TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirmasis išmanusis telefonas, kuris mato ir naktį – „Lumigon T3“

Nedidelė danų kompanija „Lumigon“ pristatė unikalų prietaisą su lakonišku pavadinimu – T3. Tai pirmasis pasaulyje išmanusis telefonas aprūpintas naktinio matymo kamera.
Telefonas „Lumigon T3“
Telefonas „Lumigon T3“ / Gamintojo nuotr.

Naujienos „širdimi“ tapo „MediaTek Helio x10“ lustas su aštuoniais 2,2 GHz branduoliais, kurie gali veikti vienu metu. Vaizdo sistema naudoja grafikos valdiklį „IMG PowerVR G6200“, o operatyviosios atminties yra 3 GB.
Jutiklinis Super AMOLED ekranas turi 4,8 colių įstrižainę ir 720p (1280 × 720 pikselių) raišką. Aparato korpuso gamybai naudojamas aukštos kokybės nerūdijantis plienas ir patvarus stiklas „Corning Gorilla Glass 4“. Prietaisas apsaugotas nuo drėgmės ir dulkių.

Gamintojo nuotr./Telefonas „Lumigon T3“
Gamintojo nuotr./Telefonas „Lumigon T3“

Didžiausią susidomėjimą kelia kamerų derinys. Galinėje pusėje yra 13 megapikselių pagrindinis modulis su kelių fazių automatiniu fokusavimu ir dviguba dviejų atspalvių blykstė. Gale taip pat įmontuotas papildomas 4 megapikselių kameros modulis su naktinio matymo infraraudonųjų spindulių apšvietimu: jis leidžia fotografuoti visiškoje tamsoje. Priekyje esanti 5 megapikselių kamera taip pat aprūpinta blykste.

Priekinio skydelio apačioje yra pirštų atspaudų jutiklis. Jutiklių rinkinys taip pat apima akselerometrą, elektroninį kompasą, giroskopą, GPS/GLONASS/Beidou imtuvą, aukštimatį, termometrą ir apšvietimo jutiklį. IR siųstuvas prietaisą leidžia naudoti kaip nuotolinio valdymo pultelį. Palaikomas bevielis baterijos įkrovimas.

Išmanusis telefonas turi Bluetooth 4.1 ir Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac adapterius, NFC modulius, stereo garsiakalbius ir 128 GB talpos vidinės atminties. Jis veikia ketvirtos kartos LTE tinkluose ir leidžia naudoti iškart dvi SIM korteles. Matmenys 137 × 69 × 7,9 mm, svoris – 145 gramų. Naujienoje įdiegta operacinė sistema „Android 6.0 Marshmallow“.

Už unikalų „Lumigon T3“ teks nemažai sumokėti – 925 JAV dolerius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius