Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Specialios modifikacijos komercinis automobilis užvažiavo ant prieštankinės minos: štai kas įvyko toliau

Ukrainos kariuomenė pranešė apie incidentą, kai Kanadoje pagamintas automobilis „Senator“ su priešmininės apsaugos konfigūracija (MRAP) išsaugojo kelių karių gyvybes, užvažiavęs ant prieštankinės minos, skelbia „Defence Blog“.
Kanadoje gaminamos šarvuotosios pėstininkų mašinos „Senator“, kurios bus perduotos Ukrainai
Kanadoje gaminamos šarvuotosios pėstininkų mašinos „Senator“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Neseniai automobilis „Roshel Senator MRAP“ susidūrė su 8 kg prieštankine mina. Nepaisant galingo sprogimo, visi joje buvę Ukrainos kariai liko gyvi ir nenukentėjo.

Šis incidentas yra pirmas užfiksuotas atvejis, kai komercinės paskirties šarvuota transporto priemonė sėkmingai atlaikė tokį smūgį, o tai rodo jos tvirtas apsaugines galimybes.

„Senator MRAP“ sukurtas ant didelio pravažumo komercinės „Ford F-550“ platformos, todėl dėl lengvo aptarnavimo ir techninės priežiūros patogumo jį mielai renkasi kovinės grupės.

Pasinaudojant plačiai paplitusiu ir nusistovėjusiu „Ford“ transporto priemonių aptarnavimo tinklu, „Senator MRAP“ užtikrina veiksmingą ir prieinamą techninės priežiūros pagalbą visame pasaulyje. Didelė transporto priemonės prošvaisa, keturių varančiųjų ratų pavara ir 6,7 l turbodyzelinis variklis užtikrina veiksmingas bekelės galimybes įvairiose vietovėse.

Esminis „Senator MRAP“ bruožas – V formos kėbulo konstrukcija, kuri padidina atsparumą sprogimams, ypač minų ir savadarbių sprogstamųjų užtaisų (IED) atakose. Šioje konstrukcijoje yra aiškiai išreikšta V forma, kuri nukreipia sprogimo jėgą nuo transporto priemonės kabinos, sumažindama smūgį ir keleivių sunkių sužalojimų ar mirties riziką. V formos korpusas padeda sugerti ir išsklaidyti sprogimo energiją, taip dar labiau padidindamas transporto priemonės atsparumą sprogimui.

Neseniai įvykusio incidento rezultatai buvo identiški STANAG sprogimų bandymų rezultatams – transporto priemonės kapsulė liko nepažeista. 2023 m. „Senator MRAP“ sėkmingai išlaikė griežtą „STANAG 4569 AEP-55 3a“ lygio sprogimo bandymą ir viršijo 2a, 2b ir 2c lygius, atlaikydamas 25 kg trotilo šoninį sprogimą.

Bendrovė „Roshel“ Ukrainai jau pristatė daugiau kaip 1000 „Senator“ automobilių. Nuo to laiko bendrovė tapo viena didžiausių šarvuotų mašinų gamintojų Kanadoje, gaminanti įvairių konfigūracijų „Senator“ automobilius, įskaitant „Senator APC“, ERV, MRAP ir „Senator Pickup“, skirtas kroviniams gabenti, kovos su bepiločiais orlaiviais sistemoms, minosvaidžių įrenginiams ir kitai įrangai.

Šiuo metu bendrovė dirba prie naujo 8×8 projekto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius