Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung Galaxy S21 FE“ telefono apžvalga

„Samsung“ pastaruoju metu spėjo išleisti nemažai naujų išmaniųjų telefonų, kurie, iš pažiūros, beveik niekuo nesiskiria. Šiuo metu 128 GB talpos telefonas kainuoja apie 700 eurų, o 256 GB – netoli 800 eur. Apžvelkime šį telefoną ir tai, ar jis vertas savo kainos.
 „Samsung Galaxy S21 FE 5G“
„Samsung Galaxy S21 FE 5G“ / Gamintojo nuotr.

Dizainas

Kaip visada, pradėsiu nuo išvaizdos. Šiuo atžvilgiu „Samsung“ nepadarė kontraversiško debiuto bei pasirinko dizainą, panašų į „S21“ bei „S20“ serijos telefonus.

Telefono nugarėlė matinė, 7,9 mm storio korpusas ir 177 g. svoris maloniai jaučiasi rankoje. Modelį siūlo rinktis iš keturių spalvų: juodos, baltos, levandinės ir alyvuogių žalios. Tiesa, šio modelio levandinis atspalvis daug labiau traukia akį, nei „S21“ modelio levandinis modelis.

Manęs asmeniškai nežavi „Samsung“ pasirinkimas tris kameras nugarėlėje rikiuoti viena po kitos. Bet, turiu pripažinti, lyginant su naujausiais „Huawei“ telefonų modeliais, net ir toks „Samsung“ pateikimas atrodo daug solidesnis.

Nors galinis skydelis pagamintas iš plastiko, jis nesijaučia pigus ar tuščiaviduris. Įdomu tai, kad jis nėra ir dėmių magnetas – pirštų antspaudų ant jo beveik nelieka.

Apačioje yra pagrindinis mikrofonas, dviejų SIM kortelių dėklas bei USB-C jungtis.

Ekranas

Užtat dėmesį vienareikšmiškai patraukia telefono ekranas. Laikant rankoje (be jokio telefono dėklo) susidaro įspūdis, kad laikomas vien tik ekranas. Šoninių kraštelių beveik nesimato, o kamera, integruota ekrano viršuje, per vidurį, visai nekrenta į akis (vėlgi, galime palyginti su „iPhone“ naujausiais modeliais, kurie ekrano viršuje, aplink kamerą turi platesnę juodą juostą).

Kalbant apie skaičius – 6,4 colio FHD+ „Dynamic AMOLED 2X” matrica, sklandus 120 Hz atsinaujinimo dažnis, 240 Hz lietimų atsako dažnis žaidimų režime. Kalbant paprastai – ekranas ryškus, sodrus, naršant internete ar žaidžiant žaidimus nestringa. 2.5D tipo užapvalinti stiklo kampai taip pat prideda malonaus pojūčio naudojant telefoną.

Viena iš smagesnių funkcijų – „akių komforto apsauga” – man ypač patiko. Tai dirbtiniu intelektu paremta mėlynos šviesos filtro funkcija, kuri labiau apsaugo akis.

Kitas plika akimi nematomas dalykas – po ekranu esantis pirštų atspaudų skaitytuvas. Ekraną atrakinti taip pat galima su veido atvaizdu ir standartiniais pin kodais.

Baterija

„Galaxy S21 FE“ turi tą pačią bateriją kaip ir „S20 FE“ – 4500 mAh talpos. Telefonas palaiko iki 25 W greitąjį įkrovimą, bet kadangi dėžutėje nėra įkroviklio, teks jį įsigyti parduotuvėje.

A.Tarailaitės nuotr./„Samsung Galaxy S21 FE“
A.Tarailaitės nuotr./„Samsung Galaxy S21 FE“

Telefonas man puikiai veikė virš paros laiko neišsikrovęs, naudojant visas įprastas funkcijas – nuo filmukų žiūrėjimo „YouTube" iki skambučių bei naršymo internete. Pilnai pakrauti nuo 0 proc. užtrukau apie 1 val. 10 min.

Įdomu ir tai, kad ant telefono nugarėlės galims įkrauti kitus savo išmaniuosius įrenginius, pavyzdžiui, „Samsung“ belaides ausines, laikrodį ar net išsikrovusį draugo telefoną. Žinoma, toks įkrovimas užtrunka daugiau, nei įprastas.

Kameros

Galiausiai pakalbėkime apie kameras. Jas iš tiesų jau esame matę „Galaxy S20 FE“. Yra 12 MP pagrindinė fotokamera, 12 MP ultraplačiakampė ir 8 MP 3x optiniu priartinimu bei 32 MP asmenukių kamera.

Man patikusi funkcija – „Object Eraser“, kurios pagalba galima ištrinti objektus iš nuotraukų. Žinoma, tai nėra aukščiausio lygio nuotraukų redagavimo versija, bet pažaisti su ja tikrai smagu.

A.Tarailaitės nuotr./Viršuje nuotrauka daryta „Samsung Galaxy S21 FE“, apačioje nuotrauka daryta „iPhone 12“
A.Tarailaitės nuotr./Viršuje nuotrauka daryta „Samsung Galaxy S21 FE“, apačioje nuotrauka daryta „iPhone 12“

Patiko ir 30 kartų priartinimo galimybė. Tiesa, retai kada tokios gali prireikti realiame gyvenime. Na, nebent esate šnipas. Tada telefonas jums tikrai patiks.

Fotoaparato programėlė yra tokia pati, kokią šiais laikais rastumėte kiekviename „Samsung" telefone. Brūkštelėjus kairėn ir dešinėn, perjungiami visi galimi režimai, be to, yra galimybė pertvarkyti arba pašalinti kai kuriuos režimus iš vaizdo ieškiklio. Vertikaliai braukiant bet kuria kryptimi bus perjungiama priekinė ir galinė kameros.

Nuotraukų kokybė tikrai gera, yra portreto, naktinis režimas. Kontrastas pastebimai didelis, priekinėje kameroje odos spalva atrodo natūraliai. Tiesa, naudojant galinę kamerą galima įžiūrėti, kad spalvos vos vos šiltesnės, nei realybėje.

Kitos funkcijos

Atsparumas vandeniui yra labai svarbi „Galaxy S" serijos dalis, o „S21 FE“ atitinka IP68 atsparumo dulkėms ir vandeniui standartą.

„Samsung“ išsiskiria savo lankstumu vartotojų norams. Priešingai nei „iPhone“, telefonuose, pagal save pasidaryti čia galima beveik viską. Viena iš man patikusių personalizavimo funkcijų – spalvų paletės, kurios derinasi prie jūsų pasirinktos ekrano temos. Galima rinktis iš keturių spalvų: rausvos, elektrinės žalsvos, purpurinės ir standartinės šviesiai mėlynos.

Šios spalvos taikomos mažiems akcentams telefone – viršutinės įrankių juostos piktogramoms, numerių rinkikliui ir pan. Pasirinktinai spalvas galima taikyti ir pagrindinių piktogramų paveikslėliams.

Telefonas taip pat turi vieną galingiausių 2021 m. „Android“ procesorių „Qualcomm Snapdragon 888 5G“.

A.Tarailaitės nuotr./„Samsung Galaxy S21 FE“
A.Tarailaitės nuotr./„Samsung Galaxy S21 FE“

Telefoną galima rinktis iš 128 GB ir 256 GB vidinės atminties. Taip pat yra įdiegta „Android 12“ operacinė sistema su „OneUI 4“ vartotojo aplinka. Kaip ir minėjau, telefonas ypač lankstus ir pritaikytas jį personalizuoti pagal savo poreikius.

Minusai

Nėra pigesnės „Galaxy S21 FE“ 4G versijos, kaip kad buvo su „S20 FE“. Taip pat, kaip ir minėjau, komplektacijoje rasite tik laidą, o ne adapterį. „Galaxy S21 FE“ turėjo pasiūlyti „daugiau už mažiau“ – tai „Samsung“ žodžiai, ir vis dėlto tai gana brangus išmanusis telefonas.

Verdiktas

„Samsung Galaxy S21 FE 5G“ yra puikus išmanusis telefonas su aukščiausio lygio funkcijomis. Jis patogus, puikiai veikiantis ir savo universalu įtiksiantis turbūt kiekvienam.

Tačiau tai nėra „Fan Edition“, ne taip, kaip „S20 FE“. Telefonui, kuris turėtų būti skirtas gerbėjams, atsisakyti adapterio pakuotėje ir „microSD“ lizdo nėra prasmės. Be to, jis nepateikia jokių esminių kameros atnaujinimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius