Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiryžote metus pradėti sveikiau? Kelios programėlės telefone padės kurti geresnius įpročius

Jeigu pasižadėjote naujus metus pradėti sveikiau, greičiausiai norėsite pradėti rūpintis tinkama mityba, aktyviu laisvalaikiu, kokybišku miegu ar psichologine sveikata. Visą tai suderinti su greitu gyvenimo tempu gali padėti ir sveikatingumo programėlės telefone – jose rasite naudingos informacijos ir motyvacinių priemonių, kaip palaikyti rutiną, sveikus įpročius ir visapusišką gerovę.
telefonas
telefonas / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Programėlė

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas pranešime žiniasklaidai teigia, kad išmanūs įrankiai neatstos specialisto, tačiau padės stebėti fizinę ir psichologinę sveikatą, pateiks rekomendacijų ir suteiks motyvacijos siekti savo tikslų. Anot specialisto, naudodamiesi sveikatingumo aplikacijomis galite sutaupyti laiko ir pinigų – sportui ar meditacijai namie prireiks tik telefono.

Fiziniam aktyvumui

Išmanus sporto treneris „Aaptiv“ pateikia įvairiausių tipų treniruočių, kurias veda profesionalūs specialistai – nuo tempimo pratimų iki bėgiojimo lauke ar važiavimo dviračiu. Fizinė veikla su šiuo įrankiu bus kur kas smagesnė, kadangi treniruotės turi savo specialius motyvuojančius grojaraščius.

Aplikacijoje galite ne tik stebėti savo treniruočių pažangą, bet ir gauti rekomendacijas pagal pasirengimo lygį ir poreikius. Viena populiariausių asmeninių treniruočių programėlių „Sweat“ yra sukurta specialiai moterims – joje galima rinktis iš daugybės įvairių užsiėmimų, įskaitant jogą ar jėgos stiprinimo treniruotes.

Programėlės įrankiai leidžia lengvai sekti savo pažangą, funkcijos apima išsamų pratimų aprašymą ir vaizdo demonstravimą, pratimų alternatyvas skirtingiems lygiams, galimybę žymėtis naudojamus svorius ir dalintis pasiekimais su draugais.

Sveikai mitybai

Norintiems valgyti sveikiau ir išlaikyti gerą formą, verta parsisiųsti „Noom: Weight Loss & Health“ programėlę, kuri pateikia asmeninius valgymo planus bei mitybos specialistų patarimus. Čia užpildžius klausimyną apie savo svorį ir įpročius, jums bus priskirtas treneris, kuris padės siekti užsibrėžtų tikslų.

Kasdien aplikacija siųs priminimus apie tai, ką turite atlikti, taip nenukrypsite nuo sveikų įpročių. Programėlėje taip pat rasite informatyvių kasdienių pamokų, sveikų receptų bei sveikatos stebėjimo įrankius. Sveikesnius mitybos įpročius galite kurti ir su „Lifesum: Healthy eating & Diet“ aplikacija – šis įrankis padeda subalansuoti sveiką maistą ir jūsų gyvenimo būdą bei mėgstamus produktus.

Programėlėje galima vesti maisto dienoraštį su išmaniu brūkšninių kodų skaitytuvu, skaičiuoti kalorijas, sekti išgeriamo vandens kiekį, rasti patiekalų idėjų bei sudaryti mitybos planus su maisto prekių sąrašais.

Psichologinei sveikatai

Ieškantiems meditacijos programėlės, kuri padėtų sumažinti stresą ir pagerinti miegą, „Headspace“ taps pirmuoju pasirinkimu. Viena populiariausių sveikatingumo programėlių rinkoje turi daugiau nei 10 mln. vartotojų – šis įrankis siūlo didžiulę meditacijų, pasakojimų prieš miegą ir atpalaiduojančių garsų biblioteką. Aplikacija kasdien pateikia suasmenintas rekomendacijas pagal tai, kas jums patinka ir kaip jaučiatės.

Čia rasite nuo trumpų 3 minučių meditacijos sesijų iki raminančių istorijų miegui ar kūno stiprinimo kursų. Dar vienas išmanus įrankis psichologinei sveikatai – „Calm“, kuris skirtas geresniam miegui, streso valdymui ir net susikaupimui.

Čia pasirinkę trukmę ir temą galėsite klausyti jums siūlomų meditacijų ar garso programų bei atlikti kvėpavimo bei tempimo pratimus. Aplikacijoje taip pat galėsite stebėti savo emocijas ir psichologinę sveikatą su „Daily Streaks“ bei „Mindful Minutes“ įrankiais.

Kokybiškam miegui

Programėlė „Sleep Cycle: Sleep Tracker“ užtikrina galimybę stebėti miego ciklus ir padeda gerinti bendrą sveikatą – naudodamas mikrofoną, įrankis įrašo jūsų kvėpavimo ir judesių garsus miegant. Galite nusistatyti žadintuvą, kuris pažadins jus optimaliausiu miego ciklo metu, kad jaustumėtės geriausiai pailsėję. Aplikacija ne tik padeda nustatyti jūsų miego modelius, bet ir atlieka išsamią miego analizę.

Dar viena miegui skirta programėlė „BetterSleep“ padeda suprasti ir pagerinti miego įpročius naudodama stebėjimo funkcijas ir aukščiausios kokybės miego garsus. Čia rasite užmigti padedančius raminančias gamtos melodijas, įvairius pasakojimus ir meditacijas, pritaikytas pagal jūsų asmeninius poreikius. Parsisiuntę programėlę galėsite išbandyti ir novatoriškus kvėpavimo pratimus bei „Sleep Moves“ judesius, kurie sukurti bendradarbiaujant su miego ekspertais, kad jūsų protas ir kūnas atsipalaiduotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius