Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija prasitarė, ko negalėtų kolonizuoti dėl savo atsilikimo mokslo srityje

Rusijos Federacijos Jungtinės raketinės-kosminės korporacijos prezidentas Vitalijus Lopota prasitarė, kad Rusija kol kas negalėtų kolonizuoti Mėnulio, nes neturi techninių galimybių nusiųsti į Žemės palydovą žmogų.
Mėnulio fazės
Mėnulio fazės / Fotolia nuotr.

Interviu „Rossijskaja gazieta“ jis sakė:

„Mėnulis kol kas mums nepasiekiamas. Norint nusiųsti ten trijų žmonių ekipažą, reikia turėti raketą, kurios keliamoji galia – ne mažiau kaip 130–150 tonų. Gaila, bet kol kas neturime tokių nešėjų, o turimi negali nugabenti žmonių į Mėnulį.“

Rusija neturi aiškios kosmoso užkariavimo strategijos, tad apie kosmonautų skrydį į Marsą bus galima kalbėti ne anksčiau kaip po 10 metų.

Šiuo metu Rusija kuria 20–25 t keliamosios galios raketas. Vis dėlto tam, kad raketa pasiektų Mėnulį, reikia sukonstruoti 75 t keliamosios galios (Žemės orbitoje) raketą. O norint grįžti atgal – dvigubai didesnės keliamosios galios raketos.

Nepasiekiamas ir Marsas

V.Lopota pridūrė, kad Rusija neturi aiškios kosmoso užkariavimo strategijos, tad apie kosmonautų skrydį į Marsą bus galima kalbėti ne anksčiau kaip po 10 metų.

„Deja, programinė įranga ir aparatūra, kuria mes naudojamės, gaminama užsienyje. Tik kai kurie komponentai – bendros kūrybos vaisius. Todėl mūsų veikla labai priklauso nuo užsienio valstybių mokslininkų“, – pripažino V.Lopota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius