-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojai dalijasi vaizdais: danguje virš Vilniaus – krentantis meteoritas?

Trečiadienį danguje virš Vilniaus žybtelėjo įspūdingas meteoritas – šį vaizdą iš skirtingų rakursų užfiksavo ir su 15min pasidalijo net trys skaitytojai. „Švelniai išsigandau nuo realaus vaizdo, akimirką pagalvojau, kad Vilniui viso gero. Buvo ryškiai elektrinės žalios spalvos, kaip suprantu, meteoritas“, – rašė skaitytojas Tautvydas.
Meteoras
Meteoras / 123RF.com nuotr.

Žybsnis užfiksuotas trečiadienį ryte apie 6:30-6:35.

Skaitytojas Tautvydas pasidalino trečiadienio ryto vaizdu, nufilmuotu automobilio registratoriumi.

VIDEO: Skaitytojas užfiksavo galimai virš Vilniaus žybtelėjusį meteoritą

„Gal daugiau bus mačiusių žmonių, būtų įdomu suprasti, kas čia buvo. Per registratorių ne toks efektas, bet kad kažkas buvo, eina suprasti. Virš medžių danguje dešinėje pusėje, net švelniai išsigandau nuo realaus vaizdo, akimirką pagalvojau, kad Vilniui viso gero. Buvo ryškiai elektrinės žalios spalvos, kaip suprantu, meteoritas“, – rašė jis.

Kitas skaitytojas teigia tuo metu važiavęs Vilniaus Viršuliškių rajonu link Televizijos bokšto. Jam sustojus prie šviesoforo tolumoje pasimatė ryškus žybsnis (įraše šį momentą galite pamatyti nuo 14 sekundės)

VIDEO: Skaitytojas dalijasi užfiksuotais vaizdais: virš Vilniaus galimai praskrido meteoritas

To paties įvykio vaizdo įrašu pasidalijo ir dar vienas ankstų trečiadienio rytą per Vilnių važiavęs skaitytojas. Žemiau patalpintame įraše apie 15 sekundę galima matyti pailgą žybsnį, o tuomet automobilyje sėdintys vyras ir moteris girdėti besikalbantys apie krintančią žvaigždę.

VIDEO: Užfiksuota, kaip virš Vilniaus galimai praskrido meteoritas

Nors prie žemės priartėję ar į ją krentantys įspūdingi meteoritai nėra kasdienis reiškinys, jų kartas nuo karto užfiksuojama įvairiose planetos vietoje. Ne išimtis ir Lietuva – praėjusių metų gruodžio pradžioje rašėme apie netoli Kaišiadorių užfiksuotą meteoritą.

Rugsėjo mėnesį kameros ugnies kamuolį danguje užfiksavo netoli Šiaurės Karolinos valstijos JAV, keliolika dienų prieš tai ryškus meteoritas nušvietė Jungtinę Karalystę ir Prancūziją skiriantį Lamanšo sąsiaurį.

Vienas geriausiai dokumentuotų ir tyrinėtų pastarujų metų meteoritų buvo 2013 m. vasarį Rusijoje nukritęs vadinamasis Čeliabinsko meteoritas. Dienos metu iš dangaus nusileidusį ugnies kamuolį užfiksavo daugybė Rusijos keliuose itin populiarių vaizdo registratorių kamerų. Apie 12-13 tūkst. tonų svėręs meteoritas sukėlė sprogimo bangą, kuri apgadino pastatus, o apie 1500 žmonių kreipėsi į ligonines dėl įvairių sužeidimų. Galiausiai meteorito liekanos nukrito į Čebarkulio ežerą, iš kurio tais pačiais metais buvo ištrauktos.

Tiesa, meteoritai gali pridaryti ir labai netikėtų rūpesčių, kaip rodo daugiau nei prieš dešimtmetį Latvijoje įvykusi istorija. 2009 m. spalio mėnesį Latvijoje ant kojų buvo sukeltos tarnybos dėl neva šalies teritorijoje nukritusio meteorito. Galiausiai paaiškėjo, kad Mazsalacos apylinkėse atsiradusi duobė ir pats įvykis tebuvo mobiliojo ryšio bendrovės „Tele2“ reklaminė akcija.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Iš Čebarkulio ežero ištrauktas 570 kg svorio luitas, manoma, yra Čeliabinsko meteorito atplaiša.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Iš Čebarkulio ežero ištrauktas 570 kg svorio luitas, manoma, yra Čeliabinsko meteorito atplaiša.

„Mazsalacos meteoritas“ – tai „Tele2“ iniciatyva, ir jos tikslas buvo, kad Latvijos visuomenė patikėtų savimi ir pamatytų, jog su viena įdomia ir unikalia naujiena mes galėtume patekti į žiniasklaidos priemonių pranešimus ir čia vietoje, ir pasaulyje“, – tuo metu sakė bendrovės rinkodaros direktorius Janis Spuogis.

Tiesa, tokie rinkodariniai pokštai nepatiko Latvijos vidaus reikalų ministerijai, kuri nutraukė sutartį su operatoriumi.

Trečiadienio ryto įvykį užfiksavote ir jūs? Pasidalinkite su kitais! Rašykite mums 15min@15min.lt arba pasinaudokite šia nuoroda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius