Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pentagonas oficialiai atidaro NSO tyrimų biurą

Naujai įsteigtas visų sričių anomalijų tyrimo biuras (AARO) tirs neatpažintus skraidančius objektus (NSO) kosmose, ore ir po vandeniu, rašo „Vice“.
Pentagonas
Pentagonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NSO Pentagonas

Pasak JAV Gynybos departamento pranešimo spaudai, atidaromas biuras bus skirtas tikrinti pranešimus apie neatpažintus skraidančius objektus. Šis biuras vadinsis Visų sričių anomalijų tyrimo biuru (AARO), o jo tikslas bus rinkti bei analizuos įvairius pranešimus apie NSO veiklą, gautus iš įvairių Amerikos federalinių agentūrų.

„AARO misija – apjungti Gynybos departamento ir kitų JAV federalinių departamentų bei agentūrų pastangas aptikti, identifikuoti dominančius objektus kariniuose objektuose, operacijų ir mokymo teritorijose, specialaus naudojimo oro erdvėje ir šalia bei, jei reikia, sumažinti bet kokias susijusias grėsmes operacijų saugai ir nacionaliniam saugumui“, – aiškinama pranešime spaudai.

„Tai apima anomalius, neatpažintus objektus kosmose, ore, po vandeniu.“

JAV vyriausybė per pastaruosius kelerius metus vėl susidomėjo NSO po to, kai 2017 m. buvo nutekinti trys vaizdo įrašai, kuriuose matomi paslaptingi, hipergarsiniu greičiu skriejantys orlaiviai, rašo „Live Science“. JAV karinis jūrų laivynas oficialiai patvirtino ir išslaptino šiuos vaizdo įrašus 2020 m. balandį, tačiau nepateikė jokio paaiškinimo, kas galėtų būti tie paslaptingi objektai.

Kaip rašo „Vice“, patikimi liudininkai, tarp jų ir karinio jūrų laivyno pilotai, pastaraisiais metais prisistatė ir aprašė savo patirtį su NSO. Viename iš naujausių karinio jūrų laivyno vaizdo įrašų, kuriuos nutekino NSO entuziastas ir patvirtino Pentagonas, matyti, kaip NSO akivaizdžiai dingsta vandenyje, o tai gali paaiškinti, kodėl naujasis biuras daugiausia dėmesio skiria objektams, kurie skraido tarp kosmoso, oro ir po vandeniu.

Spaudžiamas Kongreso ir visuomenės, Pentagono nacionalinės žvalgybos direktorius 2021 m. birželį paskelbė devynių puslapių ataskaitą apie NSO. Ataskaitoje buvo išnagrinėta daugiau kaip 100 atvejų, tačiau išvadų padaryta nedaug, rašo „Vice“.

Biurui vadovaus dr. Seanas M. Kirkpatrickas, Gynybos žvalgybos agentūros Raketų ir kosmoso žvalgybos centro vyriausiasis mokslininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius