-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savininko balsu prabilęs „iPhone“: 5 naujovės, kurias pasiūlys „iOS 17“ atnaujinimas

Naujųjų „iPhone 15“ teks palūkėti iki rudens, tačiau „Apple“ jau dabar leido žvilgtelėti į juos bei ankstesnius „iPhone“ pasieksiančią „iOS 17“ operacinę sistemą. Tarp pagrindinių naujovių yra stalinį laikrodį atstojantis ekrano režimas įkraunant, apsikeitimas kontaktais tiesiog suglaudus du „iPhone“ ir netgi galimybė telefonui prabilti jūsų balsu. Tačiau tai toli gražu ne vieninteliai pokyčiai – „Telia“ pranešime žiniasklaidai pristato 5 svarbiausias „iOS 17“ funkcijas, kurias savo telefonuose „Apple“ gerbėjai išvys jau po poros mėnesių.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas / 123RF.com nuotr.

„Priešingai nei pernai, „Apple“ šiemet susikoncentravo ne į vizualinius vartotojo sąsajos patobulinimus, o į nedidelius, bet tik kompanijos įrenginiams unikalius funkcionalumus. Pavyzdžiui, tiesiog fiziškai priartinus vieną „iPhone“ prie kito, taps įmanoma persiųsti failus ar sinchroniškai abiejuose įrenginiuose paleisti filmą. Kartu su įvairiais „FaceTime“ ir „iMessage“ patobulinimais taip pat atsiras galimybė be interneto naudoti „Apple Maps“ žemėlapius, o trečiųjų šalių programėlėms – dar labiau apriboti prieigą prie privačios informacijos. Kitaip tariant, su šiuo atnaujinimu bendrovė siekia vartotoją dar tvirčiau „užrakinti“ savo ekosistemoje“, – teigia „Telia“ išmaniųjų įrenginių ekspertas Simonas Tilindis vadovas.

„iPhone“ išmaniuoju ekranu paverčiantis „StandBy“ režimas

Turbūt vienintelis atvejis, kai telefoną paleidžiame iš rankų, yra tada, kai prijungiame jį įkrauti. Vis dėlto „Apple“ sugalvojo, kaip jį paversti naudingu net ir tuo metu.

Pradėjus įkrovimą ir „iPhone“ pasukus horizontaliai, „iOS 17“ išmaniajame aktyvuos specialų „StandBy“ režimą, kuris dideliu šriftu nuolat atvaizduos laikrodį, kalendorių, orus ir net nuotraukas.

Šis režimas galės būti aktyvuotas ir po tam tikro laiko neišsijungs tik „iPhone 14 Pro“ ir naujesniuose modeliuose, dėl būtent naujesniuose įrenginiuose esančios LTPO ekrano technologijos.

Kontaktų ir failų dalinimasis vienu prisilietimu

Nepaisant įspūdingu greičiu tobulėjančių technologijų, vizitinės kortelės ir telefono numerio rašymas ant lapelio vis dar nesitraukia iš mūsų kasdienybės. Kalifornijos milžinė sugalvojo tam visam laikui padaryti galą, pasiūlydama naują „NameDrop“ funkciją.

„iOS 17“ susikūrus savo kontakto kortelę su atvaizdu, telefono numeriu, el. pašto adresu ir kita informacija, kitam žmogui ją bus galima persiųsti tiesiog savo „iPhone“ priglaudus prie jo turimo. „Apple“ tradiciškai pasirūpino šios funkcijos privatumu – vartotojas galės pasirinkti, kokia kontaktine informacija dalintis su kokiais asmenimis.

„Šia itin patogia funkcija „Apple“ tarsi per kitus asmenis siekia padaryti švelnų spaudimą įsigyti „stovyklą“. Akivaizdu, kad konferencijose ar verslo susitikimuose, „iPhone“ savininkams patogiai keičiantis kontaktais, „Android“ vartotojai jausis tarsi baltos varnos ir galimai netgi sulauks nusivylimo iš kitos pusės. Žinoma, egzistuoja tikimybė, kad panašų sprendimą netrukus pasiūlys ir „Android“, tačiau dėl didelės įrenginių įvairovės ji išpopuliarės per kur kas ilgesnį laikotarpį“, – svarsto S.Tilindis.

Priglaudimą prie kito „iPhone“ ir kitais dviem atvejais – norint sinchroniškai paleisti filmą per „SharePlay“ ar persiųsti failą per „AirDrop“. Na, o jei svarbus dokumentas ar nuotrauka tokiu būdu nespėtų būti nusiųsta į adresato telefoną, kol stovite vienas prie kito, siuntimas automatiškai bus tęsiamas per internetą.

Tiksliau tekstą taisanti ir greičiau rašyti leidžianti klaviatūra

„iOS“ jau kurį laiką leidžia naudoti įvairias trečiųjų šalių klaviatūras, tačiau gamyklinė „iPhone“ klaviatūra per pastaruosius metus praktiškai nepatobulėjo. „Apple“ išmaniųjų savininkai skundėsi prastai veikiančiu klaidų taisymu ir teksto nuspėjimo funkcijos nebuvimu. „iOS 17“ operacinės sistemos versijoje šie trūkumai bus eliminuoti.

123RF.com nuotr./„iPhone“
123RF.com nuotr./„iPhone“

Pasak pašnekovo, klaviatūros automatiniam taisymui blogai ištaisius žodį, spustelėjus ant jo, nuo šiol bus galima pasirinkti pirminę jo versiją. Naujojo „iPhone“ klaviatūra taip pat realiu laiku bandys spėlioti, ką norite parašyti.

Jai pavykus atspėti žodį, pakaks paspausti „Space“ klavišą ir atspėtas žodis ar jo dalis bus automatiškai įterpta. Tiesa, pastaroji funkcija kol kas veiks tik angliškoje klaviatūroje ir tik „iPhone 12“ bei naujesniuose modeliuose. „Apple“ teigimu, senesniuose įrenginiuose šis funkcionalumas neveikia dėl nepakankamai pažangaus procesoriaus.

Gamyklinių „Apple“ programėlių atnaujinimai

„iOS 17“ versijoje „FaceTime“ pokalbių programėlėje taps įmanoma ne tik skambinti, bet ir palikti vaizdo ar garso žinutes, kai pašnekovas negali atsiliepti. Jei pastarasis bus susitikime ar tuo metu negalės išklausyti garso įrašo, „iPhone“ dirbtinis intelektas sugebės jo sakomus žodžius pateikti tekstu.

Tuo metu susirašinėjimams skirta „iMessage“ netrukus „išmoks“ ilgą susirašinėjimą rodyti nuo pačios pirmos jos žinutės, o ne nuo paskutinės. Šioje žinučių aplikacijoje taip pat atsiras patogus būdas artimiesiems saugiai pranešti, kad sėkmingai pasiekėte kelionės tikslą bei siųsti savo nuotraukų lipdukus, kuriems papildomai galėsite pritaikyti įvairius efektus.

Dar viena ilgai laukta naujiena – galimybė atsisiųsti „Apple Maps“ žemėlapius tiems atvejais, kai kelionėje planuojama neturėti interneto ryšio. Vartotojui tereikės pasirinkti norimą teritoriją žemėlapyje ar nustatymuose sukonfigūruoti automatinį maršrutų išsaugojimą. Be kita ko, „iOS 17“ dar labiau ribos ir trečiųjų programėlių veiklą – pavyzdžiui, norėdamas draugams nusiųsti paveikslėlį, susirašinėjimo aplikacijai vartotojas galės suteikti prieigą tik prie keleto nuotraukų, o ne prie visos galerijos, kaip tekdavo iki šiol.

„iPhone“ galės prabilti jo savininko balsu

„iOS 17“ prieinamumo nustatymuose vartotojai ras visiškai naują ir netgi šiek tiek baugokai atrodančią „Personal Voice“ funkciją. Ji paprašys anglų kalba sudiktuoti 150 telefono pateikiamų frazių ir jūsų „iPhone“ įgalins atkartoti jūsų balsą.

„Aktyvavus „Live Speech“ nustatymą ir tris kartus spustelėjus įrenginio įjungimo mygtuką, ekrane iššoks laukelis, kuriame klaviatūra galėsite įvesti norimą tekstą ir išgirsti, kaip telefonas jį perskaito jus primenančiu balsu. Šis funkcionalumas skirtas pirmiausia tiems vartotojams, kurių balsas silpsta dėl balso stygų ligos ar kitos patologijos, tačiau jį galima panaudoti „TikTok“ ar „Instagram“ vaizdo įrašų įgarsinimui bei kitais kūrybingais būdais.

Tiesa, toli gražu ne visi šią funkciją išbandę testuotojai liko sužavėti „Personal Voice“ veikimu – pastebėta, jog „iPhone“ „kalba“ pakankamai „robotiškai“ ir savininko balsą primena tik dalinai, bet tikėtina, jog tai bus ištaisyti dar iki oficialaus operacinės sistemos išleidimo“, – atskleidžia „Telia“ atstovas.

Visiems vartotojams skirta „iOS 17“ versija turėtų pasirodyti šių metų rugsėjį, po „iPhone 15“ pristatymo. Naująją operacinę sistemą bus galima įdiegti į „iPhone XS“ ir naujesnius „Apple“ išmaniuosius telefonus – šiemet už atnaujinimų „borto“ likę „iPhone X“ ir „iPhone 8“ šio atnaujinimo nebegaus ir liks su „iOS 16“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius