-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio skaitmeninio konkurencingumo indekse Lietuva pakilo į 25-tą vietą

Pasaulio skaitmeninio konkurencingumo indekse Lietuva iš pastaraisiais metais užimamos 29-30-tos vietos ir pakilo į 25-tą poziciją tarp 63 šalių.
Kibernetinis saugumas
Kibernetinis saugumas / 123RF.com nuotr.

Kaip rodo Šveicarijos tarptautinio vadybos instituto IMD skaičiuojamo indekso rezultatai, pagal pakankamą dėmesį kibernetiniam saugumui skiriančių įmonių dalį Lietuva šiemet pakilo iš 33-čios į 19-tą vietą, pranešė Inovacijų agentūra.

„Greitai besikeičianti vietinė ir tarptautinė verslo aplinka per pastaruosius metus atskleidė Lietuvos verslų lankstumą ir gebėjimą prisitaikius prie situacijos išnaudoti naujas atsirandančias galimybes“, – pranešime sakė agentūros vadovė Romualda Stragienė.

Lietuvoje didžiausias proveržis įvyko pasirengimo ateičiai srityje, kur labiausiai išsiskiria verslo paslankumas – pagal jį Lietuva pakilo į 17-tą vietą, o aukščiausiai vertinamas Lietuvos verslo prisitaikymas prie naujų grėsmių bei galimybių (4-ta vieta) bei įmonių paslankumas (5-ta vieta).

„Vis dar turime nepakankamą technologijų lygio augimą. Pastebimas itin lėtas investicijų į telekomunikacijas progresas, kuris taip pat yra susijęs ir su finansavimo sunkumais. Tradiciškai Lietuvos reitingai yra žemesni ir mokslo srityse, vertinant inovacijoms ir skaitmeninimui reikalingą mokslo pažangą. Mūsų verslai yra lankstūs ir greiti, tačiau nepakankamai sumanūs“, – teigė R.Stragienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius