Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Pasaulinė asmeninių kompiuterių rinka augo pirmąkart per 6 metus

Pasaulinė asmeninių kompiuterių rinka antrąjį šių metų ketvirtį augo pirmą kartą per pastaruosius šešerius metus, skelbia apklausą atlikusi tyrimų įmonė „Gartner“.
Kompiuteris
Kompiuteris / Pexels.com nuotr.

Bendrovė skelbia, kad pasauliniai asmeninių kompiuterių pardavimai ūgtelėjo 1,4 proc. iki 62,1 mln. vienetų, bet pridūrė, jog kol kas nėra aišku, ar sektoriaus atsigavimas bus tvarus ir ilgalaikis.

Daugumai vartotojų renkantis išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius, asmeninių kompiuterių pardavimai pastaraisiais metais stagnavo.

„Gartner“ teigia, kad didelę dalį augimo antrąjį metų ketvirtį lėmė tai, kad verslai ėmė atnaujinti savo asmeninių kompiuterių operacines sistemas į „Windows 10“.

Tačiau analitikai baiminasi, kad asmeninių kompiuterių rinka per artimiausius porą metų gali vėl sugrįžti į sunkius laikus, pasibaigus atsinaujinimo į „Windows 10“ operacinę sistemą pikui.

Ataskaitoje teigiama, kad pasaulinėje asmeninių kompiuterių rinkoje pirmauja kinų „Lenovo“ ir amerikiečių HP, užimančios po maždaug 21,9 proc. rinkos. Trečioje vietoje buvo 16,8 proc. rinkos užimanti „Dell“, o „Apple“ antrąjį 2018 metų ketvirtį atiteko 7,1 proc. rinkos dalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius