-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjos tarpžemyninės balistinės raketos gali pataikyti į centrinę JAV dalį per neįtikėtinai trumpą laiką

Šiaurės Korėjos tarpžemyninės balistinės raketos galėtų pataikyti į centrinę JAV dalį vos per 33 minutes, teigiama naujame Kinijos tyrime. Mokslininkai taip pat atkreipė dėmesį į galimas JAV palydovinės raketų sekimo sistemos spragas, praneša „Business Insider“.
Šiaurės Korėja išbandė keturias strategines sparnuotąsias raketas
Šiaurės Korėja išbandė keturias strategines sparnuotąsias raketas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pekino elektroninių sistemų inžinerijos instituto atlikto modeliavimo metu nustatyta, kad viena iš Šiaurės Korėjos raketų galėtų pataikyti į JAV žemyninę dalį per 1997 sekundes, jei jos nesulaikytų JAV priešraketinė gynyba, rašo „South China Morning Post“.

Atliekant tyrimą imituotas raketos „Hwasongpho-15“ paleidimas iš centrinio Šiaurės Korėjos miesto Sunčono link Kolumbijos, Misūrio valstijoje, rašo SCMP.

„Hwasongpho-15“ yra dviejų pakopų, tikėtina, branduolinį užtaisą galinti nešti raketa, kurios veikimo nuotolis siekia iki beveik 13 km. To „pakanka, kad būtų galima pataikyti į visą JAV tėvynę“, – SCMP pranešė tyrimo vadovas Tang Yuyan.

Tyrime taip pat teigiama, kad JAV priešraketinės gynybos sistema būtų perspėta praėjus maždaug 20 sekundžių po paleidimo, o pirmosios raketos perėmėjos būtų paleistos maždaug po 11 minučių, teigia SCMP.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Korėjos raketa
AFP/„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Korėjos raketa

Priduriama, kad nors JAV priešraketinės gynybos tinklas yra patikimas, tačiau jos palydovinės raketų sekimo sistemoje vis dar yra spragų, todėl lieka galimybė, kad viena raketa gali prasprūsti pro šalį.

Vasario viduryje paskelbta ataskaita buvo paskelbta prieš Šiaurės Korėjos bandomuosius raketų paleidimus šią savaitę.

Pirmadienį iš povandeninio laivo prie Šiaurės Korėjos rytinės pakrantės buvo paleistos dvi strateginės sparnuotosios raketos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius