Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusijos vicepremjeras D.Rogozinas dėl Rytų kosmodromo gali likti be danties

Balandžio 27 d. Rusijai Tolimuosiuose Rytuose atidarius „Rytų kosmodromą“, žiniasklaida pradėjo juokauti, kad vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas dėl betvarkės ir smarkiai vėlavusių statybos darbų liks be dantų. Na, mažų mažiausiai be danties.
Dmitrijaus Rogozino šaržas, klaidžiojantis „Twitter“
Dmitrijaus Rogozino šaržas, klaidžiojantis „Twitter“ / Twitter nuotr.
Temos: 2 Rusija Kosmosas

Portalas dialog.ua svarsto, ar Dmitrijus Rogozinas – žodžio žmogus.

Rusijos vicepremjeras dar 2012 m. TV laidoje „Šeštadienio žinios“ pažadėjo: jei Rytų kosmodromas nebus baigtas iki 2015 m., atsisveikinsiu su savo dantimi. Juk žinote tą rusišką posakį „duodu dantį“ arba „duodu iltį“.

Rytų kosmodromas nebaigtas iki šiol

Tačiau kosmodromas nebuvo baigtas, kaip planuota, 2015 m. gruodžio 25 d. Įkurtuvės atidėliotos net du kartus. Kol galiausiai pirmosios raketos startas numatytas 2016 m. balandžio 12 d. – Kosmonautikos dienai. Tačiau ir vėl nepavyko – raketa pakilo tik balandžio 28-ąją.

Jei Rytų kosmodromas nebus baigtas iki 2015 m., atsisveikinsiu su savo dantimi.

Ir nors šią savaitę įvyko pirmasis raketos skrydis, kosmodromas nebaigtas ir dabar – planuojama darbuotis iki mažiausiai 2017 m.

Todėl šių metų sausį Kovos su korupcija fondo teisininkė Liubov Sobol tinkle „Twitter“ priminė šį vicepremjero pažadą: „Gal priverskime D.Rogoziną tęsėti žodį (išsirauti dantį)“, – paklausė L.Sobol.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Rusijoje statomas kosmodromas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Rusijoje statomas kosmodromas

D.Rogozinas danties neatiduos

Tačiau vicepremjeras D.Rogozinas persigalvojo. Ėmė atsikalbinėti. Savo „Facebook“ paskyroje jis parašė atsakymą visiems, kurie „nori jo danties“.

„Kam, jums, bedančiams liberalams, mano sveikas dantis“, – atsakė D.Rogozinas, prisegdamas ir straipsnio, reikalaujančio laikytis pažadų, iliustraciją.

Beje, po nesėkmingo (atidėto) raketos nėšėjos starto balandžio 27 d. D.Rogozinas, vengdamas žurnalistų klausimų, pasišalino iš Rytų kosmodromo slapčia, atskirai nuo delegacijos.

Norėjo kolonizuoti Mėnulį ir Marsą

D.Rogozinas 2014 m. yra pasakęs ir linksmesnių frazių. Tarkime, prabilo apie Rusijos pasirengimą kartu su Kinija kolonizuoti Mėnulį ir Marsą. Bet vėliau savo žodžių išsižadėjo. Juo labiau, kad Rusijos sudarytoje Mėnulio kolonizacijos programoje (2030 m.) kalbama apie „nepriklausomybę nuo užsienio partnerių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius