Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ perspėjimas: skubiai išjunkite „Galaxy Note 7“!

Ilgai delsę išmaniųjų telefonų „Samsung Galaxy Note 7“ gamintojai pirmadienį išplatino skubų perspėjimą. Jame visų „Note 7“ (net ir pakeistų) savininkai skubiai raginami išjungti savo telefonus dėl pavojaus.
„Samsung Galaxy Note 7“ sukėlė gaisrą
„Samsung Galaxy Note 7“ sukėlė gaisrą / Fox news iliustr.

„Samsung Electronics“ ilgai delsė, kol pripažino, kad net ir pakeisti telefonai yra nesaugūs. Buvo užfiksuoti penki atvejai, kai net ir po baterijos patobulinimo telefonai užsidegė.

Primename, kad rugsėjį dėl nuolat pasikartojančių incidentų, kai šio modelio telefonai dėl baterijos broko perkaisdavo ar užsidegdavo, buvo atšaukta daugiau nei 2,5 mln. aparatų.

Vėliau „Samsung“ tikino išsprendusi problemą ir pakeitė senus „Note 7“ naujais, patobulintais. Tačiau bėdos nesibaigė, telefonai vis tiek degė.

Reguliavimo institucijoms pateiktame pranešime šios savaitės pradžioje „Samsung Electronics“ nurodė, jog „laikinai“ koreguoja „Galaxy Note 7“ gamybos planą ir apimtis, kad „pasirūpintų kokybės ir saugumo klausimais“. Įmonė pridūrė, jog atsiradus daugiau duomenų, bus išleistas papildytas pranešimas.

Kol galiausiai pripažino, kad šie telefonai yra pavojingi ir pirmadienio vakarą (Lietuvoje jau buvo antradienis) išplatino pavojaus perspėjimą bei raginimą išjungti tokius telefonus.

Lietuvoje priemonių imtasi dar prieš mėnesį

Sunku pasakyti, kiek tokių tiksinčių kišeninių bombų yra Lietuvoje, tačiau mūsų šalies ryšio operatoriai jau po pirmųjų pranešimų apie perkaitimus ir savaiminius užsidegimus nedelsdami, dar rugsėjo 2 dieną, nutraukė telefonų prekybą ir pasiūlė juos įsigijusiems asmenims aparatus grąžinti operatoriui bei atgauti pinigus arba pasirinkti kitą ryšio priemonę.

„Tele2“ komunikacijos vadovas Baltijos šalims Andrius Baranauskas garantavo, kad Lietuvoje tikrai nėra iš jo atstovaujamos bendrovės įsigytų „Samsung Galaxy Note 7“ telefonų, nes jų iki pardavimų sustabdymo buvo parduoti vienetai, o į pavojų buvo sureaguota nedelsiant. Lygiai taip pat pasielgė ir „Omnitel“ - atstovo spaudai Audriaus Stasiulaičio teigimu, „Omnitel“ rugsėjo 2 dieną nutraukė telefonų pardavimus iki tol, kol „Samsung“ 100 proc. neužtikrins jų saugumo ir pasiūlė klientams atsiimti pinigus už užsakytus arba jau pristatytus pavojų keliančius telefonus. „Bitės“ atstovai kol kas neinformavo, kada nutraukė prekybą šiais telefonais ir kaip sekėsi pavojingų įrenginių susigrąžinimas, tačiau šiuo metu „Galaxy Note 7“ šis operatorius nepardavinėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius