-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatyta nauja nemokama hibridinės televizijos paslauga: patiks nenorintiems mokėti per daug

Valstybinė įmonė „Telecentras“ trečiadienį, birželio 5 dieną pristatė naują savo sukurtą paslaugą – hibridinę televiziją „HiTV“, kuri leis nemokamai peržiūrėti visą turinį, kurį savo mediatekose kaupia aštuoni lietuviški televizijos kanalai. Tokiu būdu atsiranda nemokama galimybė atsisukti anksčiau rodytas laidas ir praleisti jose rodomas reklamas.
Hibridinės televizijos „HiTV“ pristatymas
Hibridinės televizijos „HiTV“ pristatymas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šiuo metu per „HiTV galima pasiekti LRT, LNK kanalų grupės ir „Lietuvos ryto TV“ mediatekas bei portalus, klausytis virš 20 radijo stočių, naudotis elektroniniu programų gidu ir gauti orų prognozes. Vėliau numatoma plėsti HiTV platformos turinį ir funkcionalumą.

Tiesa, norint naudotis šia paslauga reikės, kad namuose turima įranga atitiktų tam tikras sąlygas. Visų pirma, reikės išmaniojo televizoriaus, palaikančio HbbTV technologiją (1.5 ar aukštesnę versiją). Antra, reikės, kad televizorius būtų tiesiogiai prijungtas prie interneto. Taip pat būtina priiminėti skaitmeninės antžeminės televizijos programas per kambario ar lauko anteną.

Įsijungus HbbTV technologiją (kai kuriuose televizoriuose ji būna išjungta) žiūrėdami nemokamą televiziją trumpam pamatysite televizoriaus ekrano dešiniame apatiniame kampe atsirandantį raginimą paspausti raudoną nuotolinio valdymo pultelio mygtuką – šiuo paspaudimu bus pasiekiamas „HiTV“ paslaugos meniu.

Paslaugos naudotojai galės peržiūrėti ne tik dviejų paskutinių savaičių įrašus, kaip įprasta interaktyviosios televizijos paslaugų naudotojams, bet visą kanalų, prisijungusių prie šios paslaugos mediateką – įskaitant archyvinius įrašus.

„Daugelis žiūrovų, turinčių išmaniuosius televizorius, jau šiandien gali spausti raudoną pultelio mygtuką ir matyti mūsų hibridinę televiziją, kuri yra nemokama, kartu paprasta ir nesudėtingai valdoma“, – teigia „Telecentro“ vadovas Remigijus Šeris.

Paslaugos išvystymas „Telecentrui“ kainavo apie 200 000 eurų. R.Šeris teigia, kad kol kas jos apmokestinimo nėra ir jis nėra numatytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius