Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkoje – palankus metas keisti profesiją į IT: kokios algos laukti ir kiek kainuoja kursai

Pastaruoju metu informacinių technologijų (IT) industrija Lietuvoje auga itin greitai, tačiau yra viena problema – kartu su plėtra didėja ir darbuotojų trūkumas. Tarp startuolių ir verslų vyksta bado žaidynės dėl kvalifikuotų IT specialistų, o pagrindiniu ginklu tapo atlyginimų kėlimas. Ekspertų teigimu, algų pasiūlymai ir toliau didės, tad metas profesijai keisti – itin palankus. 15min pasidomėjo, kokių atlyginimų galima tikėtis pasukus į IT sektorių ir kiek kainuoja populiariausi šios srities kursai Lietuvoje.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Tarptautinės IT bendrovės „Accenture“ atlikto tyrimo duomenys parodė, kad net kas penktas Lietuvos gyventojas (22 proc.) norėtų išmokti programavimo ar kitokių technologijų įgūdžių ir pakeisti savo karjerą į IT sritį.

Norintiems tai padaryti Lietuvoje galimybių nestinga, o labai pasistengus galima rasti ir nemokamų kursų. Statistika rodo, kad tokia praktika yra ganėtinai sėkminga, nes specialybę į IT pakeitusių darbuotojų galima rasti daugumoje Lietuvos startuolių ar įmonių.

Kaip 15min pasakojo IT sprendimus kuriančios įmonės „Baltic Amadeus“ personalo vadovė Akvilė Kazlienė, 25 proc. dabartinių bendrovės darbuotojų yra persikvalifikavę: „Turime žmonių, kurie anksčiau dirbo konsultavimo, finansų, audito srityse, buvusį šokėją, taip pat buvusių statybininkų, darbų vadovų, žurnalistų ar futbolininkų.“

Vis dėlto ekspertai įspėja, kad prieš susiviliojant nemažomis sumomis reiktų suprasti, kad žodis „programuotojas“ nereiškia „visų galų meistro“. Informacinės technologijos – platus sektorius, tad pirmiausia reikėtų apgalvoti, kokios srities specialistu norėtumėte būti, o tuomet nerti į kursus, kurie gali trukti ne vieną mėnesį ir paploninti piniginę.

Daugelis IT įmonių samdydamos darbuotojus neriasi iš kailio

Tiesa, galiausiai šios pastangos atsiperka, mat dėl didelės konkurencijos IT darbuotojai yra tiesiog graibstomi.

„Daugelis IT įmonių samdydamos darbuotojus neriasi iš kailio, kad surastų aukštą kompetenciją turintį kandidatą, kurių rinkoje itin trūksta“, – teigė JAV kapitalo programavimo paslaugų įmonės „Devbridge“ žmonių ir organizacijos vystymo direktorė, ISM profesorė dr. Raimonda Alonderienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius