-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį aptiktas asteroidas skrieja Žemės link: įvyks vienas artimiausių prasilenkimų

Šeštadienį aptiktas sunkvežimio dydžio asteroidas, ant NASA, pavojaus Žemei nekelia.
Asteroidas skrieja į Žemę, iliustracija
Asteroidas skrieja į Žemę, iliustracija / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Asteroidas Kinas

Vieno iš artimiausių kada nors užfiksuotų praskridimų pro Žemę metu, asteroidą 2023 BU nuo daugumos ryšio palydovų skirs nedidelis atstumas.

NASA pranešė, kad naujai atrastas asteroidas praskries 3600 km virš pietinio Pietų Amerikos galo ketvirtadienį.

Nėra pavojaus, kad asteroidas trenksis į Žemę. Tačiau net jei taip ir nutiktų, šis nedidelis asteroidas, kurio skersmuo siekia nuo 3,5 iki 8,5 metro, virstų ugnies kamuoliu ir iš esmės suirtų atmosferoje, o kai kurios didesnės nuolaužos galėtų nukristi kaip maži meteoritai, teigia NASA.

Smūgio pavojaus vertinimo sistema, vadinama „Scout“, greitai atmetė smūgio galimybę, sakė jos kūrėjas Davide Farnocchia, agentūros Reaktyvinių variklių laboratorijos Pasadenoje, Kalifornijoje, inžinierius.

„Tačiau, nepaisant to, kad stebėjimų buvo labai nedaug, sistema vis dėlto sugebėjo numatyti, kad asteroidas labai priartės prie Žemės“, – sakė D.Farnocchia, – „Tiesą sakant, tai yra vienas iš artimiausių kada nors užregistruotų žinomų netoli Žemės esančių objektų priartėjimų.“

Kaip rašo „The Guardian“, pirmasis asteroidą pastebėjo Krymo astronomas mėgėjas Genadijus Borisovas, kuris 2019 m. atrado ir kitą tarpžvaigždinę kometą. Per kelias dienas astronomai iš viso pasaulio atliko dešimtis stebėjimų, kurie leido patikslinti asteroido kelią.

Asteroido kelią jam praskrendant smarkiai pakeis Žemės gravitacija. Pasak NASA, vietoj to, kad apskrietų Saulę per 359 dienas, jis pereis į ovalinę orbitą, trunkančią 425 dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius