Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su „Megaupload“ kariaujančiai JAV teisėsaugai – Naujosios Zelandijos teismo dūris

Naujosios Zelandijos teismas pripažino, kad orderiai, pagal kuriuos šalies policija atliko kratą interneto svetainės „Megaupload“ įkūrėjo Kimo Dotcomo namuose, buvo neteisėti. Kaip rašo „Reuters“, Aukščiausiojo Teismo teisėjo nuomone, orderiai buvo „pernelyg neaiškūs“ ir „nepakankamai apibrėžė su jais susijusius kaltinimus“.
„Megaupload“ biuro Honkonge įėjimas.
„Megaupload“ biuro Honkonge įėjimas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teismas taip pat nustatė, kad FTB elgėsi neteisėtai, kai pasiėmė K.Dotcomo kompiuterio duomenų kopijas.

Naujosios Zelandijos policija „Reuters“ sakė svarstanti teismo sprendimą ir stengiasi nuspręsti, kokių veiksmų toliau reikės imtis. JAV Teisingumo departamentas atsisakė komentuoti situaciją.

Naujosios Zelandijos pareigūnai atliko reidą „Megaupload“ įkūrėjo namuose šių metų sausį, kai JAV Teisingumo departamentas uždarė svetainę ir apkaltino jos savininkus internetiniu piratavimu.

Skelbiama, kad prieš uždarant svetainę kasdien ji sulaukdavo apie 50 milijonų lankytojų, o vienu metu ji buvo tapusi net 13 lankomiausiu internetiniu puslapiu pasaulyje.

„Megaupload“ advokatai dar sausį „The Washington Post“ teigė, kad JAV teisėsauga neturėjo jokios teisės apkaltinti įmonę, kuri registruota Honkonge. Be to, prieš reidą FTB nei karto nesusisiekė su „Megaupload“ vadovais.

K. Dotcomas dabar yra paleistas už užstatą Naujojoje Zelandijoje, o JAV stengiasi, kad vyras būtų perduotas į JAV, kur stotų prieš teismą dėl kaltinimų autorinių teisių vagyste ir pinigų plovimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius