-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sandbox“ iniciatyva ir 5G ryšiu grįstų inovacijų skatinimu domisi partnerystę su Lietuvos įmonėmis planuojantys užsienio verslo atstovai

Susisiekimo ministerijos įgyvendinama inovacijų skatinimo priemonė „Sandbox“ (liet. – smėliadėžė), skirta skatinti 5G ryšiu grįstas inovacijas, sulaukia tarptautinio susidomėjimo. Užsienio verslo atstovai domisi partnerystės su Lietuvos verslo atstovais galimybėmis formuoti konsorciumus ir dalyvauti „Sandbox“ priemonės įgyvendinime, rašoma susisiekimo ministerijos pranešime spaudai.
infografikas Sandbox_5G
infografikas Sandbox_5G / Susisiekimo ministerijos grafikas

Pagal patvirtintas šios iniciatyvos finansavimo sąlygas iki gegužės 31 d. galioja atviras kvietimas teikti paraiškas 23,5 mln. Eur paramai gauti. Iki liepos 31 d. dar į 1 mln. Eur investicijų gali pretenduoti startuoliai. Apie atviro ir startuoliams skirto kvietimų finansavimo sąlygas buvo ne kartą informuoti užsienio partneriai, todėl tikimasi tarptautinių verslo konsorciumų ir užsienio startuolių dalyvavimo.

„Užsienio praktika rodo, kad ne tik finansinė parama, bet ir apskritai įsiliejimas į besikuriančią įvairiapusę „Sandbox“ bendruomenę yra stipri paskata“, – teigia susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Sandbox“ priemone Susisiekimo ministerija siekia skatinti skaitmeninių technologinių sprendimų, kuriems įgyvendinti būtinas 5G ryšys, kūrimą, testavimą ir vystymą.

Susisiekimo ministerija šia priemone nori paskatinti novatoriškus sprendimus autonominio transporto, bepiločių orlaivių, daiktų interneto, virtualios realybės, 5G ryšiu paremtos robotizacijos ir kitose srityse.

Pirmoji „Sandbox“ iniciatyvos priemonė, kuriai numatyta 23,5 mln. Eur parama, skirta konsorciumams, sudarytiems iš privačių ir viešųjų juridinių asmenų, vykdančių ūkinę veiklą, mokslo ir studijų institucijų. Didžiausia paramos suma vienam projektui – 3 mln. Eur. Paraiškos gali būti teikiamos iki gegužės 31 d.

Antroji „Sandbox“ iniciatyvos priemonė skirta startuoliams – labai mažoms arba mažoms įmonėms, juridinių asmenų registre registruotoms ne ilgiau kaip 5 metus. Didžiausia finansavimo suma vienam projektui – iki 50 tūkst. Eur. Paraiškų priėmimas vyks iki liepos 31 d.

Iš viso „Sandbox“ priemonei Lietuvoje iki 2025 m. pabaigos ruošiamasi investuoti 24,5 mln. Eur pagal ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva“, finansuojamą Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ lėšomis.

Išsamias kvietimo sąlygas galima rasti tinklalapyje www.esinvesticijos.lt, „Kvietimų“ skiltyje. Daugiau informacijos apie atvirą kvietimą ir jam taikomas finansavimo sąlygas galite rasti čia. Nuorodą į pažangos priemonės startuoliams aprašą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius