-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija skelbia pradėjusi masinę sunkiųjų bombų gamybą

Rusai paskelbė didinantys bombų „FAB-500“ ir „FAB-1500“ gamybą, ir 2024 m. vasarį pradėję masinę bombų „FAB-3000“ gamybą. Apie tai pareiškė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, apsilankęs vienoje iš Nižnij Novgorodo srities gynybos pramonės įmonių, rašo „Militarnyj“.
Rusijos bombonešiai Tu-22M3
Rusijos bombonešiai Tu-22M3 / Wikipedia.org nuotr.

Rusai praneša apie tariamai didelį „FAB-500“ gamybos padidėjimą ir „FAB-1500“ gamybos padvigubėjimą.

Labiausiai tikėtina, kad „FAB-500“ ir „FAB-1500“ gamybos didinimą lėmė masinis šių šaudmenų su sklandymo ir korekcijos moduliu (UMPK) naudojimas. Tačiau tiksli priežastis, kodėl buvo pradėta masinė „FAB-3000“ gamyba, lieka nežinoma.

Vieninteliai šių bombų nešėjai Rusijos oro ir kosmoso pajėgų arsenale yra strateginiai bombonešiai „Tu-22M3“. Bombonešis savo vidiniuose skyriuose gali gabenti iki dviejų tokių bombų.

Rusai šias bombas jau panaudojo prieš metalurgijos gamyklą „Azovstal“ Mariupolyje.

Net tuomet, jei prie „FAB-3000“ bus prijungtas sklendimo modulis UMPK, naudojant bombą, reikės priartėti prie mūšio linijos, o tai kelia didelį pavojų strateginiams orlaiviams.

„FAB-3000“ yra didelės sprogstamosios galios bomba, 1946 m. sukurta bombonešiams „Tu-4“, o vėliau ja buvo aprūpinti „Tu-16“ ir „Tu-22“.

Ji sveria tris tonas ir yra daugiau kaip trijų metrų ilgio, o jos sprogstamoji masė – 1,4 tonos. Bomba turi tris sprogdiklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius