Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūpestis, kam išvykus palikti savo katinus, pastūmėjo sukurti augintinių paslaugų platformą

„Tai labai asmeniškas ir be galo mūsų širdims artimas projektas“, – tokiais žodžiais įkurtą augintinių paslaugų paieškos ir teikimo platformą „Boop“ pristatė Deividas Celencevičius. 15min pašnekovas papasakojo apie didžiausius sunkumus kuriant startuolį, aukojimo akcijas ir augintinių bei jų šeimininkų širdis vis sparčiau užkariaujančią naująją programėlę.
D.Celencevičius
D.Celencevičius / Asmeninio archyvo nuotr.

Paskatino augintinis ir karantinas

Šiuo metu dirbantis „Vinted“ produkto vadovu, D.Celencevičius neslepia, kad mintis apie savo startuolį, skirtą augintiniams, mintyse tūnojo ilgą laiką, bet prireikė laiko įgauti drąsos ir patirties.

„Pats auginu kelis katinus, tad kelionių ar komandiruočių metu vis ieškodavau, kam palikti savo keturkojį draugą. Jaučiausi nemaloniai, kai reikėdavo maldauti draugų ar artimųjų – atrodydavo, kad galiu sugriauti jų planus“, – idėjos atsiradimo istorija dalijosi pašnekovas.

Pirmojo katino – Čipso – istorija gniaužia širdį. Vyras, radęs jį gatvėje, parsinešė namo ir priglaudė. „Aš jam suteikiau savo rūpestį ir namų šilumą, o jis man sušildė širdį“, – jausmingai pasakojo pašnekovas.

2020 metais, karantinui apribojus judėjimą ir įprastą gyvenimo ritmą, atsirado daugiau laisvo laiko.

„Pamenu, kaip tada su darbo kolega rytais sportuodavome lauke. Turėjome motyvacijos kasdien keltis 5.30 val. ir susitikti netoli Gedimino pilies. Kalbėdavome apie knygas, idėjas, karantiną. Maždaug po mėnesio jau turėjau pasirašęs viziją, tikslus ir galimybes, pasidaręs rinkos analizę. Kadangi šalia savęs turėjau tinkamus žmones, kuriais galėjau pasitikėti, ir sulaukiau didelio palaikymo iš aplinkinių, neliko nieko kito kaip kibti į darbus“, – prisiminimais dalijosi pašnekovas.

Pasinaudojęs esama padėtimi, D.Celencevičius kartu su geriausiu draugu Gediminu Geigalu surėmė pečius ir 2021 m. rugpjūčio mėnesį įkūrė „Boop“.

Asmeninio archyvo nuotr./Deividas Celencevičius su širdies drauge Gerda
Asmeninio archyvo nuotr./Deividas Celencevičius su širdies drauge Gerda

„Platformos kūrimo procesas nebuvo kažkas naujo, tai daroma jau daugelį metų, o ir mes turėjome nemažai patirties IT srityje.“

Po metų prisijungus D.Celencevičiaus širdies draugei Gerdai, komanda iš tiesų buvo galima pavadinti „šeima“, o įkurta platforma įgavo pagreitį.

Iliustracijas piešia patys

Mobilioji programėlė sujungia augintinių šeimininkus su paslaugų teikėjais, kurie yra pasiruošę atiduoti savo laiką ir dėmesį už pasirinktą užmokestį. Programėlė pati nesuteikia paslaugų, o atlieka tarpininko vaidmenį – beveik taip pat, kaip „Vinted“.

„Boop“/„Boop“ komiksai
„Boop“/„Boop“ komiksai

Pagrindinės ir populiariausios paslaugos apima augintinių vedžiojimą, priežiūrą, dresūrą, nakvynę ar spa procedūras, o pati programėlė palaikoma skirtingas operacines sistemas turinčiuose telefonų modeliuose („App store“ ir „Google Play“).

„Boop“ socialinėje erdvėje taip pat galite rasti ir šmaikščių nuotraukų su aprašymais, visų taip mėgstamų komiksų, kurių pagrindiniai herojai – D.Celencevičiaus ir jo širdies draugės piešti „Boop“ animaciniai augintiniai, turintys savo charakterius, o pagrindinė žvaigždė – mėlynas katinėlis Oliveris.

„Tiek aš, tiek Gerda labai mėgstame grafinį dizainą. Pasigavę įkvėpimo iš interneto pradėjome mokytis naudotis dizaino įrankiais ir kurti „Boop“ įvaizdį. Šiuo metu jau galime sukurti įvairiausius animacinius veikėjus, scenas su jais, pradedame mokytis ir judančių animacijų kūrimo. Patinkančias idėjas kartais pasiskoliname, tačiau viską piešiame patys“, – įspūdžiais dalijosi įkūrėjas ir pridūrė, kad labai džiaugiasi matydamas, kai jų darbai priverčia kitus nusišypsoti.

Nuo užsakymo – viena maisto porcija prieglaudoms

„Ateityje norime kuo labiau prisidėti prie pagalbos beglobiams gyvūnams, tad svarstome apie bendradarbiavimą su prieglaudomis, prie kurių išlaikymo galėtų prisidėti mūsų kuriama bendruomenė“, – ateities planais dalijosi įkūrėjas.

Šiuo metu platforma jau prisideda prie beglobių gyvūnėlių gerovės, nuo kiekvieno užsakymo paaukodama po vieną maisto porciją.

„Pirmasis vizitas taip pat buvo reikšmingas. Atvykome į VšĮ „Naminukus“ Vilniuje, o po apsilankymo programėlės bendraįkūrėjas Gediminas į prieglaudą sugrįžo ir paėmė katytę Spurgą“, – pasakojo D.Celencevičius.

Svarbiausia – saugumas

Programėlės įkūrėjas atvirauja, kad nuo pat pradžių saugumas ir užtikrintumas buvo prioritetų viršuje: „norime sukurti aplinką, kur kiekvienas augintinio šeimininkas jaustųsi ramus, tarsi palikdamas augintinį savo šeimos nariams.“

Nors platforma savo idėja ir turiniu pritraukia augintinius mylinčius žmones, ne visi iš karto sutinka ir nori palikti savo keturkojį (ar dvikojį) draugą kitam, kai jo gerai nepažįsta. Sunku įsivaizduoti, kad kitoje ekrano pusėje gali sėdėti lygiai toks pats gyvūnų mėgėjas.

Asmeninio archyvo nuotr./Gediminas Geigalas, „Boop“ bendraįkūrėjas
Asmeninio archyvo nuotr./Gediminas Geigalas, „Boop“ bendraįkūrėjas

„Pradėjome daug apie tai galvoti, domėtis rinka, dirbti ir kalbėtis su gyvūnų prieglaudomis, kad suprasti, kas žmonėms didina pasitikėjimą“, – pasakojo įkūrėjas. – Po kurio laiko išleidome klausimyną, kur žmonės galėjo pateikti savo nuomonę apie programėlę ir apie tai, ką joje norėtų matyti ateityje.“

Saugumo patikrai platforma naudojasi vieno didžiausių pasaulyje finansinių paslaugų teikėjo „Stripe“ paslaugomis: „Jie atlieka visus saugumo žingsnius ir mums patiems nereikia saugoti jokių asmeninių duomenų“, – pasakojo D.Celencevičius.

Kiekvienas paslaugų teikėjas turi praeiti asmens duomenų patikrą, kurios metu duomenys sutikrinami su asmens dokumentais, banko sąskaita.

Taip pat visos finansinės paslaugos vykdomos per platformą, kuri užtikrina duomenų, pinigų saugumą bei leidžia išvengti sukčiavimo, o kad augintinių šeimininkai galėtų susipažinti ir pasižiūrėti, kaip augintinis jaučiasi su nauju žmogumi, pirmas susitikimas yra nemokamas.

„Boop“/„Boop“
„Boop“/„Boop“

„Tęsiame saugumo ir pasitikėjimo platformoje užtikrinimą, taip pat norime plėsti augintinių prižiūrėtojų žinias, ateityje siūlydami praktinius užsiėmimus, kursus. Norime, kad visi turėtų galimybę išmokti augintinių paslaugų teikimo subtilybių, augintinių kūno kalbos ir tai, kaip suteikti pirmąją pagalbą“, – pokalbį pozityvia gaida užbaigė pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius