Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Nokia 3310“ deficitu pasinaudoję kinai pasiūlė triskart pigesnę kopiją

Suomijos telekomunikacijų bendrovė „Nokia“ ir toliau dega noru susigrąžinti prarastas pozicijas. Bendrovė drąsiai imasi ne tik išmaniųjų telefonų, bet ir mygtukinių mobiliųjų telefonų gamybos.
„Vkworld Z3310“
„Vkworld Z3310“ / Gamintojo nuotr.

Vis dėlto tenka pripažinti, kad „Nokia“ sprendimas pakartotinai išleisti jau legenda tapusį mobilųjį telefoną „Nokia 3310“ iš pradžių daugumai pasirodė gana keistas. Tačiau šiuo metu net ir Lietuvoje turime tokią situaciją, kai „Nokia 3310 (2017)“ paklausa viršija pasiūlą.

Kitaip sakant, naujosios kartos „Nokia 3310“ tapo deficitine preke. Kaip ir buvo galima tikėtis, šią laisvą nišą itin greitai pastebėjo kūrybingieji kinai. Savo galimybes kurti ar tiesiog kopijuoti išmaniuosius telefonus vietiniai Kinijos gamintojai demonstruoja jau daugybę metų, todėl analogiško žygdarbio imtis ir mobiliųjų telefonų rinkoje kinams tikrai nebuvo sudėtinga. Ir viso to rezultatas šį kartą yra mobilusis telefonas „Vkworld Z3310“, kuris išvaizda iš esmės nesiskiria nuo „Nokia 3310 (2017), tačiau kainos atžvilgiu karščiausią „Nokia“ naujieną tiesiogine to žodžio prasme triuškina be jokių papildomų abejonių.

Pavyzdžiui, Lietuvoje „Nokia 3310 (2017)“ pasitaikius progai galima įsigyti maždaug už 5560 eurų, kai Kinijos elektroninėse parduotuvėse „Vkworld Z3310“ mobilusis telefonas dabar kainuoja apie 18 eurų.

Jeigu lyginsime „Vkworld Z3310“ ir „Nokia 3310 (2017)“ technines charakteristikas, tai nors ir kaip sunku tuo patikėti, bet Suomijos gamintojui labai dažnai tenka pripažinti kinų pranašumą. Pavyzdžiui, jeigu „Vkworld Z3310“ yra aprūpintas 2,4 colių įstrižainės ekranu, „Spreadtrum 6531“ centriniu procesoriumi ir 1450 mAh talpos baterija, tai analogiškos įstrižainės ekraną turintis „Nokia 3310 (2017) mobilusis telefonas čia gali pasigirti tik našesniu „Cortex-A53“ centriniu procesoriumi, tačiau nusileidžia „Vkworld Z3310“ mažesnės 1200 mAh talpos baterija.

Tiesa, neišbandžius sunku pasakyti, ar tokia charakteristikų kombinacija tenkins pagrindinį šių telefonų pirkėjų poreikį – tikrai ilgą akumuliatoriaus veikimą. Be to, kol kas nedaug ką galima pasakyti ir apie kiniško gaminio vartotojo sąsajos patogumą, nors tradiciškai jų kopijos būna visapusiškai panašios į originalą.

Galiausiai reikia pabrėžti, kad abu lyginami mobilūs telefonai šiuo atveju turi 2 megapikselių kameras su LED blykstėmis, yra aprūpinti „Bluetooth“ ryšio moduliais, FM radijo imtuvais ir taip pat išsiskiria realizuotu dviejų SIM kortelių palaikymu bei integruotomis „Micro SD“ jungtimis. Taigi, panašumų šį kartą tikrai netrūksta, o įvertinus tai, kad suomiai nesugeba užtikrinti „Nokia 3310 (2017)“ pasiūlos, labai tikėtina, kad „Vkworld Z3310“ mobilusis telefonas labai greitai gali tapti itin paklausia preke ne tik Kinijoje, bet ir visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius