TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 26

Protingesnis už žmogų? Paprašėme dirbtinio intelekto išspręsti 15min „Ar žinai?“ testus

Kalbos apie dirbtinį intelektą (DI) nerimsta. Po „ChatGPT“ pokalbių roboto sėkmės „Google“ ir „Microsoft“ didina investicijas į šią sritį. Jau dabar „ChatGPT“ panaudojimas platus – vieni prašo parašyti esė namų darbams, kiti – pataisyti programavimo kodą. Tačiau ar verta aklai pasikliauti DI ir laikyti jį visažiniu? Norėdama tai išsiaiškinti pabandžiau su DI išspręsti 15min rubrikos „Ar žinai?“ žinių patikrinimo testus.
Testas
Testas / 123RF.com nuotr.

Apie „Open AI“ sukurtą pokalbių robotą „ChatGPT“ jau ne vieną mėnesį kalba visas internetas, o ir aš išbandžiau šį didžiuliu duomenų kiekiu apmokytą robotą ne vieną kartą. Paaiškėjo, kad šis DI gali kurti juokingus anekdotus apie žurnalistus ir būti naudingas įrankis pirmaisiais verslo kūrimo momentais. Tačiau vis tiek norėjosi atidžiau panagrinėti, koks „protingas“ šis pokalbių robotas yra, o tuo labiau – ar protingesnis už paprastą žmogų.

Tad dar kartelį išbandyti „ChatGPT“ nusprendžiau pasinaudojus 15min kuriamais žinių patikrinimo testais. Pirmąjį išsirinkau kiek lengvesnį, bendrųjų žinių, o antrą bandymą nusprendžiau pasunkinti ir pasinaudoti testu apie kunigaikštį Gediminą. Kadangi „ChatGPT“ apmokytas duomenimis iš interneto, didelė tikimybė, kad apie Lietuvą DI „smegenyse“ bus mažiau informacijos, nei bendresnių klausimų atveju.

15min testai – tai rubrikoje „Ar žinai?“ publikuojami testai. Visi portalo 15min skaitytojai gali spręsti testus ir tikrintis žinias pačiose įvairiausiose srityse. Visus 15min testus galite rasti ČIA.

Gautus dirbtinio intelekto atsakymus palyginau su 15min skaitytojų bandymais ir likau nustebinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius