Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung Galaxy Flip4“ telefono apžvalga: 2000-ųjų nostalgijos dvelksmas?

Jeigu rankoje laikydami šių dienų išmanųjį telefoną kartas nuo karto ilgesingai prisimenate laikus, kai kiekvieno kišenėje karaliavo atverčiami telefonai, naujausias „Samsung“ išmanusis šią nostalgiją tik pagilins. Liečiamu ekranu, tačiau sulenkiamas per pusę – iš pirmo žvilgsnio šis telefonas, atrodytų, apjungia abu pasaulius. Tačiau ar šis modelis iš tiesų patogus kasdieniam naudojimui?
„Samsung Galaxy Z Flip4“
„Samsung Galaxy Z Flip4“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Rugpjūtį pristatyti „Galaxy Flip4“ siūlomi su 128 GB, 256 GB ar 512 GB atmintimi. Mažiausios atminties modelį galima rinktis iš mėlynos, alyvinės, grafito bei rožinio aukso spalvos, vidurinį – iš visų, išskyrus mėlyną mėlynos, o štai 512GB atminties telefonai siūlomi tik grafito ar auksinės spalvos.

Lietuvoje šiuo metu „Flip4“ kaina prasideda nuo 900 eurų už 128 GB modelį, o už 512 GB talpą pakloti tektų nuo 1000 eurų. Ar šis modelis vertas tokios sumos?

Telpa į kišenę, bet ne į delną

Naujausias „Flip“ modelis išsiskiria itin dideliu 6,7 colių AMOLED ekranu, primenančiu planšetės ar kompiuterio ekraną. Be abejo, sulenkus telefonas tampa daug patogesnis – šiek tiek storesnis, bet dydžiu vos lenkia kredito kortelę.

Nors ši savybė patogi norint telefoną nešiotis kišenėje, ištiesintas ekranas rankoje nėra patogus. Nelaikyčiau savo delno nei itin mažu, nei itin dideliu, bet laikant telefoną rankoje būdavo sunku pasiekti ekrano viršų – nykštys (su kuriuo įprastai valdomas ekranas) pasiekdavo šiek tiek virš sulenkimo linijos. Tad bendram naudojimui prireikdavo antros rankos, arba nepatogiai slankioti telefoną plaštakoje.

Asmeninio archyvo nuotr./„Samsung Galaxy Z Flip4“
Asmeninio archyvo nuotr./„Samsung Galaxy Z Flip4“

Kaip dėl pačio ekrano sulenkinėjimo? „Samsung“ teigia, kad šis telefonas lengvai gali būti atlenkiamas 200 tūkst. kartų. Atlikime matematiką: tarkim, jei per dieną telefoną atlenkiu 20 kartų, ekranas turėtų atlaikyti virš 27-erių metų. Šito, deja, patikrinti negaliu, bet turiu pripažinti, kad testavimo laikotarpiu su ekranu problemų neturėjau.

Dėl sulenkiamo ekrano taip pat atsiranda papildomas nemalonus fizinis pojūtis. Nors visas ekranas apgaubtas nedideliu „borteliu“, ties sulenkimo linija šis iškilimas išnyksta, tad braukiant per ekraną pirštai tose vietose užkliūna.

Du išmanieji ekranai

Telefonas išskirtinis ir tuo, kad turi du išmaniuosiu ekranus – vieną pagrindinį ir antrą, esantį ant nugarėlės, šalia kamerų. Nors antrasis ekranas nedidelis, jo funkcionalumas pasitarnauja norint greitai užmesti akį į laiką, kalendorių ar dienos darbus, kai telefonas yra sulenktas.

Žinoma, čia taip pat atsiranda papildoma problema. Jei saugote savo telefono ekraną ir naudojate stiklo plėveles, dabar jų prireiks dvigubai daugiau. Sulenkimo linija taip pat jaučiama kaip nedidelis įdubimas.

Dėl naujojo procesoriaus ir „Android 12L“ operacinės sistemos, „Flip4“ veikia sparčiai ir greitai. Animacijos atrodo sklandžiai, žaisti žaidimus smagu. Ekrano raiška taip pat neliūdina.

Asmeninio archyvo nuotr./„Samsung Galaxy Z Flip4“
Asmeninio archyvo nuotr./„Samsung Galaxy Z Flip4“

Dėl LTPO technologijos ekranas pasižymi prisitaikančiu atnaujinimo dažniu ir gali keisti dažnį nuo 1 Hz iki 120 Hz, taip padėdamas prailginti akumuliatoriaus veikimo laiką.

Smagi funkcija ekrano padalijimui į dvi dalis – „Flex Mode“. Jo pagalba galima geriau valdyti programas, kai telefona sulenktas stačiu kampu.

Atsparus vandeniui, bet ne dulkėms

„Flip3“ ir „Flip4“ iš išvaizdos yra beveik identiški. „Flip 4“ buvo patobulintas „Gorilla Glass Victus Plus“ stiklu, aliuminio šonais, patvaresniu pagrindiniu ekranu ir nežymiai padidėjusiu svoriu. Nors niekada neapibūdinčiau telefono kaip sunkaus.

Jo atsparumo vandeniui reitingas IPX8, o tai reiškia, kad jį galima panardinti iki 1,5 metro ir laikyti iki 30 minučių. Pats ekranas atsparus įbrėžimams, tačiau telefonas nėra atsparus dulkėms. Ši detalė atrodo prastai apgalvota, turint omeny telefono sulenkimo vietą, į kurią, dėl dažno naudojimo, dulkių tikrai pateks.

Asmeninio archyvo nuotr./„Samsung Galaxy Z Flip4“
Asmeninio archyvo nuotr./„Samsung Galaxy Z Flip4“

Telefonas turi naują matinę apdailą, ant kurios nesimato pirštų atspaudų – tai pliusas lyginant su blizgia „Flip3“ išvaizda.

Baterija

Didesnis „Flip 4“ akumuliatorius – 3700 mAH baterija ir naujas „Snapdragon 8 Plus Gen 1“ lustas, didinantis efektyvumą, lemia šiek tiek ilgesnį akumuliatoriaus veikimo laiką. Taip pat yra belaidžio krovimo funkcija.

Naudojimo metu man šio išmaniojo baterijos užtekdavo visai dienai, bet vakare tekdavo padėti įkrauti.

Kameros įspūdžio nepaliko

Didelis, riebus pliusas šiam telefonui atkeliauja dėl patogumo norint pasidaryti nuotrauką su laikmačiu. Kai su kitais išmaniaisiais reikia ieškoti patogios atramos, „Flip4“ užtenka tiesiog sulenkti stačiu kampu ir pastatyti bet kurioje norimoje vietoje.

Sulenkus telefoną ekranas taip pat pasidalija per pusę – viršutinėje dalyje matomas kameros vaizdas, o apatinėje – visi likę nustatymai.

Beje, taip iš karto galėsite matyti, kaip atrodys kadras, nes jis bus rodomas viršelio ekrane.

Tiesa, „Flip4“ turi tas pačias asmenukių ir ultrawide kameras, kaip ir „Flip3“. Pagrindinė kamera gavo naują vaizdo jutiklį, kuris, kaip ir akumuliatorius, suteikia nuotraukoms geresnę vaizdo kokybę, tačiau nieko reikšmingo. Nuotraukos iš „Flip4“ pasižymi ryškiomis spalvomis. Tiesa, kai kam tokia spalvų dinamika gali pasirodyti per daug sodri.

Asmeninio archyvo nuotr./„Samsung Galaxy Z Flip4“
Asmeninio archyvo nuotr./„Samsung Galaxy Z Flip4“

Naujasis pagrindinis jutiklis pasiteisina fotografuojant prasto apšvietimo sąlygomis. Nuotraukos yra gražiai detalios ir jose nėra daug foninio triukšmo.

Jei domina skaičiai – „Galaxy Flip4“ pasirinkta dvigubos galinės kameros sąranka, kurią sudaro 12 MP pagrindinė kamera su f/1,8 diafragma „Dual Pixel PDAF“ ir OIS bei 12 MP, f/2,2 ultraplačiajuostis fotoaparatas su 123 laipsnių matymo lauku. Priekyje yra 10 MP asmenukių kamera su f/2,4 diafragma.

Atrakinimas piršto antspaudu

„Flip4“ dešinėje pusėje yra mygtukai, skirti garso valdymui bei įjungimo mygtukas, kuris taip pat atlieka piršto antspaudo skaitytuvo funkciją. Šis biometrinis telefono atrakinimo būdas yra itin išsiilgtas daugumos „iPhone“ vartotojų.

Telefono apačioje yra C tipo USB jungtis, garsiakalbis ir mikrofonas. Pakuotėje yra tik įkrovimo laidas, be sieninio adapterio, kaip ir daugumoje kitų naujausiu išmaniųjų modelių įpakavimuose.

Išvados

„Galaxy Flip4“, palyginti su savo pirmtaku, turi nemažai kokybės patobulinimų, kurie dar labiau pagerina sulankstomo tipo telefono naudojimo patirtį. Be to, „Samsung“ atliko gana solidžius patobulinimus, siūlydama naują pavyzdinį lustų rinkinį, ryškų ir energiją taupantį LTPO ekraną, gerus garsiakalbius ir didesnį akumuliatorių.

Asmeninio archyvo nuotr./„Samsung Galaxy Z Flip4“
Asmeninio archyvo nuotr./„Samsung Galaxy Z Flip4“

Tačiau bendras įspūdis – telefonas skirtas labiau pažaidimui, negu nuolatiniam naudojimui. Turbūt tai pripratimo reikalas, bet per didelis ekranas ir per vidurį esanti sulenkimo linija mane erzino. Taip pat lieka daugybė neatsakytų klausimų dėl išmaniojo nusidėvėjimo, kuriuos patvirtinti arba paneigti gali tik laikas.

Apibendrinant, sakyčiau, jog telefonas tikrai tiks tiems, kurie mėgsta žiūrėti filmus ar „YouTube“ per savo išmanųjį. Taip pat visiems, kurie jaučia nostalgiją atlenkiamų telefonų erai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius