-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodoje „GameOn“ apdovanoti geriausi šiemet lietuviški žaidimai

Savaitgalį vykusiame didžiausiame Baltijos šalyse žaidimų kultūros renginyje „GameOn“ paskelbti geriausi Lietuvos žaidimai ir apdovanoti jų kūrėjai. Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos (LŽKA) organizuojami „LT Game Awards“ įvyko ketvirtąjį kartą. Renginio metu buvo apdovanoti žaidimai šešiose kategorijose bei įteiktas apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos žaidimų industrijai, rašoma pranešime spaudai.
„LT Game Awards“ apdovanojimai
„LT Game Awards“ apdovanojimai / Eglės Ziomos nuotr.

Apdovanojimai skirti pažymėti išskirtinį profesionalumą, inovacijas ir aukščiausius pasiekimus vaizdo žaidimų kūrimo industrijoje Lietuvoje.

Geriausio "Game Jam" žaidimo nominacija yra skirta elektroninėms pramogoms, kurios sukurtos vos per vieną savaitgalį, "Game Jam" renginyje. Laurais šioje kategorijoje pagerbti Matas Kutka ir Thomas Tumosa už virtualios realybės žaidimą „Binge Runner“.

Geriausio meninio stiliaus apdovanojimas atiteko Určiui Šulinskui ir Marijai Smirnovaitei už iliustracijomis turtingą stalo žaidimą „Story Chest“ (liet. „Pasakų Skrynelė“).

Geriausio žaidimo asmeniniam kompiuteriui apdovanojimą pelnė „Applava“ už spalvingą ir nuotykių gausų žaidimą – „Blazing Beaks“.

Metų žaidimo titulu vainikuotas „Nordcurrent“ įtampos ir paslapčių kupinas detektyvinis žaidimas „Murder in the Alps“, šių metų ceremonijoje pelnęs dar du apdovanojimus – geriausią garso dizainą bei geriausią žaidimą išmaniesiems įrenginiams.

Specialusis apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos žaidimų industrijai buvo skirtas Renaldui Ziomai už įkvėpimą, skatinimą kurti ir ilgametį indėlį į Lietuvos žaidimų industriją. Šiuo metu R.Zioma dirba „Unity Technologies“ su dirbtiniu intelektu ir automatinio mokymosi (angl. machine learning) pritaikymu žaidimų kūrime bei testavime „Unity“ žaidimų kūrimo variklyje.

Į šių metų apdovanojimus pretendavo iš viso 22 žaidimai ir pagal kategorijas atrinkti nominantai, o „LT Game Awards“ komisija išrinko laureatus. Apdovanojimų komisiją sudarė: informatikos mokslų daktaras, „Unity Technologies“ dirbtinio intelekto specialistas Mantas Puida, industrijos veteranas ir „GOTO Labs“ bendraįkūrėjas Tomas Jakubauskas, studijos „Tag of Joy“ bendraįkūrėjis ir vadovas Šarūnas Ledas, dirbtinio intelekto tyrinėtojas kompanijoje „Unity Technologies“ Renaldas Zioma, grafikos dailininkė ir iliustratorė Eglė Zioma, nepriklausomas žaidimų kūrėjas Aurimas Garuolis ir žaidimų industrijos apžvalgininkas bei kritikas Artūras Rumiancevas.

„Šiuo renginiu Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija populiarina žaidimų kūrimą Lietuvoje, skatina įvertinti lietuvių išleistus žaidimus ir motyvuoti kūrėjus ambicingiems projektams“ – teigia LŽKA direktorius Gediminas Tarasevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius