Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirmąją roboto ir žmogaus stalo teniso dvikovą laimėjo žmogus

Robotai sukurti tam, kad padėtų žmonėms. Tobulėjant technologijoms jie dažniau aplenkia žmones, tačiau kol kas geriausių stalo teniso žaidėjų jie dar negali. Kinijos robotikos pramonės gamintoja „Kuka“ suorganizavo dvikovą, kuri gali būti vadinama pirmąja oficialia roboto (robotinės rankos) ir žmogaus stalo teniso mačo akistata, o ją laimėjo žmogus, rašo mashable.com.
Roboto ir žmogaus stalo teniso dvikova
Roboto ir žmogaus stalo teniso dvikova / Youtube nuotr.

„Kuka“ robotinė ranka „Agilus“ žaidė prieš Vokietijos stalo teniso čempioną ir buvusį stalo teniso pasaulio čempioną Timą Bollą. Bulgarijos sostinėje Sofijoje vykusioje akistatoje laimėjo T.Bollas.

Daug detalių apie mačą nėra žinoma – ar buvo žaidžiama vieną kartą, ar keletą. Taip pat nežinoma, kokia technologija panaudota kuriant robotinę ranką, kad ši sektų stalo teniso kamuoliuką.

„Kuka“ įrašė mačą, iškarpė jo fragmentus ir santrauką panaudojo savo reklamai. Greičiausiai dėl to, kad gyvai žaidimas vyko labai greitai ir įprastiniu greičiu būtu sudėtinga susekti judantį kamuoliuką, didelė mačo dalis pavaizduota sulėtintai.

)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius