-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Samsung“ pristatė „Galaxy S10“ serijos telefonus ir lanksčią sensaciją

Trečiadienio vakarą Pietų Korėjos įmonė „Samsung“ vienu metu Londone ir San Franciske pristatė savo naujausią flagmanų seriją – telefonus „Galaxy S10“. Ir nors iš anksto labai gerai informuoti apžvalgininkai tikėjosi kokios nors vienos staigmenos – na, pavyzdžiui, 5G telefono – net ir jie liko nustebinti.
„Samsung“ pristatė „Galaxy S10“
„Samsung“ pristatė „Galaxy S10“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Iš esmės niekam nebuvo paslaptis, kad daugiausiai telefonų pasaulyje parduodanti kompanija pristatys tris telefono modelius – brangesnius „Galaxy S10“ ir „Galaxy S10 Plus“ ir pigesnį „Galaxy S10E“. Prie šios garbingos kompanijos buvo laukiamas ir „Samsung Galaxy S10 5G“ pristatymas.

Bet jau pačioje pristatymo pradžioje „Samsung“ iššovė patį didžiausią vakaro fejerverką – pademonstravo sulankstomą telefoną „Samsung Galaxy Fold“.

VIDEO: Galaxy Unpacked 2019 live stream

Išankstiniai užsakymai Lietuvoje priimami jau dabar

Visi trys didieji Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriai suskubo informuoti žiniasklaidą, kad ir jų interneto svetainėse bei salonuose pagrindinius naujuosius įrenginius iš anksto užsisakyti galima jau dabar, užsakytų įrenginių pristatymas prasidės kovo 4 dieną, o įprastinė jų prekyba bus pradėta nuo kovo 8-osios dienos.

„Bitė“ ir „Telia“ paskelbė, kad jų prekybos vietose „Samsung Galaxy S10e“ kainuos 759 eurus (128 GB vidinės atminties). „Samsung Galaxy S10“ kainuoja 909 eurus (128 GB) arba 1159 Eur (512 GB). „Samsung Galaxy S10+“: 1009 eurai (128 GB), 1259 eurų (512 GB) arba 1609 Eur (1 TB). „Tele2“ kainų neskelbė.

Kartu su telefonais užsakiusieji juos iš anksto gaus dovanų: nuo „Samsung“ – „Galaxy Buds“ visiškai belaides ausines už „Galaxy S10“ arba „GalaxyS10+“ ir įvairių gėrybių nuo operatorių. Štai „Bitė Lietuva“ bet kurį naujosios serijos įrenginį užsisakiusiam klientui suteiks neribotų duomenų planą pusmečiui, „Tele2“ dovana – 100 GB duomenų, kuriuos galima išnaudoti per 90 dienų, o „Telia Lietuva“ telefonus užsakiusiems klientams dovanos metų trukmės draudimą naujiesiems įrenginiams.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

22:23

Tad į ateitį orientuotas požiūris yra pagirtinas, bet Lietuvoje ar Europoje apskritai tokį telefoną turėti būtų visiškai beprasmiška. Tiesa, štai Pietų Korėjoje, anot DJ Koh, jau įjunginėjamas pirmasis 5G mobiliojo ryšio tinklas.

22:22

Žadama fenomenali mobiliojo interneto sparta su šiuo telefonu, tačiau viešai neakcentuojama, kad veikiančių ir viešai prieinamų 5G ryšio antenų kol kas reikia ieškoti su žiburiu – ir tai vargu ar rasite. Pavyzdžiui, Lietuvoje 5G ryšiui reikalingų dažnių aukcionas vyks tik šių metų pabaigoje, o antenos bus sustatytos ir įjungtos dar vėliau.

22:19

5G telefono išvaizda visiškai nesiskiria nuo „Galaxy S10“ standartinio modelio.

22:19

Tai, ką jau ir taip žinome: iki 20 kartų didesnė duomenų perdavimo sparta nei 4G, ryšio delsa skaičiuojama ne milisekundžių dešimtimis, o pavienėmis milisekundėmis – žmogaus reakcija yra kur kas lėtesnė. O tinklai bus tokie talpūs, kad net pačiuose tankiausiuose miestuose žmonės net nežinos, kas yra „tinklo pralaidumas“. Tiesiog tokių klausimų nekils.

22:16

Na štai jums ir tas „Dar vienas dalykėlis“ – 5G telefonas.

22:11

Abu naujieji laikrodžiai stebi miego kokybę ir streso lygį bei pasiūlo nusiraminti, jeigu tai tampa būtina.

22:10

„Fit“ yra išmanioji apyrankė su baziniais išmaniojo laikrodžio elementais, tačiau maksimaliai pritaikyta sportavimo reikmėms.

22:10

„Active“ modelis, skirtas sportininkams, yra plonas išmanusis laikrodis, atsparus vandeniui iki 5 atmosferų slėgio, tad tiks ir plaukikams, ir netgi narams, kurie nesiekia nėrimo į gelmes rekordo.

22:09

Pristatomi ir nauji „Galaxy Watch Active“ ir „Galaxy Watch Fit“ išmanieji laikrodžiai

22:08

Ar žinote, kad šias ausines dovanų gaus visi tie, kurie „Galaxy S10“ užsisakys iš anksto?

22:07

„Galaxy Buds“ ausines galima įkrauti belaidžiu būdu – vadinasi, ir „Galaxy S10“ gali būti jų kroviklis.

22:06

Ausinės valdomos per skaitmeninį asistentą „Bixby“, kuris dabar supranta ne tik anglų, bet ir vokiečių, ispanų ir italų kalbas.

22:06

Su telefonais baigta. Dabar smagūs mažesni priedai. Visiškai belaidės ausinės – „Galaxy Buds“. Speciali mikrofonų sistema jaučia, kada esate triukšmingesnėje 

22:03

Jau žinomos įrenginių kainos Lietuvoje ir prekybos pradžios laikas. Išankstinius užsakymus mobiliojo ryšio operatoriai priima jau dabar! Daugiau informacijos apie kainas – virš šio tiesioginio komentavimo langelio.

21:58

„Galaxy S10“ – pirmieji telefonai, palaikysiantys belaidžio interneto standartą „WiFi 6“ (anksčiau jis buvo žinomas kaip 802.11ax).

21:57

Dar viena žinia, panaši į girdėtą rudenį ir iš Kinijos: „Galaxy S10“ telefonai palaikys ne tik spartųjį belaidį įkrovimą, bet ir patys galės būti naudojami kaip belaidžio įkrovimo aikštelė.

21:56

Žadama, kad žaidimai šiuose telefonuose suksis geriau nei bet kada anksčiau – ypač tie, kurie buvo sukurti „Unity“ platformoje, nes panaudojus „Unity Adaptive Performance“ technologiją bus taikomas specializuotas išteklių paskirstymas. O kadangi su „Unity“ kuriama bemaž pusė visų pasaulio žaidimų, tai yra tikrai nebloga žinia.

21:54

Iki 12 GB darbinės atminties, iki 1 TB nuolatinės atminties. Ir dar „MicroSD“ kortelių lizdas. Ar Jūsų nešiojamasis kompiuteris turi ką nors panašaus?

21:52

Geros naujienos prisiekusiems „instagramininkams“: „Galaxy S10“ įgis „Instagram“ režimą, kurį įjungus kiekvienas kadras iškart atsiras šio nuotraukų socialinio tinklo aplinkoje, kur tereikės pasirinkti savo grotažymes ir paspausti „publikuoti“.

21:49

Asmenukių kamera – su dviem objektyvais. Bet tik „S10+“ telefone. Mažesniuosiuose lęšis bus tik vienas.

21:46

Bendradarbiaujant su „Adobe“ specialiai šiems telefonams sukurta speciali „Premiere Rush“ vaizdo įrašų redagavimo programinė įranga - dabar telefone galėsite tvarkyti ne tik savo nuotraukas, bet ir vaizdo įrašus. Ir iš pačios programėlės šiuo paredaguotu įrašu bus galima pasidalinti visose pagrindinėse socialinėse terpėse.

21:42

Puiki stabilizacija filmavimo metu – „Samsung“ tikina, kad ji ne prastesnė, nei pačių pažangiausių veiksmo kamerų.

21:42

„Galaxy S10“ yra pirmieji pasaulyje išmanieji telefonai, gebantys ne tik fotografuoti, bet ir filmuoti HDR 10+ formatu – tokiu būdu jūsų vaizdo įrašai bus fantastiškai gražaus dinaminio spektro.

21:41

„Ultra plataus lauko“ kameros objektyvas... Kažkur matyta. Praėjusį rudenį. Atkeliavo iš Kinijos.

21:39

„Galaxy S10“ ekrane atsirado pirmasis pasaulyje ultragarsinis, o ne optinis pirštų atspaudų skaitytuvas – sako, taip geriau veikia visose apšvietimo sąlygose ir kai ekranas šlapias.

21:33

O dabar labiau „tradiciniai“ telefonai, kurių ekrano išpjovą pakeitė skylutė. Plačiau apie juos jau parašė Erikas Murinas.

21:27

„Tiems, kurie sako, kad viskas, ką įmanoma išrasti, jau išrasta, pasakysiu: atverkite savo protus. Ateitis netrukus prasidės“, – sakė DJ Koh.

21:27

„Samsung“ Mobiliųjų įrenginių padalinio vadovas DJ Koh skaito „dešimtmečio kalbą“: apie tai, kad „Samsung“ per tą laiką pardavė 2 mlrd. telefonų, kad parodė pasauliui, kas yra telefonas su dideliu ekranu, su rėmais neapribotu ekranu, su rašikliu, gebantis dirbti su keliomis programėlėmis vienu metu.

21:17

„Galaxy Fold“ bus ir „standartinė“ LTE versija, ir 5G.

21:16

Kaina, kaip ir spalvos – kosminė: Europos regione jis turėtų kainuoti ne mažiau 2000 eurų. Įsigyti juos galėsite nuo balandžio 26 dienos. Tiesa, kalba ėjo apie JAV regioną – nežinia, ar jis iškart bus tiekiamas ir Europai.

21:14

Didžiojo ekrano sudalinimo galimybės atrodo puikiai – jį galima paskirstyti trims programėlėms: didesnis langas kairėje pusėje, du mažesni – dešinėje, vienas virš kito.

21:13

Piršto atspaudo skaitytuvas yra įtaisytas ant telefono briaunos.

21:12

Telefone bus net 6 kameros: trys ant galinės nugarėlės, dvi viduje ir viena ant priekinio „mažojo“ ekrano paviršiaus.

21:11

Telefone bus 512 GB vidinės atminties, 10 GB darbinės atminties (RAM), o akumuliatorius paskirstytas abiejose telefono pusėse.

21:10

Telefone bus montuojami pažangiausi 7 nm technologiniu procesu pagaminti procesoriai (veikiausiai kokia nors „Exynos“ versija Europai ir „Qualcomm Snapdragon 855“ likusiam pasauliui)

21:09

Bendradarbiaujant su „Microsoft“ buvo sukurta specializuota, būtent šio formato telefonams skirta „Office“ versija.

21:08

Korpuso spalvų pavadinimai ir vėl romantiški: „kosmoso juoda“, „erdvės sidabrinė“, „marso žalia“ ir „astro mėlyna“. Kosminiai pavadinimai.

21:06

Sulankstytas „Galaxy Fold“ bus su 4,6 colių įstrižainės ekranu, išlankstytas - su 7,3 colių „Infinity Flex“ ekranu.

Žadama, kad jis sugebės atlaikyti šimtus tūkstančių sulenkimų, o lenkimo linija bus visiškai nematoma.

21:05

Tai yra jubiliejinis "Samsung Galaxy S" serijos pristatymas, tad kaip ir natūralu, kad inovacijų kiekis bus neįprastai didelis.

21:03

Na ką gi, „Samsung“ žodžių į vatą nevynioja ir „dar vieno dalyko“ nerodys – pristatymas iškart pradedamas nuo staigmenos, sulankstomo telefono „Galaxy Fold“

„Samsung Galaxy S10“ serijos telefonų pristatymas

20:58

Prieš tiesioginės transliacijos pradžią besisukanti vaizdo užsklanda leidžia manyti, kad pamatysime ir sulankstomą telefoną – „Samsung“ vietoj įprastinio šūkio „Unveiled“ pasirinko „Unfold“

Paskutinis atnaujinimas 2019-02-20 20:58

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius