turėtojams galioja įprasta minutės kaina – 5 centai.

Operatorės klientams skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą toliau kainuos 6 centus už minutę, Ukrainoje ir į Lietuvą – 8,5 cento, o mobilieji duomenys bus pigesni nei nustatyta reguliuojama kainodara tarp ES šalių operatorių – apie 2 eurus už 1 gigabaitą.

Anot A.Buitkutės, bendrovė jau išdalino beveik 40 tūkst. „Pildyk“ SIM kortelių į Lietuvą atvykusiems ukrainiečiams – nemokamai suteikta paslaugų už 2 mln. eurų, o šiuo metu kortelių nebedalina, nes nėra tam poreikio.

„Šiuo metu nėra poreikio. Tada mes tiesiog skyrėm tam tikrą skaičių, nes žinojom, kad atvyks didelis skaičius žmonių, tai dabar jeigu reikia, mes duodam, bendraujam su „Raudonuoju kryžiumi“, bet nebėra kažkokio nustatyto tikslaus skaičiaus“, – BNS teigė A.Buitkutė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Asta Buitkutė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Asta Buitkutė

Tuo metu „Tele2“ konkurentė bendrovė „Telia Lietuva“ mažiausiai iki vasaros vidurio pratęsė sumažintus mobiliojo ryšio tarifus tarp Ukrainos ir Lietuvos, pranešė bendrovė.

„Telia“ verslo klientų vadovas Danielius Karpovičius pranešime spaudai teigė matantis realią sumažintų tarifų naudą ukrainiečiams.

„Karas Ukrainoje tęsiasi, kaip ir mūsų parama tai šaliai. Nepaisant išaugusių ryšio paslaugų sąnaudų, dar trims mėnesiams pratęsiame dideles nuolaidas skambučiams ir mobiliojo ryšio duomenims tarp Lietuvos ir Ukrainos. Matome, kad sumažinti skambučių tarifai turi realią naudą ukrainiečiams ir į Ukrainą su pagalba dažnai vykstantiems mūsų klientams“, – pranešime teigė D.Karpovičius.

Bendrovė iki šiol visiems ukrainiečių pabėgėliams Lietuvoje yra įsipareigojusi nemokamai suteikti neribotą kiekį išankstinio mokėjimo paslaugos „Ežys“ SIM kortelių, nuo karo pradžios „Telia“ išdalino beveik 40 tūkst. išankstinio mokėjimo kortelių.

„Scanpix“ nuotr./Mobiliojo ryšio bokštas
„Scanpix“ nuotr./Mobiliojo ryšio bokštas

Dabartiniai „Telia“ tarifai galios iki liepos 1 dienos.

Ukrainietiškus numerius naudojančių asmenų skaičius „Telia“ mobiliojo ryšio tinkle Lietuvoje pernai metais buvo beveik 3 kartus didesnis nei 2021 metais, o per pirmus tris šių metų mėnesius ukrainietiškų numerių skaičius liko stabilus. „Telia“ abonentų Ukrainoje prakalbėtų minučių ir sunaudotų duomenų kiekiai taip pat išlieka stabilūs ir siekia praėjusių metų vidurkį.

Tuo tarpu „Bitė“ nemokami tarptautiniai pokalbiai ir toliau prieinami tūkstančiams jau aktyvuotų „Labas“ kortelių, kuriomis naudojasi antrus namus Lietuvoje radę ukrainiečiai.

„Nuo 2022 m. balandžio 1 d. norintys ir toliau gauti išskirtines tarptautinio ryšio paslaugų sąlygas ribotam laikotarpiui, gali kreiptis į „Bitės“ salonus, pas savo verslo vadybininką ar skambinti numeriu 1501 bei teirautis specialių sąlygų“, - 15min sakė „Bitė Lietuva“ privačių klientų skyriaus vadovas Paulius Kudarauskas.

Mobiliojo ryšio operatorės „Telia“, „Bitė“ ir „Tele2“ apie specialius taikomus tarifus Ukrainai paskelbė dieną po to, kai Rusija Ukrainoje pradėjo karą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius