Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po E.Musko ultimatumo įsipareigoti dirbti daug ir sunkiai, šimtai darbuotojų palieka įmonę

„Twitter“ nusipirkęs turtingiausias pasaulio žmogus Elonas Muskas iš pradžių atleido pusę šio socialinio tinklo darbuotojų, o likusiems paskelbė ultimatumą – įsipareigoti dirbti ilgas valandas. Tačiau, panašu, kad E.Muskas šį kartą jau perlenkė lazdą – pranešama, kad šimtai darbuotojų palieka įmonę.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį „Twitter“ krizė pasiekė naujas aukštumas, nes pranešta, kad šimtai darbuotojų atmetė Elono Musko ultimatumą įsipareigoti dirbti sunkiai ir ilgas valandas, rašo „The Guardian“.

E.Muskas atsiųstame elektroniniame pašte rašė, kad darbuotojai turi pareikšti savo sutikimą dirbti sunkiai ir ilgas valandas paspausdami atsiųstą nuorodą. To nepadariusieji turės išeiti.

123RF.com nuotr./„Twitter“
123RF.com nuotr./„Twitter“

Tačiau, panašu, kad darbuotojai renkasi antrąjį variantą. O „Twitter“ darbo jėgos traukimasis kelia grėsmę tolesnei įmonės veiklai, kompanija priversta laikinai uždaryti savo biurus.

Kitas protestas matomas pačioje platformoje – nemažai „Twitter“ naudotojų taip pat atsisveikina ir jungiasi prie kitų platformų.

Platformoje ėmė vyrauti tokios grotažymės #RIPTwitter, #TwitterDown ir kitos. Apskaičiuota, kad šimtai darbuotojų pasirinko išeiti.

Tarp išeinančių – daug inžinierių, atsakingų už klaidų taisymą ir paslaugų teikimo sutrikimų prevenciją, todėl kyla klausimų dėl platformos stabilumo netekus darbuotojų, o vadovai paskubomis diskutuoja, ko reikėtų paprašyti sugrįžti, sakė esami ir buvę darbuotojai.

Pasirodžius pirmiesiems ženklams, kad atmetančių E.Musko ultimatumą yra daugiau, nei tikėtasi, naujasis socialinio tinklo savininkas sušvelnino prieš savaitę paskelbtą įpareigojimą visiems darbuotojams grįžti į darbą.

Ketvirtadienį jis darbuotojams pasakė, kad leis dirbti nuotoliniu būdu, jei vadovai patvirtins, kad jie „puikiai prisideda“.

Vėliau „Twitter“ elektroniniu paštu pranešė, kad iki pirmadienio uždarys „mūsų biurų pastatus“ ir deaktyvuos darbuotojų įėjimo korteles, pranešė „New York Times“.

Internete vartotojai spėliojo, kad svetainė gali „nulūžti“ per kelias valandas ar dienas.

Ketvirtadienio vakarą darbuotojų naudojama „Twitter“ programėlės versija ėmė lėtėti, pasak vieno su šiuo klausimu susipažinusio šaltinio, kuris apskaičiavo, kad vartotojų naudojaia „Twitter“ versijai naktį grėsė gedimas, rašo „The Guardian“. Svetainė „DownDetector“ pranešė, kad labai padaugėjo naudotojų pranešimų apie problemas svetainėje.

„Jei svetainės veikla sutriks, daugelyje sričių gedimų nebebus kam taisyti“, – sakė asmuo, kuris nenorėjo būti įvardytas, nes bijojo keršto.

Ši žinia sukėlė sumaištį platformoje ir paskatino daugelį naudotojų kaip alternatyvą pateikti nuorodas į savo paskyras „Instagram“ arba „Mastodon“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius