Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pigios, bevielės ir sukurtos žaidėjams? „Sandberg Bluestorm“ ausinių apžvalga

„Sandberg“ popieriuje sukūrė puikias bevieles žaidėjų ausines, tačiau realybėje jos yra kiek kitokios
Tokios detalės, kaip vizualiai nematomas mikrofonas, kelia įtarimų, kad „Sandberg Bluestorm“ nėra žaidėjų ausinės
Tokios detalės, kaip vizualiai nematomas mikrofonas, kelia įtarimų, kad „Sandberg Bluestorm“ nėra žaidėjų ausinės / N.Davalgos nuotr.

Kokybę atitinkantis sandoris?

Žaidimų ausinės su mikrofonu vos už 32 eurus. Skamba per gerai, kad tai būtų tiesa? O jeigu pasakyčiau, kad jos dar yra ir bevielės?

Būtent tokį neįtikėtiną sandorį mums siūlo danai iš „Sandberg“. Jų sukurtos „Bluestorm“ ausinės yra pigios, bevielės ir, pasak gamintojos, tinkamos žaidimams. Nors toks masalas gali lengvai patraukti taupių pirkėjų akis, kai kurie iš jų gali labai stipriai nusivilti. Tokia priešprieša iškyla, nes „Bluestorm“ net nėra žaidimų ausinės! Ir šioje apžvalgoje aš Jums tai įrodysiu.

N.Davalgos nuotr./Tokios detalės, kaip vizualiai nematomas mikrofonas, kelia įtarimų, kad „Sandberg Bluestorm“ nėra žaidėjų ausinės
N.Davalgos nuotr./Tokios detalės, kaip vizualiai nematomas mikrofonas, kelia įtarimų, kad „Sandberg Bluestorm“ nėra žaidėjų ausinės

Ausinės pasižymi mėlynu LED apšvietimu ir aštriomis formomis, tokios detalės yra būdingos tikrai žaidimų įrangai. Deja, šie vizualiniai akcentai yra vieninteliai dalykai, kurie „Bluestorm“ ausinėse asocijuojasi su žaidimais.

Prie bevielių žaidimų ausinių dažniausiai yra pridedamas adapteris, jungiamas į USB jungtį. Tuo tarpu šios ausinės gali būti prijungtos tik prie paties kompiuterio ar telefono „Bluetooth“ modulio. Tai reiškia, jog norint ausines prijungti prie stacionariojo kompiuterio, teks ieškoti specialaus adapterio arba tikėtis, jog jūsų motininė turi integruotą „Bluetooth“ palaikymą. Egzistuoja ir dar vienas variantas – ausinės prijungti laidu, panaudojant 3,5 mm audio jungtį. Tačiau bevielis ausinių veikimas yra vienas pagrindinių šių ausinių privalumų, todėl jo neišnaudoti tiesiog neapsimoka.

N.Davalgos nuotr./„Sandberg Bluestorm“ atkeliauja šioje pakuotėje
N.Davalgos nuotr./„Sandberg Bluestorm“ atkeliauja šioje pakuotėje

„Sandberg“ siūlomas prijungimo būdas yra labai patogus nešiojamiesiems kompiuteriams ir mobiliesiems telefonams, tačiau labai keblus, jeigu naudojate stacionarųjį kompiuterį. O būtent stacionarieji kompiuteriai yra pagrindiniai įrenginiai, kuriems yra kuriamos žaidimų ausinės.

N.Davalgos nuotr./„Sandberg Bluestorm“ dizainas primena žaidimų ausines, tačiau skleidžiamas garsas ir turimos funkcijos tam prieštarauja
N.Davalgos nuotr./„Sandberg Bluestorm“ dizainas primena žaidimų ausines, tačiau skleidžiamas garsas ir turimos funkcijos tam prieštarauja

Iš žaidėjams skirtų pigių ausinių visad galime tikėtis prastos garso kokybės bei be galo stiprių žemų dažnių, skirtų kulkų bei sprogimų efektams perteikti. Keista ausinių kilmė nulėmė tai, kad garsas yra geresnis, negu tikėjausi iš pradžių. „Sandberg Bluestorm“ neturi dirbtinai sukeltų žemų dažnių, jie yra ne stiprūs, bet kokybiškesni, nei didelėje dalyje žaidėjų ausinių. Aukšti ir vidutiniai dažniai taip pat perteikiami gerai kaip tokios klasės ausinėms. Taigi, šiose ausinėse pakankamai neblogai skamba muzika, tačiau žaidimų efektai nėra išskirtiniai. Mano nuomone, tai yra labai gerai, tačiau kartu labai neįprasta į žaidėjus orientuotiems produktams.

Vienu įkrovimu pavyko pasiekti 8 – 10 valandų baterijos gyvavimo laiką. Rezultatas nėra pats geriausias, bet dar visai patenkinimas. Toks rezultatas buvo pasiektas išjungus šoninį LED apšvietimą, o jį palikus įjungtą – prarandame dar pora valandų. Liūdniau skamba faktas, kad ausines įkrauti užtrunka net penkias valandas.

N.Davalgos nuotr./ Jeigu taip atrodo Jūsų žaidimų ausinių mikrofonas, greičiausiai jo kokybė yra labai prasta
N.Davalgos nuotr./ Jeigu taip atrodo Jūsų žaidimų ausinių mikrofonas, greičiausiai jo kokybė yra labai prasta

Nors ausinės ir turi mikrofoną, jis iš pirmo žvilgsnio nėra matomas. Mikrofonas yra integruotas į ausinių kaušelį, o ne pritvirtintas atskira konstrukcija. Žaidimų ausinėse toks sprendimas nėra naudojamas, nes fiksuojamo garso kokybė stipriai suprastėja. Mikrofonas į kaušelį integruojamas tik kelionėms skirtose ausinėse, nes tai, garso kokybės sąskaita, padeda sutaupyti vietos.

Mikrofono fiksuojamo garso kokybė yra minimali. Aš tikiu, kad net ir labai paprastas, atskira konstrukcija pritvirtintas mikrofonas savo darbą atliktų žymiai geriau. Toks keistas sprendimas tik patvirtina, kad šios ausinės buvo projektuojamos tikrai ne žaidimams.

N.Davalgos nuotr./Tikrai ne dažnai tokius mygtukus žaidimų ausinėse tenka matyti...
N.Davalgos nuotr./Tikrai ne dažnai tokius mygtukus žaidimų ausinėse tenka matyti...

Muzikai ar filmams skirtos ausinės visad turi funkciją sustabdyti ar paleisti kitą vaizdo įrašą paspaudus ant jų esančius mygtukus. Žaidėjams skirtos ausinės tokių galimybių paprastai neturi. Ir kaip jau ne keista, „Sandberg“ dar kartelį parodo savo šaknis ir patvirtina, kad paprastos kelioninės ausinės įgavo naują korpuso formą ir buvo pavadintos žaidimų ausinėmis.

Pabaigai

„Sandberg Bluestorm“ yra labai keistas produktas. Nors jos ir yra pozicionuojamos kaip žaidėjams skirtos ausinės, funkcijų prasme, jos labiau primena pigias ant galvos dedamas bevieles ausines, naudojamas pokalbiams, filmams arba kitoms paprastoms užduotims atlikti.

Geriausias dalykas apie šias ausines yra faktas, kad jų atkuriamas garsas yra priimtinas. Aukštos kokybės jame neieškokite, ausinės nezvimbia, nezirzia, nešnypščia, o tiesiog pakenčiamai atkuria garsą bei yra pakankamai gerai sureguliuotos. Dėl neįprasto garso tonų sureguliavimo, jų skambesys yra nepanašus į žaidėjams skirtus produktus.

Deja, kiti aspektai yra liūdnesni. Mikrofono kokybė tikrai yra prasta. Baterijos gyvavimo laikas, net ir išjungus mėlynas švieseles, yra žemiau vidurkio, be to ji įsikrauna labai lėtai. Taigi tai yra paprastos bevielės ausinės, labiau tinkančios klausytis muzikos ar filmų keliaujant tarpmiestiniu autobusu, o ne ilgam žaidimų vakarui namuose.

N.Davalgos nuotr./„Sandberg Bluestorm“ geriau sekasi būti ausinėmis keliautojams, nei žaidimų įrangos dalimi
N.Davalgos nuotr./„Sandberg Bluestorm“ geriau sekasi būti ausinėmis keliautojams, nei žaidimų įrangos dalimi

Pamirškim žaidimus. Kaip „Bluestorm“ pavyksta būti ausinėmis skirtomis kelionėms? Jeigu trumpoje kelionėje pakaks kuklios baterijos talpos, vieninteliu pastebimu ausinių trūkumu tampa jų išvaizda – vaikštant lauke ar keliaujant viešuoju transportu vaizdą gadina nesolidžiai atrodanti ryškiai mėlyna spalva, LED apšvietimas, kuris privalo būti išjungtas, bei didelis kiekis blizgios plastmasės.

Galiausiai, nėra paslaptis, kad šias ausines gamino ne danai iš „Sandberg“, o šios kompanijos partneriai Azijoje. Lygiai tokios pačios ausinės yra randamos ir Kinijos elektroninėse parduotuvėse, tik jau su „Kotion“ prekiniu ženklu. Tokios ausinės kainuoja apie 20 eurų. Šalia minėtosios sumos dar teks įskaičiuoti PVM mokestį, bei nepamiršti, jog siuntos iš Kinijos gali tekti laukti apie mėnesį. Visa tai įvertinus, galima sakyti, kad kainų skirtumas tarp 32 eurus kainuojančių „Sandberg“ ir 20 eurų Kinijoje vertų „Kotion“ ausinių yra adekvatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas